-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 08 11

Seriją pratęsę NBA „burbulo“ išsišokėliai vis labiau grasina J.Valančiūno „grizliams“

Devinas Bookeris ir „Phoenix Suns“ krepšininkai (32-39) nenustoja stebinti NBA „burbule“. 35 taškus pelniusio ir metimus net nuo aikštės vidurio realizavusio snaiperio vedamos „saulės“ 128:101 (23:37, 42:27, 33:17, 30:20) sutriuškino „Oklahoma City Thunder“ (43-27) ir išlieka vienintele nepralaimėjusia komanda pratęsus sezoną Disnėjaus parke Floridoje.
Devinas Bookeris
Devinas Bookeris / „Scanpix“ nuotr.

Šešis sykius iš eilės laimėję „Suns“ vis rimčiau taikosi į paskutinę vietą Vakarų konferencijos atkrintamosiose varžybose.

Po pergalės prieš „Thunder“ „saules“ nuo 8-9 vietoje esančių „Memphis Grizzlies“ ir „Portland Trail Blazers“ komandų skiria jau tik viena pergalė, o iki reguliariojo sezono pabaigos Fynikso ekipa dar žais dusyk – prieš „Philadelphia 76ers“ ir „Dallas Mavericks“ klubus.

Primename, jog šansą patekti į atkrintamąsias turės ir 9-ąją vietą užėmusi komanda – ji papildomoje serijoje žais prieš 8-osios vietos komandą. Šioje serijoje aukštesnę vietą užėmusiai ekipai pakaks laimėti sykį, o žemesnėje pozicijoje likusi komanda privalės nugalėti dusyk.

Sėkmės pakylėti „Suns“ tviterio paskyros administratoriai net pakeitė komandos pavadinimą į užrašą „6-0“ – „saulių“ pergalių ir pralaimėjimų santykį „burbule“.

Fantastiškai „burbule“ žaidžiančių „Suns“ nesutrikdė net tai, kad jau pirmajame kėlinyje jie atsiliko dideliu atstumu – 23:37.

D.Bookerio vedama Arizonos valstijos komanda dar antrajame ketvirtyje persvėrė rezultatą, o po ilgosios pertraukos nurūko nepavejamai.

Fantastišką formą Orlande demonstruojantis D.Bookeris šįkart per 29 minutes pelnė 35 taškus (6/10 dvit., 3/7 trit., 14/14 baud.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Suns“ lyderiui nekilo bėdų net tada, kai trečiajame kėlinyje jam teko paleisti kamuolį iš kone pusės aikštės.

„Thunder“, kurie jau senokai užsitikrino vietą atkrintamosiose, šiame susitikime vertėsi be poilsio gavusių Shai Gilgeouso-Alexanderio, Danilo Gallinari ir Steveno Adamso bei „burbulą“ dėl šeiminių aplinkybių palikusio Denniso Schroderio.

„Suns“: Devinas Bookeris 35 (14/14 baud.), Cameronas Johnsonas ir Mikalas Bridgesas (5/8 trit.) po 18, Dario Šaričius 16 (9 atk. kam.), Cameronas Payne'as 14.

„Thunder“: Dariusas Bazley 22 (10 atk. kam.), Abdelis Naderas 15, Chrisas Paulas 14 (7 rez. perd.), Mike'as Muscala 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius