Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 18

Prisimenant vasarą: 5 NBA krepšininkai, kurie ją praleido geriausiai

Prasidėjęs rugsėjo mėnuo reiškia ne tik vasaros pabaigą, tačiau ir tai, jog NBA sezonas jau ne už kalnų. Jau po kelių savaičių prasidės visų komandų treniruočių stovyklos, todėl prieš tai prisiminkime 5 krepšininkus, kurie savo 2016-ųjų vasarą praleido geriausiai. Pateikiame „CBS Sports“ sąrašą.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

Carmelo Anthony

„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony
„Scanpix“ nuotr./Carmelo Anthony

Kas galėjo turėti geresnę vasarą nei „Melo“? Jo atstovaujama „Knicks“ buvo nulipdyta iš naujo, o Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse jis padėjo JAV rinktinei iškovoti aukso medalį.

Į Niujorką vasarą persikėlė Derrickas Rose'as, Joakimas Noah, Courtney Lee, Brandonas Jenningsas bei lietuvis Mindaugas Kuzminskas. Atkrintamosios varžybos tapo labai realiu „Knicks“ komandos taikiniu.

C.Anthony gerus darbus darė ne tik aikštėje, tačiau ir už jos ribų. Jis kartu su LeBronu Jamesu, Dwyane'u Wade'u ir Chrisu Paulu ESPN apdovanojimų ceremonijoje pasauliui pasiuntė labai svarbią žinią, kuria kovojo prieš pasaulyje vyraujantį smurtą.

LeBronas Jamesas

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas – finalo serijos MVP
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas – finalo serijos MVP

NBA „karalius“ padovanojo savo miestui lygos čempionų titulą. „Cavaliers“ pirmą kartą istorijoje finale atsilikdami rezultatu 1:3 sugebėjo laimėti tris kartus iš eilės ir parvežti Larry O'Brieno trofėjų į Klivlandą.

Vėliau L.Jamesas pratęsė sutartį su „Cavs“ ir tapo geriausiai apmokamu NBA krepšininku istorijoje. Jis pasirašė trejų metų 100 mln. JAV dolerių vertės kontraktą, o tai reiškia, kad per metus puolėjas gaus apie 33 mln.

Ką jis padarė su savo naujaisiais pinigais? Stipriai investavo į platformą „Uninterrupted“, kurioje dažnai galite išgirsti įvairių krepšininkų pasisakymus bei išvysti jų pačių nufilmuotus vaizdo įrašus.

Negana to, L.Jamesas prisipažino, kad taip anksti sezonui ruoštis dar niekuomet nebuvo pradėjęs, o tai paskatino Kevino Duranto persikėlimas į „Warriors“.

Russellas Westbrookas

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas

Ko gero labiausiai savimi pasitikintis NBA krepšininkas, kuris liko šešėlyje, kai K.Durantas nusprendė palikti Oklahomą ir persikelti į „Warriors“.

Tačiau įžaidėjas nuramino visus baimėje gyvenusius krepšinio gerbėjus ir pratęsė savo sutartį su „Thunder“ dar dvejiems metams. Jis užtikrino, kad lieka Oklahomoje ir ketina nešti komandą ant savo pečių. Ekipos vadovai yra labai motyvuoti ir ketina toliau sudėtį lipdyti aplink savo „sprogstamąjį“ įžaidėją.

Daugelis galvoja, kad R.Westbrookas turėtų artėjantį sezoną tapti geriausiu NBA reguliariojo sezono krepšininku, o savo įniršį dėl K.Duranto sprendimo jis išlies aikštėje.

Kevinas Durantas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Steve'as Kerras ir Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Steve'as Kerras ir Kevinas Durantas

Derėtų pripažinti, kad tai buvo didžiausia šios vasaros „bomba“ krepšinio pasaulyje. Liepos 4-ąją K.Durantas nusprendė prisijungti prie NBA vicečempionų komandos, kuri išlaikė pagrindinius savo krepšininkus. „Warriors“ iš karto tapo neabejotinais favoritais laimėti čempionų žiedus, nes ekipoje taip pat rungtyniaus Stephenas Curry, Klay Thompsonas ir Draymondas Greenas.

K.Duranto sprendimas susilaukė labai daug neigiamų reakcijų, tačiau krepšininkas ne kartą pabrėžė, kad kitų nuomonė jam nėra svarbi. Žaidėjas norėjo būti laimingas ir padarė sprendimą, kuris bus naudingas jam pačiam.

Negana to, KD vasarą buvo JAV rinktinės lyderis ir iškovojo aukso medalį Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Jis tapo ir rezultatyviausiu savo šalies krepšininku olimpinių žaidynių istorijoje.

J.R. Smithas

AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R.Smithas
AFP/„Scanpix“ nuotr./J.R.Smithas

Gynėjas gal ir nelaimėjo olimpinio aukso, tačiau iškovojo NBA čempionų žiedus ir nusimetęs marškinėlius šventė visą vasarą.

Net JAV prezidentas Barackas Obama ragino „Cavaliers“ trenerį Tyronną Lue, jog šis perduotų J.R.Smithui, kad krepšininkas nevaikščiotų po miestą pusnuogis. Krepšinio gerbėjams tai taip patiko, jog šie net pagamino marškinėlius su žaidėjo tatuiruotėmis.

Snaiperis vasarą iškovojo žiedą ne tik NBA arenose, tačiau ir gyvenime. J.R.Smithas rugpjūčio mėnesį susituokė su savo mylimąja. Jis taip pat įgyvendino ir vieną savo didžiausių svajonių – atidarė krepšinio batelių parduotuvę.

NBA čempionu tapęs J.R.Smithas vis dar be sutarties, tačiau jis ne kartą pabrėžė, kad nori likti Klivlande. Lieka neaišku, kodėl „Cavs“ vadovai delsia, tačiau situacija turėtų paaiškėti jau netrukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius