-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 03

Prieš artėjančią NBA mainų termino pabaigą – bruzdesys lietuviškose komandose

NBA komandų vadovų kabinetuose pastarosiomis dienomis netyla telefonų skambučiai – pajėgiausios pasaulio lygos klubai ruošiasi artėjančiai mainų termino pabaigai. Tarp garsiausiai įvardijamų galimų mainų dalyvių yra ir abi lietuvių atstovaujamos ekipos – „Indiana Pacers“ ir „Memphis Grizzlies“.

Pirmąsyk į „Visų žvaigždžių“ rungtynes išrinkto Domanto Sabonio atstovaujami „Pacers“ jokiu būdu neiškeis karjeros sezono žaidžiančio lietuvio, tačiau toks jo žaidimas link lagaminų krovimosi pastūmėjo kitą komandos centrą Mylesą Turnerį.

„Bleacher Report“ žurnalistas Ricas Buchneris savaitgalį pranešė, kad „Pacers“ svarsto 23-ejų krepšininkų mainų variantus, kurių Indianapolio ekipai nestinga.

„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris
„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris

Tiesa, įtakingas ESPN žurnalistas Zachas Lowe dar prieš kelias savaites iš savų šaltinių teigė sužinojęs, kad „Pacers“ atmetė visus pasiūlymus už M.Turnerį bei nori pamatyti, kaip šis talentingas, bet D.Sabonio šešėlyje atsidūręs amerikietis atrodys po traumos grįžus Victorui Oladipo.

M.Turneris šį sezoną vidutiniškai pelno po 12,1 taško, atkovoja po 6 kamuolius ir blokuoja po 1,9 metimo. Tai yra 1,2 taško, 1,2 sugriebto kamuolio ir 0,8 bloko mažesni rodikliai nei praėjusiame sezone.

Savo ruožtu Jono Valančiūnu atstovaujami „grizliai“ ir toliau aktyviai ieško naujos karjeros stotelės Andre Iguodalai.

Praėjusią vasarą mainų būdu iš „Golden State Warriors“ gautas, bet Memfyje nė vienerių rungtynių nesužaidęs triskart NBA čempionas nori žaisti į čempionų titulą pretenduojančioje komandoje, o ir susidomėjimo iš tokių klubų 36-erių veteranui netrūksta.

Vis dėlto galimą A.Iguodalos perėjimą stabdo „Grizzlies“ norai – Vakarų konferencijoje triukšmaujanti komanda neketina puolėjo atiduoti už dyką ir nori už jį gauti pirmojo NBA naujokų biržos rato šaukimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ericas Gordonas ir Andre Iguodala
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ericas Gordonas ir Andre Iguodala

R.Buchneris pirmadienį pranešė, kad A.Iguodala yra siūlomas NBA lyderei „Milwaukee Bucks“ komandai. Už žaidėją „grizliai“ esą tikisi gauti pirmojo rato šaukimą, kurį „elniai“ praėjusią vasarą gavo iš „Pacers“ klubo.

A.Iguodala taip pat domisi ir „Dallas Mavericks“ bei „Los Angeles Lakers“ ekipos. Anksčiau sklandė gandai, kad patyrusį veteraną po savo sparnu priglaustų ir vieni lygos favoritų „Los Angeles Clippers“.

A.Iguodala praėjusio sezono atkrintamosiose atstovaudamas „Warriors“ rinko po 9,8 taško, 4,3 atkovoto kamuolio ir 4 rezultatyvius perdavimus, o „kariai“ tik didžiajame finale nusileido „Toronto Raptors“.

NBA komandos mainus galės atlikti iki ketvirtadienio 22 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius