Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 17

Rytų konferencijos finalo startas: 5 klausimai prieš „Cavaliers“ ir „Celtics“ dvikovą

Pirmadienį „Boston Celtics“ laimėjo septintąsias serijos rungtynes su „Washington Wizards“ ir pateko į Rytų konferencijos finalą, kuriame jų jau kurį laiką laukia „Cleveland Cavaliers“. Kas mūsų laukia šią naktį prasidėsiančioje serijoje? Pateikiame 5 svarbiausius klausimus bei prognozę.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.
„Boston Celtics“ – „Cleveland Cavaliers“ | 3:30 | „TD Garden“ arena, Bostonas

1. Ar „Celtics“ gali pristabdyti „Cavaliers“?

„Scanpix“/AP nuotr./Kyrie Irvingas
„Scanpix“/AP nuotr./Kyrie Irvingas

Šiose atkrintamosiose varžybose daugelis kritikuoja „Cavaliers“ gynybą, tačiau serijoje su „Celtics“ bus įdomu pažiūrėti, kaip Bostono klubas sugebės stabdyti įsibėgėjusį NBA čempionų puolimą.

Per pirmąsias 8 rungtynes „Cavaliers“ puolimo reitingas yra net 117, o tai geriausias rezultatas šiose atkrintamosiose. Palyginimui, geriausią puolimo reitingą reguliariajame sezone turėję „Warriors“ tuomet rinko trim taškais mažiau per 100 atakų.

O priežasčių labai toli ieškoti nereikia. Kaip komanda „Cavaliers“ nuo tritaškio žymos meta 43,4 proc. taiklumu, o iš toli paleidžia net 33 metimus per rungtynes.

Trečią gynybos reitingą turintys Bostono krepšininkai privalo rasti būdą stabdant „Cavaliers“ puolimo mašiną, nes kitaip Klivlando klubas dar sykį savo seriją laimės be vargo.

2. Ar Alas Horfordas gali išlikti toks naudingas?

„Scanpix“ nuotr./Alas Horfordas
„Scanpix“ nuotr./Alas Horfordas

„Celtics“ vidurio puolėjas šiose atkrintamosiose varžybose renka po 16,1 taško, atkovoja 7,5 kamuolio, atlieka 5,8 rezultatyvaus perdavimo, iš žaidimo meta 63,9 proc. taiklumu, o tritaškius pataiko net 58,3 (!) proc. taiklumu.

Įdomu tai, kad A.Horfordas praėjusią vasarą svarstė ir „Wizards“ pasiūlymą, o tai galėjo būti lemiamas faktorius, nulėmęs šių metų Rytų konferencijos finalo dalyvį. Kita vertus, „Celtics“ investicija kol kas atsiperka su kaupu.

A.Horfordas privalo tokį pat aukštą lygį išlaikyti dvikovoje su Kevinu Love'u bei nutraukti pralaimėjimų seriją, kuri tęsiasi dar nuo 2009 metų. Krepšininkas 12 kartų paeiliui pralaimėjo prieš L.Jameso vedamą „Cavaliers“.

3. Ar Bostono atsarginiai pajėgs konkuruoti su „Cavaliers“ suolu?

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Kyle'as Korveris
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas ir Kyle'as Korveris

„Celtics“ atsarginiai žaidėjai padėjo jiems Rytų konferencijos pusfinalyje nugalėti „Wizards“, tačiau ar pavyks tą patį pakartoti ir su Klivlando klubu?

„Cavaliers“ yra labai grėsmingas varžovas, nes jie antrą ir ketvirtą kėlinukus pradeda labai galingai. L.Jamesas rungtyniauja įžaidėjo pozicijoje, o aplink jį išsidėsto daugelis patyrusių metikų, todėl sustabdyti juos tampa labai sunku.

„Celtics“ privalo surasti būdą, kaip pasipriešinti L.Jameso organizuojamam puolimui su atsarginiais.

4. Ar Isaiah Thomasas gali dominuoti?

„Scanpix“/AP nuotr./Isaiah Thomasas
„Scanpix“/AP nuotr./Isaiah Thomasas

Bet kuris NBA gerbėjas, kuris žiūrėjo bent kelias „Celtics“ rungtynes, gali jums pasakyti, kad Bostono klubas nėra tipinis Rytų konferencijos lyderis. Žinoma Brado Stevenso auklėtiniai užėmė pirmąją vietą reguliariajame sezone, tačiau atkrintamosiose jie iki finalo nužygiavo gero treniravimo bei I.Thomaso dėka.

„Celtics“ turi šansų nustebinti NBA čempionus nebent tuo atveju, jeigu I.Thomasas ir toliau mus stebins savo fenomenaliais pasirodymais.

„Wizards“ jau parodė, kad dėl žemo ūgio I.Thomasą galima sustabdyti nebent labai kieta gynyba, tačiau „Celtics“ įžaidėjas turi rasti būdą, kaip tapti labai naudingu bei rezultatyviu.

5. Ką „Cavaliers“ žaidimui suteiks Kevinas Love'as?

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas ir Kevinas Love'as
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas ir Kevinas Love'as

Kol kas NBA čempionų puolėjas labai išsiskiriančio žaidimo nedemonstruoja. Jis atkrintamosiose renka po 13,8 taško ir atkovoja 9,1 kamuolio, tačiau krepšį atakuoja vos 43 proc. taiklumu ir keletą kartų dažnai buvo sodinamas ant suolo.

Tačiau aštuonerias rungtynes paeiliui laimėję „Cavaliers“ dėl to pernelyg nesijaudina. Kita vertus, Klivlando klubas siekia tapti NBA čempionais, o norint tai pasiekti jiems reikės gerokai daugiau pagalbos iš jų starto penkete žaidžiančio puolėjo.

Jeigu K.Love'as sužais ties savo galimybių riba, tai „Celtics“ neturės jokių šansų. Bostono ekipa dažnai žaidžia žemu penketu, o tai „Cavaliers“ žaidėjui turėtų būti puikus šansas sužibėti.

Prognozė

„Scanpix“ nuotr./Kelly Olynykas
„Scanpix“ nuotr./Kelly Olynykas

Šis sezonas „Celtics“ ekipai jau dabar yra sėkmingas. Bostono klubas pateko į Rytų konferencijos finalą bei gavo pirmąjį šaukimą NBA naujokų biržoje. Jų sudėtis yra viena perspektyviausių visoje lygoje, tačiau šią seriją laimėti jiems dar per anksti.

Ši I.Thomaso pagalbininkų kompanija nėra pakankamai stipri, o primėtyti daug tritaškių šį kartą neužteks. Galbūt „Celtics“ ir laimės vienerias rungtynes, tačiau „Cavaliers“ pateks į NBA superfinalą be didesnio vargo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius