-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 12

Šimtatūkstantinė motyvacija: kiek D.Sabonis gali užsidirbti „All-Star“ šventėje?

NBA Visų žvaigždžių rungtynių žaidėjo statusas – prestižas ir įvertinimas, kuris Amerikoje nuolat akcentuojamas apibrėžiant krepšininko karjeros pasiekimus. Būtent čempionų žiedai ir „All-Star“ rungtynių skaičius yra bene svarbiausi komponentai, pasakojantys apie karjeros sėkmę. Bet tai taip pat naujos finansinės galimybės kiekvienam žaidėjui. Kiek NBA „All-Star“ savaitgalyje Čikagoje gali užsidirbti Domantas Sabonis?
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.
Vasario 14–16 d. | NBA Visų žvaigždžių savaitgalis | Čikaga

NBA Visų žvaigždžių savaitgalis įtemptame lygos tvarkaraštyje skelbia šešių dienų pertrauką. Jonas Valančiūnas ir šimtai kitų NBA krepšininkų šį laikotarpį išnaudos atostogoms bei laikui su šeima.

Tuo tarpu D.Sabonis krausis daiktus netolimai valandos trukmės kelionei lėktuvu į Čikagą, kur vasario 14–16 d. susirinks ryškiausios NBA žvaigždės.

D.Sabonio ten taip pat laukia smagi kompanija – į NBA „All-Star“ šventę dėl jo iš Lietuvos atvyks šeimos nariai su Arvydu Saboniu priešakyje. Bet pernai Meksikoje trumpas atostogas leidęs 23-ejų centras turės pamiršti saulėtus paplūdimius ir atiduos duoklę NBA sirgaliams.

NBA organizatoriai kasmet stengiasi kiek įmanoma labiau motyvuoti savaitgalio šventės dalyvius. Pernai tai tapo dvigubai išaugusiomis premijomis „All-Star“ rungtynių nugalėtojams.

2019-aisiais už pergalę NBA Visų žvaigždžių mače Šarlotėje kiekvienas nugalėtojų komandos narys gavo po 100 tūkst. JAV dolerių premiją. Pralaimėjusios komandos žaidėjai gavo po 25 tūkst. JAV dolerių paguodos prizą.

D.Sabonis turi gerus šansus gauti maksimalų laimėjimą.

Per NBA „All-Star“ žaidėjų biržą D.Sabonis paskutiniuoju šaukimu pateko į LeBrono Jameso komandą. Anot „CBet“ ekspertų, LeBrono komanda yra ryški favoritė laimėti „All-Star“ mūšį.

Kiek NBA žaidėjams yra 100 tūkstančių?

Russellui Westbrookui, Chrisui Paului ir Jamesui Hardenui tai nėra dideli pinigai, lyginant su jų atlyginimu, kuris šį sezoną siekia net 38 mln. JAV dolerių (iki mokesčių).

Bet D.Saboniui ir „Miami Heat“ centrui Bamui Adebayo tai kur kas reikšmingesnė suma. Abu aukštaūgiai šį sezoną pagal naujokų kontraktą uždirba 3,5 mln. JAV dolerių (iki mokesčių). Tai yra mažiausiai uždirbantys NBA Visų žvaigždžių savaitgalio žaidėjai.

Beje, jeigu D.Sabonis būtų patekęs į „All-Star“ rungtynes pagal naujo ketverių metų 77 mln. JAV dolerių kontrakto sąlygas, jis būtų gavęs solidžią 1,3 mln. premiją. Tačiau nauja sutartis, kurioje numatytos premijos už patekimą į Visų žvaigždžių rungtynes ir simbolinį NBA penketą, įsigalios nuo 2020–2021 m. sezono.

D.Sabonis galės užsidirbti ne tik iš „All-Star“ rungtynių. 211 cm ūgio lietuvis pakviestas į „Įgūdžių iššūkio“ konkursą, kuriame taip pat įsteigti piniginiai prizai už pasiekimus.

Aštuonių dalyvių konkurse, kuriame reikia įveikti kliūčių ruožą pasitelkiant driblingo, kamuolio perdavimo, greičio ir metimo iš distancijos sugebėjimus, D.Sabonis už nugalėtojo trofėjų gautų 55 tūkst. JAV dolerių prizą.

Vien už dalyvavimą šiame konkurse D.Sabonio banko sąskaitą papildys 15 tūkst. JAV dolerių.

Tiesa, „CBet“ ekspertai skeptiškai vertina lietuvio šansus nugalėti. Jo galimybės vertinamos tik šiek tiek geriau nei vienintelio kito konkursanto B.Adebayo.

Labiausiai vertinamas dėjimų konkursas, kuriame keturi dalyviai gauna po 20 tūkst. JAV dolerių. Aštuoni tritaškių konkurso snaiperiai už dalyvavimą gauna po 10 tūkst. JAV dolerių.

Tiesa, šiuose konkursuose nugalėtojo titulas vertinamas daugiau nei „Įgūdžių iššūkio“. Štai geriausias snaiperis gauna 60 tūkst. JAV dolerių, o „Oro karalius“ – 105 tūkst. JAV dolerių.

Bendras šeštadienio vakaro NBA pramogų prizinis fondas sudaro 610 tūkst. JAV dolerių.

Beje, šimtai tūkstančių bus skirti ir labdaros tikslams.

Dėl naujų NBA „All-Star“ rungtynių taisyklių pirmojo, antrojo ir trečiojo kėlinių nugalėtojai – LeBrono arba Giannio komandos – pasirinktai Čikagos bendruomenei už kiekvieną laimėtą ketvirtį galės skirti po 100 tūkst. JAV dolerių. Dar papildomą 200 tūkst. sumą labdaringai veiklai gaus viso mačo nugalėtojas.

Po NBA Visų žvaigždžių savaitgalio D.Sabonio sąskaitą papildys mažiausiai 40 tūkst. JAV dolerių. O kur dar potencialios sutartys su rėmėjais, kuriems vis ryškiau NBA padangėje žybsi lietuviška žvaigždelė. D.Sabonis po truputį pradeda skinti saldžius NBA vaisius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius