2019 02 13

Puikiai Memfyje prisistatęs J.Valančiūnas – apie netikėtas kliūtis ir grizlio įvaizdį

„Man reikia deguonies!“ – po pirmųjų savo rungtynių su „Memphis Grizzlies“ marškinėliais rūbinėje juokavo Jonas Valančiūnas. Po dviejų mėnesių pertraukos ant NBA parketo grįžęs centras sunkiai gaudė kvapą, bet savo žaidimu jį gniaužė „Grizzlies“ aistruoliams. Jono prisistatymas buvo galingas – 23 taškai ir 10 atkovotų kamuolių per 21 minutę.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Grizzlies“ pralaimėjo „San Antonio Spurs“ 107:108, tačiau Memfio klubas dabar sprendžia ne atkrintamųjų varžybų, o labiau komandos identiteto klausimą.

Vis dar neaišku, kuria kryptimi pasuks „Grizzlies“ organizacija – atkrintamųjų lenktynių ar ateities komandos formavimo.

Bet J.Valančiūnas savo debiutinėse rungtynėse pademonstravo, kad jis pasirengęs ir dabar padėti „Grizzlies“ kautis dėl aštuntosios vietos Vakarų konferencijoje, ir užsirekomenduoti klubo brėžiniuose kitiems sezonams.

„Aš žaidžiu su didele energija ir darau savo darbą. Turiu dar daug ko išmokti, pavyzdžiui, perprasti gynybos sistemas. Turi grįžti ir mano kondicija, bet stengiuosi, kiek išeina. Adaptacija gali užtrukti keletą rungtynių, bet viskas bus gerai“, – Memfio žurnalistams po pralaimėjimo sakė J.Valančiūnas.

VIDEO: J.Valančiūno pasirodymas debiutinėse rungtynėse Memfyje

Dėl išnarinto nykščio traumos nuo gruodžio 12-osios nerungtyniavęs centras pirmą kartą gavo tokį rungtynių krūvį. J.Valančiūnas teigė, kad traumuotas ilgai sportavo su apatine kūno dalimi, bet tos treniruotės ir tas krūvis neprilygo NBA mačo tempui.

Jis jau buvo pasirengęs sugrįžti ant parketo prieš savaitę su „Toronto Raptors“ marškinėliais, bet ruošdamasis mačui su „Atlanta Hawks“ sužinojo, jog yra iškeistas.

Maža to, atvykęs į Memfį J.Valančiūnas negalėjo treniruotis dėl neišspręstų imigracijos dokumentų.

„Tikrai nesitikėjau, bet kartais reikia pereiti dalykus, kurių nesitiki, – apie užtrukusį vizos procesą, kalbėjo J.Valančiūnas. – Laimei, dabar viskas sutvarkyta. Gera grįžti į aikštę ir vėl žaisti krepšinį.“

VIDEO: „Ginčas“: kaip netikėti mainai keičia Jono Valančiūno karjerą NBA?

Linksmai paklaustas apie savo barzdą, J.Valančiūnas nepasimetė ir prajuokino žurnalistus.

„Kaip matote, seniai skutausi. Neskutu barzdos. Dabar stengiuosi pritapti prie grizlių įvaizdžio“, – juokavo lietuvis.

Vasario 14-ąją Čikagoje J.Valančiūnas dar sužais rungtynes su „Chicago Bulls“, o kitą mačą žais tik po 9 dienų, vasario 23-iąją. NBA čempionate bus pertrauka, nes Šarlotėje vyks NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalis.

Pats 26-erių centras planuoja būti toli nuo NBA žvaigždučių.

„Noriu leisti laiką su savo šeima. Noriu pasimėgauti tuo laiku. O tada vėl grįžti į darbus“, – tikino J.Valančiūnas, planuojantis trumpą išvyką.

VIDEO: „Atsarginiai“: Jono Valančiūno eros pabaiga Toronte ir nauja pradžia Memfyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius