Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 19

Prieš naujokų biržą Ignas Brazdeikis pratinosi prie NBA ir kostiumo

Likus kiek daugiau nei parai iki NBA naujokų biržos, Ignas Brazdeikis džiūgauja naujais potyriais ir įspūdžiais. Daug keliavęs ir per pratybas pademonstravęs savo įgūdžius trylikos NBA klubų arenose, dvimetrinis lietuvis tiki savo sėkme, nors prognozės yra slidžios.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmadienį jis dar liejo prakaitą NBA klubo „Cleveland Cavaliers“ sporto salėje. I.Brazdeikiui tai buvo galimybė pasimatyti sau savo treneriu Johnu Beileinu – šis treniravo Mičigano universiteto komandą, kurioje praėjusį sezoną debiutavo Ignas, o šią vasarą tapo „Cavaliers“ strategu.

„Buvo labai šaunu. Atvirai tariant, pasijutau lyg namie, kai jį ten pamačiau, – sakė I.Brazdeikis. – Buvo smagu vėl žaisti jam stebint, vėl pasikalbėti ir gauti žinių.“

20-mečiui krepšininkui, gimusiam Kaune, bet su tėvais augusiam Kanadoje, šiuo metu reikalinga parama, nes jis ruošiasi dideliam įvykiui, kuris gali pakeisti gyvenimą.

Naktį iš ketvirtadienio į penktadienį vyks NBA naujokų birža, į kurią I.Brazdeikis nusprendė žengti gerai nežinodamas savo galimybių patekti į elitinę krepšinio lygą.

„Akivaizdu, kad norisi būti kuo aukščiau biržoje, bet galiausiai svarbiausia patekti į tinkamą vietą“, – naujienų agentūrai AP prieš pat naujokų biržą sakė I.Brazdeikis.

Pavasarį jis nusprendė palikti Mičigano universitetą, kai rinko po 14,8 taško praėjusį sezoną NCAA varžybose, surinkęs dvigubus dublius per pirmąsias 9 iš 10 rungtynių.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Jo tritaškių taiklumas siekė 39 proc., o Mičigano „Wolverines“ pateko tarp šešiolikos geriausių NCAA komandų.

Dabar jo gyvenimas pasikeitė.

„Buvo labai puiku. Pirmą kartą pasijutau kaip profesionalas, – peržiūras ir pratybas NBA komandose apibūdino I.Brazdeikis. – Teko užsivilkti kostiumus.

Visi tie susitikimai su NBA komandomis man buvo labai smagūs.“

Dabar pagal si.com prognozes I.Brazdeikiui prognozuojamas šaukimas antrojo rato pabaigoje. Espn.com reitinge 43-ias yra Deividas Sirvydis, o I.Brazdeikiui skiriama 69-oji pozicija – tai jau slidu, nes pašaukti dviem ratais bus tik 60 žaidėjų.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis

Kanados lietuvis planuoja stebėti naujokų biržos renginį Toronte, kartu su savo šeima ir draugais.

„Jaučiuosi visai gerai. Kažkiek linksma. Tikrai jaučiuosi ramiai dabar, – sakė jis. – Vien jau būti šiame kelyje ir padirbėti su 13 NBA komandų, vien treniruotis kasdien – todėl dabar jaučiuosi atsipalaidavęs būdamas namie.

O naujokų birža ateina ir aš jaučiuosi pakylėtas, super užsivedęs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius