Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 07 07

Rudy Gay'us Teksase: rizikos yra, bet sprendimas gali atsipirkti

Su dideliais pirkiniais šią vasarą sietas „San Antonio Spurs“ klubas pasipildė nauju krepšininku, tačiau juo netapo Chrisas Paulas ar kokia kita NBA žvaigždė. Į Teksasą iš Kalifornijos valstijos persikėlė puolėjas Rudy Gay'us, kuris artėjantį sezoną turėtų padėti savo naujajai ekipai kautis su „Golden State Warriors“ dėl vietos finale.
Rudy Gay
Rudy Gay / „Scanpix“/AP nuotr.

30-metis R.Gay'us su „Spurs“ pasirašė dvejų metų sutartį, kurios vertė yra 17,2 mln. JAV dolerių. Po pirmųjų savo kontrakto metų puolėjas turi galimybę ją nutraukti.

Krepšininkui plyšo kryžminiai kelio raiščiai sausio mėnesį, o vėliau jis nusprendė atsisakyti 14 mln. JAV dolerių už galimybę rungtyniauti Sakramente dar vienerius metus.

Iš pradžių šis sandėris atrodo keistai. „Spurs“ organizacija yra žinoma dėl savo stabilumo bei pergalių, o šis krepšininkas tuo tikrai negarsėja.

R.Gay'us atkrintamosiose varžybose nežaidė nuo 2012 metų, o Memfį ir Torontą jis paliko, nes savo žaidimu vadovams įspūdžio nepadarė. Atletiškas ir taiklią ranką turintis puolėjas visą savo karjerą buvo žinomas kaip statistikos medžiotojas, kuriam svarbiausi jo individualūs skaičiai.

Įdomu tai, kad „Kings“ per pastaruosius trejus metus geriau žaidė su R.Gay'umi aikštėje, o praėjusį sezoną jo plius-minus rodiklis buvo +1,7. Jis buvo geriausias visoje Sakramento ekipoje.

„Spurs“ pasirašydama sutartį su rimtą traumą patyrusiu bei statistiką medžiojančiu krepšininku rizikuoja, tačiau kontraktas nėra ilgas, o sprendimas gali pasiteisinti.

San Antonijaus klubas visuomet buvo garsus tuo, kad moka saugoti savo veteranų sveikatą, todėl jie tikrai neskubės sugrąžinti R.Gay'aus kuo greičiau ant parketo bei rizikuoti, kad jis vėl gaus traumą.

„Scanpix“ nuotr./Rudy Gay
„Scanpix“ nuotr./Rudy Gay

Krepšininkas gali rungtyniauti lengvojo bei sunkiojo krašto pozicijose, todėl bus labai naudingas tuomet, kai aikštėje nebus Kawhi Leonardo. Būtent pastarojo trauma šiemet užgesino viltis „Spurs“ kautis su „Warriors“ konferencijos finale.

„Spurs“ visuomet garsėjo tuo, kad iš bet kokio jau seniai pamiršto krepšininko gali išspausti daugiausiai, o R.Gay'us tikriausiai bus dar vienas to pavyzdys.

2017-2018 m. sezonas bus pereinamieji metai „Spurs“ klubui po to, kai laisvųjų agentų rinkoje nepavyko prisivilioti C.Paulo ar kitos NBA superžvaigždės. O pasirinkimas tikrai buvo didelis.

Dar vieną šansą Greggo Popovichiaus auklėtiniai tikriausiai gaus jau kitą vasarą, kai savo sutartį galės nutraukti LaMarcusas Aldridge'as bei baigsis Tony Parkerio kontraktas.

R.Gay'us baigęs savo profesionalo karjerą, ko gero, bus prisimenamas, kaip talentingas krepšininkas puolime, kuris niekuomet nepasiekė savo tikrojo potencialo. „Spurs“ gretose jis gali tapti šiuo tuo daugiau, o G.Popovichius tikrai ras savo ekipos naujokui tinkamą vaidmenį.

Žinoma, R.Gay'aus sėkmingo žaidimo gali tekti palaukti. Krepšininkas artėjantį sezoną kitur būtų uždirbęs daugiau, tačiau „Spurs“ jam bus gerokai naudingesnė.

„Sports Illustrated“ šį „Spurs“ vadovų ėjimą įvertino stipriu aštuonetu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius