Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 08

Puikiai žaidęs J.Valančiūnas pagerino Ž.Ilgausko rekordą, bet pergalei to neužteko

Jonas Valančiūnas pratęsė dvigubų dublių seriją 2020–2021 m. NBA sezone. Jau aštuntą kartą iš eilės dviženklius taškų ir atkovotų kamuolių rodiklius surinkęs uteniškis pagerino ir Žydrūnui Ilgauskui ilgus metus priklausiusį NBA lietuvių rekordą, bet pergalės jo komandai tai neatnešė.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

J.Valančiūno atstovaujami „Memphis Grizzlies“ (2-6) namuose 90:94 (24:19, 21:27, 24:21, 21:27) nusileido „Cleveland Cavaliers“ (5-4).

JV žaidė 27,5 minutės, per kurias pelnė 17 taškų (5/9 dvit., 1/2 trit., 4/4 baud.), sugriebė 10 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė vieną kamuolį, blokavo du varžovų metimus, du kartus suklydo ir penkis sykius prasižengė.

VIDEO: Jono Valančiūno pasirodymas prieš „Cleveland Cavaliers“

Tai buvo jau 195-asis dvigubas dublis per devintą sezoną trunkančią J.Valančiūno karjerą.

28-erių lietuvis šiose rungtynėse pranoko keliolika metų pagal dvigubus dublius tarp lietuvių pirmavusį Žydrūną Ilgauską – jis 1997–2011 m. surinko 194 dublius.

J.Valančiūnui pasiekti šį rezultatą prireikė 567, o Ž.Ilgauskui – 843 rungtynių.

Nepaisant istorinio JV pasiekimo, pergalės praretėjusiems „grizliams“ tai neatnešė.

Permainingame susitikime, likus žaisti mažiau nei keturias minutes, Memfio komanda dar pirmavo 88:84, bet lemiamų minučių metų užstrigo puolime.

„Cavs“ aukštaūgiai Larry Nance'as ir Andre Drummondas dvitaškiais išlygino rezultatą, o turkas Cedi Osmanas likus dviem su puse minutės smeigė tritaškį ir išvedė Klivlando komandą į priekį – 91:88.

J.Valančiūnas, likus žaisti 90 sekundžių, išprovokavo A.Drummondo pražangą ir pataikęs baudas nukirpo „Cavs“ persvarą iki taško, bet paskutiniai „grizlių“ bandymai vaisių neatnešė.

Tyusas Jonesas iš pradžių suklydo, kitoje atakoje gavo bloką nuo Isaaco Okoro, o „Cavs“ naujokas likus žaisti 10,6 sek. įkrovė iš viršaus ir padidino savo komandos pranašumą iki 93:90.

„Grizzlies“ dar turėjo laiko paskutiniam atsakymui, tačiau kito naujoko Desmondo Bane'o šūvis iš toli nebuvo tikslus, o Damyeanas Dotsonas baudos metimu įtvirtino „Cavaliers“ pergalę.

„Grizliams“ šiose rungtynėse teko verstis ne tik be lyderių ir svarbių žaidėjų Ja Moranto, Jareno Jacksono ir Justise'o Winslow, bet ir kelių rotacijos krepšininkų – Johno Koncharo ir Seano McDermotto.

Tiesa, svarbių „kavalierių“ šiame susitikime neturėjo ir Klivlando komandos strategas JB Bickerstaffas, kuris vertėsi be vidutiniškai kartu 42,3 taško surenkančio Collino Sextono ir Dariuso Garlando dueto.

Šeštą kartą pralaimėję „grizliai“ Vakarų konferencijoje nusirito į paskutinę vietą.

„Grizzlies“: Jonas Valančiūnas 17 (10 atk. kam.), Brandonas Clarke'as 14 (9 atk. kam.), Dillonas Brooksas 11 (4/13 metimai), Kyle'as Andersonas 10 (4/12 metimai, 8 atk. kam.).

„Cavaliers“: Andre Drummondas 22 (9/20 dvit., 15 atk. kam.), Larry Nance'as 18 (4/4 trit.), Cedi Osmanas 16 (2/8 dvit., 4/11 trit., 7 rez. perd.), JaVale'as McGee 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius