TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 07 18

Rungtynės „burbule“ nebeturės įtakos MVP rinkimams: favoritų strategai aukština savo žvaigždes

NBA lyga pranešė, kad taip ilgai lauktas sezono pratęsimas vadinamajame „burbule“ „Walt Disney“ pramogų parke nebeturės jokios įtakos žaidėjų apdovanojimams, tokiems kaip geriausių žaidėjų penketukai, geriausiai besiginančių žaidėjų penketukai, geriausiai besiginantis žaidėjas, metų naujokas ir žinoma sezono MVP.
Frankas Vogelis ir LeBronas Jamesas bei Giannis Antetokounmpo ir Mike'as Budenholzeris
Frankas Vogelis ir LeBronas Jamesas bei Giannis Antetokounmpo ir Mike'as Budenholzeris / „Scanpix“ nuotr.

Nors įprastai balsai renkant skirtingų kategorijų nugalėtojus yra atiduodami reguliariajam sezonui artėjant prie pačios pabaigos, šiemet išskirtiniu atveju sezoną pratęs ne visi 30 klubų, o tik 22.

Norint, jog kiekvienas žaidėjas turėtų vienodas galimybes būti įvertintas, kova dėl MVP ir kitų kategorijų nepersikels į Orlando „burbulą“.

Po tokios žinios žurnalistai iš karto nusprendė pakamantinėti dviejų lyderiaujančių NBA ekipų – „Los Angeles Lakers“ (49-14) ir „Milwaukee Bucks“ (53-12) – trenerius, bei pasiteirauti, kas jų nuomone yra vertas naudingiausio sezono žaidėjo (MVP) apdovanojimo.

Tiek „Lakers“ strategas Frankas Vogelis, kurio vadovaujama komanda yra pirma Vakaruose, tiek „Bucks“ pergalių architektas Mike'as Budenholzeris, kurio klubas užtikrintai pirmauja Vakaruose, išskyrė tik savo lyderius – LeBroną Jamesą ir Giannį Antetokounmpo.

„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir LeBronas Jamesas

„Žinoma, kad tik LeBronas. Niekas nedaro tokios didelės įtakos mūsų pergalėms, kaip tik jis. Viskas prasideda nuo jo sugebėjimo į komandą pritraukti reikiamus žaidėjus, o tuomet tiek orkestruoti mūsų puolimą, tiek ir paduoti toną gynybai. Plius jo lyderio savybės“, – atsakė Vogelis, pridėdamas, kad Anthony Davisas turėtų būti išrinktas geriausiai besiginančiu lygos žaidėju.

„Mūsų mintyse antrus metus iš eilės MVP nusipelno būti Giannis. Tai, ką jis daro abiejose aikštės pusėse, ką jis atlieka kiekvieną vakarą, kaip aukštai mums iškelia kartelę – tiek elgesio ir kultūros prasme, tiek darbo etikos, tiek kaip komandos draugas, yra neįtikėtina. Manau, kad šios savybės puikiausiai ir apibūdina MVP“, – kalbėjo Budenholzeris.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo ir LeBronas Jamesas

Jei 25-erių graikas būtų išrinktas naudingiausiu sezono žaidėju, jis prisijungtų prie LeBrono (25 metai) ir Kareemo Abdul-Jabbaro (24 metai) – tik šiai kompanijai pavyko dukart iš eilės laimėti MVP būnant 25-erių arba jaunesnio amžiaus.

Lažybų bukmekeriai ryškiu favoritu laimėti MVP laiko būtent „Bucks“ vedlį, po jo – LeBroną Jamesą, o tuomet tiek Jameso Hardeno, tiek Luka Dončičiaus šansai yra vertinami vienodai.

G.Antetokounmpo šiame sezone rinko po 29,6 taško, sugriebdavo po 13,7 atkovoto kamuolio, atlikdavo po 5,8 rezultatyvaus perdavimo, taip perimdavo ir blokuodavo po 1 kamuolį.

L.Jamesas pelnė po 25,7 taško, atkovojo po 7,9 kamuolio, atliko po 10,6 rezultatyvaus perdavimo, taip pat perimdavo po 1,2 kamuolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius