Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 16

Signalas apie artėjantį susitarimą: Deividas Sirvydis – be 5 minučių NBA žaidėjas?

Lietuvos krepšinio talentas Deividas Sirvydis jau greitu metu gali pakelti sparnus į NBA. 15min žiniomis, apie tai signalizuoja 20-mečio 204 cm ūgio snaiperio sugrįžimas į Lietuvą.

15min šaltinių teigimu, D.Sirvydis antradienį paliks Jeruzalę ir grįš į Lietuvą, o iš ten artimiausiomis dienomis keliaus į JAV.

NBA laisvųjų agentų turgus atsidaro lapkričio 20-ąją, o nuo lapkričio 22-osios puolėjas turės teisę oficialiai pasirašyti kontraktą su „Detroit Pistons“.

Detroito klubas praėjusių metų NBA naujokų biržoje pakvietė D.Sirvydį 37 šaukimu ir dėl jo paaukojo net tris kitus savo šaukimus.

Kad įsigytų D.Sirvydį, „Pistons“ turės sumokėti išpirką Jeruzalės „Hapoel“ klubui. Pagal oficialias NBA taisykles, išpirka siekia 750 tūkst. JAV dolerių.

Į šią išpirką pretendavo ir Vilniaus „Rytas“, tačiau gegužę Izraelio klubas už 190 tūkst. eurų išpirko Lietuvos talentą iš sostinės komandos ir įteikė jam naują trejų metų kontraktą.

NBA klubų treniruočių stovyklos 2020-2021 m. sezonui prasideda jau gruodžio 1-ąją. Planuojama, kad naujasis NBA sezonas startuos jau gruodžio 22-ąją.

„Twitter“ nuotr./Deividas Sirvydis jau oficialiai pristatytas kaip „Pistons“ narys
„Twitter“ nuotr./Deividas Sirvydis jau oficialiai pristatytas kaip „Pistons“ narys

D.Sirvydis šį sezoną Jeruzalės klube spėjo sužaisti dvejas rungtynes FIBA Čempionų lygoje. Snaiperis per 19 minučių pelnė 1 tašką. Apsidrausdami nuo D.Sirvydžio išvykimo į NBA, „Hapoel“ vadovai nebuvo registravę lietuvio nacionalinio čempionato mūšiams, kad neiššvaistytų negrąžinamos čia registruojamų legionierių kvotos.

„Pistons“ klubo ateitį nuo šio tarpsezonio strateguoja Troy'us Weaveris, tapęs naujuoju komandos generaliniu vadybininku. Jis jau atliko pirmąjį savo ėjimą – 24 metų 193 cm ūgio amerikietį Bruce'ą Browną iškeitė į 21-erių bosnį Džananą Musą.

Detroito krepšininkai 2019-2020 NBA sezoną baigė 13-oje Rytų konferencijos vietoje. Prie „Pistons“ vairo stovi buvęs Jono Valančiūno strategas Dwane'as Casey, kuriam labai imponavo D.Sirvydžio žaidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas