Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 31

Rekordinė pergalė: galingai žaidusiam Jonui Valančiūnui Toronte plojo atsistoję

Toronte – šventė. Kanadiečiai plojo „Toronto Raptors“ komandai atsistoję. „Dinozaurai“ 105:97 (25:20, 29:21, 35:26, 16:30) nugalėjo „Atlanta Hawks“ ekipą ir pasiekė 50-ąją reguliariojo sezono pergalę. Tiek, kiek dar nebuvo pavykę per visą 20 metų komandos gyvavimo istoriją. Torontas atsistojęs plojo ir Jonui Valančiūnui, kuris sužaidė vienas geriausių rungtynių šį sezoną.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“(50-24) – „Atlanta Hawks“(45-31) 105:97 | Valančiūnas 19+9

Suprasti akimirksniu

  • „Raptors“ – „Hawks“ 105:97
  • Valančiūnas per 30 minučių pelnė 19 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.
  • Lietuvis pirmajame kėlinyje pelnė 10 taškų
  • „Raptors“ dar niekada nebuvo iškovoję 50 pergalių reg. sezone

23 metų lietuvis kaip tik ir davė toną pergalingoms rungtynėms. Fantastiškai mačą pradėjęs aukštaūgis per 8 pirmąsias minutes pelnė pirmuosius 10 iš 16 „Raptors“ komandos taškų.

Vėliau komandos draugai rečiau maitino Joną kamuoliais, bet 213 cm ūgio „centras“ pagirtinai darbavosi ir gynyboje.

„Vienos geriausių Jono rungtynių šį sezoną tiek puolime, tiek gynyboje“, – lietuvį gyrė TSN žurnalistas Joshas Lewenbergas.

Po krepšiu dominavęs J.Valančiūnas per 30 minučių pelnė 19 taškų (9/13 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 9 kamuolius, perėmė 1 kamuolį, blokavo metimą, suklydo 3 ir prasižengė 6 kartus.

Kai priešpaskutinę minutę „Raptors“ pirmaujant 103:89 J.Valančiūnas išnaudojo pražangų limitą, jam kulniuojant atsarginių suolo link „Air Canada Center“ arenoje susirinkę žiūrovai pakilo iš savo vietų ir plojo žaidėjui.

Pagrindinis „Hawks” vidurio puolėjas Alas Horfordas, vidutiniškai renkantis 15,3 taško ir 7,1 atkovoto kamuolio, prieš J.Valančiūną pasižymėjo tik 7 taškais (2/6 dvit., 1/3 trit.). Nerezultatyviau šį sezoną jis žaidė tik du kartus, o pastarąjį kartą dviženklio taškų skaičiaus nesurinko tik kovo 4-ąją – prieš 13 rungtynių.

Praėjusį sezoną „Raptors“ iškovojo 49 pergales ir tai buvo geriausias pasiekimas klubo istorijoje. Šiemet pagaliau įveikta 50-ies riba. Beje, „Raptors“ yra paskutinė NBA komanda, reguliariajame sezone galiausiai pasiekusi šį skaičių.

Šeimininkai atitrūko antrajame kėlinyje, kai DeMaras DeRozanas ir Kyle'as Lowry kartu pelnė 18 taškų – vos trimis mažiau nei visa „Hawks“ komanda (54:41).

Trečiajame kėlinyje Toronto klubas pabėgo į priekį 24 taškų skirtumu ir tik ketvirtajame po spurto 14:0 Atlantos krepšininkai priartėjo 84:93. Vis dėlto „Raptors“ nutraukė sėkmingą „Hawks“ atkarpą 6 taškais paeiliui ir įtvirtino pergalę.

„Buvo žaidimo nuosmukių, bet svarbiausia, kad mes atsitiesdavome. O žaidėme prieš vieną geriausių komandų Rytų konferencijoje, – po rungtynių kalbėjo „Raptors“ treneris Dwane'as Casey. – 50 pergalių yra geras žingsnis mūsų klubui. Tiesiog galime pasidžiaugti šiuo pasiekimu, kurio niekas iš mūsų neatims. Bet turime augti – mūsų darbas dar nebaigtas“.

VIDEO: Prie rekordinės „Raptors“ pergalės Jonas Valančiūnas prisidėjo galingu žaidimu

Dėl kelio skausmų dvikovą praleido „Raptors“ puolėjas Luisas Scola. Jį pakeitė Jasonas Thompsonas.

Su 50 pergalių ir 24 pralaimėjimais „Raptors“ Rytų konferencijoje užima antrąją vietą ir likus 8 rungtynėms iki reguliariojo sezono finišo nuo pirmaujančių „Cleveland Cavaliers“ atsilieka dviem pergalėmis.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 26, Jonas Valančiūnas 19 (9 atk. kam.), Kyle'as Lowry 17 (11 rez. perd.), Terrence'as Rossas 13, Normanas Powellas 10.

„Hawks“: Jeffas Teague 18, Timas Hardaway'us 15, Dennisas Schroderis 13, Mike'as Scottas 12.

VIDEO: Visi 19 J.Valančiūno taškų į „Hawks“ krepšį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius