Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 02 03

R.Gobertas susilaukė dar vieno kirčio: „Tokiu atveju Jokičius vertas 500 mln.“

Kosminį kontraktą 2020-ųjų metų pabaigoje su „Utah Jazz“ sutaręs Rudy Gobertas ir vėl sulaukė pašaipų. Pirmiausia prancūzui kirto NBA legenda Shaquille'as O'Nealas, o dabar prie jo prisidėjo ir buvęs Serbijos krepšininkas Darko Miličičius.
Nikola Jokičius prieš Rudy Gobertą
Nikola Jokičius prieš Rudy Gobertą / „Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr.

Fantastiškai sezoną pradėjęs Nikola Jokičius kol kas atrodo kaip vienas rimčiausių kandidatų dėl reguliaraus NBA sezono MVP apdovanojimo.

Serbas prieš tris dienas pakartojo karjeros rekordą, kai dvikovoje su „Utah Jazz“ surinko 47 taškus. Tokį pasirodymą jis surengė prieš Rudy Gobertą, dukart geriausiai besiginantį NBA žaidėją, kuris neseniai su klubu sukirto rankomis dėl naujos penkerių metų 205 mln. JAV dolerių sutarties.

Pasak buvusio NBA čempiono bei 2003-ųjų metų antrojo naujokų biržos šaukimo Darko Miličičiaus, akistata parodė didelį jo tėvynainio pranašumą, kuris turėtų būti vertas bent pusės milijardo dolerių.

„Turime suprasti, jog pinigai yra NBA egzistavimo pagrindas. Jei Gobertas vertas tokios sumos, tada mūsų Jokičius turėtų pasirašyti sutartį dėl 500 mln. JAV dolerių. Jis tiek yra geresnis už Rudy“, – Serbijos žiniasklaidai teigė D.Miličičius.

„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius
„Scanpix“ nuotr./Nikola Jokičius

Geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimai ir patekimas tarp pirmųjų trijų simbolinių sezono komandų leido R.Gobertui tapti brangiausiai apmokamu vidurio puolėju NBA istorijoje.

Palyginimui, N.Jokičiaus sutartis siekia penkerius metus bei 148 mln. dolerių, kurią sudarė 2018-aisiais, krepšininkui dar keliaujant link NBA superžvaigždyno.

„Marketingas ir šou verslas NBA visada užėmė pirmą vietą. Dabartiniai skaičiai lygoje yra nesuvokiami. Taip, išleidžiama daug, tad tai turi sugrįžti, bet kažkam mokėti tokią pinigų sumą yra beprotiška“, – teigė D.Miličičius, kurio karjera NBA žadėjo daug, bet nesusiklostė sėkmingai.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rudy Gobertas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rudy Gobertas

Skaičiai statistikos protokole, įspūdingi pasirodymai, neįtikėtini epizodai. Nikola Jokičius trykšta talentu, kuris atsispindi natūraliame krepšinio supratime, taškuose ir rezultatyviuose perdavimuose.

D.Miličičius galvoja, jog šis vidurio puolėjas iš Serbijos yra unikalus, tačiau tvirtai stovi ant žemės.

„Labai džiaugiuosi dėl jo, nes žinau, kaip jis myli krepšinį, koks yra atsidavęs. Matyti, kad jis skiriasi nuo kitų NBA žvaigždžių, – pasakojo D.Miličičius. – Žinau, kad pinigai ten svarbūs, viskas sukasi apie juos, bet Nikola toliau mėgaujasi žaidimu. Tai matoma aikštelėje. Jis nėra sužvaigždėjęs. Žmonės galvoja, kad NBA žaidėjai yra ateiviai, bet Nikola įrodo, jog ne.“

N.Jokičius dvi savaites iš eilės buvo išrinktas geriausiu Vakarų konferencijos žaidėju. Šį sezoną jis pelno po 26,8 taško, atkovoja po 11,8 kamuolio bei atlieka po 8,6 rezultatyvaus perdavimo.

Palyginimui, R.Gobertas fiksuoja po 13,3 taško, 13,4 atkovoto kamuolio ir 2,7 blokuoto metimo.

Prancūzo atstovaujama „Jazz“ iškovojo 16 pergalių per 21 mačą ir yra pirma Vakarų konferencijoje. „Nuggets“ su 12 pergalių ir 8 pralaimėjimais žengia ketvirta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius