Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 06 24

„Raptors“ naujokas OG Anunoby: pavyzdinės darbo etikos atletas, galintis sustabdyti LeBroną

Ruošėsi kovoti dėl kamuolio, tačiau griebėsi už kelio ir susmuko ant žemės. Jei ne šis epizodas, nutikęs sausį, NBA naujokų biržoje OG Anunoby ko gero savo pavardę būtų išgirdęs anksčiau.
OG Anunoby
OG Anunoby / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Toronto Raptors

„Galbūt net penketuke...“, – samprotauja OG Anunoby, kurį „Toronto Raptors“ pasirinko 23-iuoju numeriu. Tiesa, 19-metis liko patenkintas ir Dievo į medį dėl nelemto epizodo rungtynėse su „Penn State“ nevarė.

„Niekas nevyksta be priežasties“, – aiškino OG Anunoby.

„Akivaizdu, jei ne kelio trauma, mes nebūtume turėję šanso pakviesti OG Anunoby“, – neslėpė „Raptors“ prezidentas Masai Ujiri.

OG Anunoby, ko gero, yra vienas geriausių žaidėjų šioje biržoje, kuris gali pataikyti iš toli bei puikiai apsiginti. Krepšininkas rungtyniauja lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, o toks žaidėjas „ropliams“ buvo labai reikalingas.

VIDEO: OG Anunoby trauma

OG Anunoby nebuvo labai aukštai vertinamas po vidurinės mokyklos, tačiau Tomas Creanas, Indianos universiteto treneris, potencialą įžvelgė. „Visuomet turėjau įrodinėti, jog esu geresnis nei žmonės apie mane galvoja“, – sako „Raptors“ naujokas.

Jo trauma, patirta sausį, buvo kraupi, tačiau darbo etika atpirko prarastą laiką ir leido atsistoti ant kojų.

„Scanpix“ nuotr./OG Anunoby
„Scanpix“ nuotr./OG Anunoby

„Jis vienas iš tų vaikių, kuriuos reikia varyti iš sporto salės. Kai grįžta namo, eina sportuoti triskart per dieną. Jis keliasi 5 val. ryto ir eina į salę. Jis priverčia sargus atidaryti salę vien dėl jo.

Jis jau treniruojasi vienas, kai atvyksta treneris. Mėto į krepšį, pasiima mane ar dar ką nors, kad jam padavinėtų kamuolį. Vėlai vakare daro tą patį, o ankstyvą rytą vėl viskas kartojasi“, – apie OG Anunoby sako brolis Chigbo.

Chigbo žaidžia amerikietiško futbolą NFL lygoje vilkėdamas „Cleveland Browns“ aprangą.

9 metais vyresnis Chigbo atlydėjo OG į renginį ir perėmė dalį bendravimo su žurnalistais funkcijų, mat OG po naujokų biržos su žiniasklaida bendravo daugiausia apsiribodamas atsakymais „taip“ arba „ne“.

„Žinau, kad jo elgsena visuomet vienoda, bet, patikėkite, jis laimingas. Jam atlėgo, kai „Raptors“ jį pašaukė. Tai yra vieta, kur jis ir norėjo būti“, – sakė Chigbo.

VIDEO: OG Anunoby dėjimas

OG Anunoby gimė Londone, imigrantų iš Nigerijos šeimoje. Į JAV šeima persikėlė, kai būsimam „Raptors“ žaidėjui tebuvo ketveri. Augdami su broliu žaidė ir futbolą, abu serga už „Arsenal“.

„Jis puikus atletas ir jis žaidė viską. Manau, jis būtų sėkmingas sportininkas, kad ir kokią sporto šaką būtų pasirinkęs. Pasirinko krepšinį“, – sako Chigbo.

„Mano tėtis norėjo, kad žaisčiau futbolą. Bet kai pastebėjo mano aistrą krepšiniui, nestabdė manęs. Lygiai kaip leido broliui žaisti amerikietišką futbolą“, – pasakoja OG Anunoby.

„Scanpix“ nuotr./OG Anunoby
„Scanpix“ nuotr./OG Anunoby

OG Anunoby, kuris savo žaidėjo idealu laiko Kawhi Leonardą, yra pakankamai vikrus ir greitas, kad spėtų su gynėjais, ir pakankamai aukštas, kad galėtų grumtis su aukštaūgiais.

„Manau, esu pakankamai atletiškas, pakankamai stiprus ir pakankamai protingas žaidėjas, kad galėčiau gintis prieš bet kurios pozicijos varžovą“, – sako OG Anunoby. – Dariau tai mokykloje, dariau tai universitete, manau – galiu tai daryti ir NBA lygoje“.

Jis prisipažino, kad laukia akistatų su LeBronu Jamesu, o apžvalgininkai pastebi, kad būtent OG yra tas žmogus, kuris „Raptors“ ekipai gali padėti išspręsti Karaliaus problemą Rytų atkrintamosiose.

„Nenorime skubinti įvykių ir įlieti jį į žaidimą per anksti. Bet mes esame ramūs, kad daug laiko jam neprireiks“, – sako „Raptors“ treneris Dwane'as Casey, palyginęs naujoko žaidimo stilių su P.J. Tuckerio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius