Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 26 /2020 01 27

Šokiruojanti žinia: sraigtasparnio avarijoje žuvo NBA legenda Kobe Bryantas ir jo trylikametė dukra

Sekmadienio vakarą krepšinio pasaulį sukrėtė tragiška žinia. Pranešta apie tai, jog NBA legenda Kobe Bryantas žuvo sraigtasparnio avarijoje. Su juo žuvo ir trylikametė jo dukra. Krepšininkui buvo 41-eri.
Mirė Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kobe Bryantas

Nelaimė įvyko Kalabasase, Kalifornijos pietinėje dalyje, sekmadienio rytą, maždaug 9.47 val. vietos (19.47 val. Lietuvos) laiku.

Pirmoji šią žinią paskelbusi „TMZ Sports“ teigė, kad asmeniniame sraigtasparnyje „Sikorsky S-76“ nelaimės metu buvo dar mažiausiai trys asmenys. Teigiama, kad sraigtasparnis sudužo vos pakilęs, po to, kai jo viduje įsiliepsnojo ugnis.

VIDEO: Sudužus sraigtasparniui žuvo NBA superžvaigždė Kobe Bryantas ir jo dukra

Nors greitoji pagalba operatyviai prisistatė į įvykio vietą, išgelbėti gyvybių nespėjo.

Vėliau vykusioje spaudos konferencijoje Los Andželo šerifas Alexas Villanueva pranešė apie devynias aukas – pilotą ir aštuonis keleivius.

Vis dėlto jis atsisakė įvardinti žuvusių tapatybes, teigdamas, jog kol kas vyksta tyrimas ir pirmiausia aukas turėtų atpažinti artimieji.

„Supraskite, būtų labai nepagarbu, jei apie artimųjų žūtį sužinotumėte iš TMZ. Laukiame, kol pareigūnai atliks savo darbą“, – kalbėjo šerifas.

Pareigūnų teigimu, privažiuoti prie įvykio vietos nebuvo galimybės, tad ją pasiekti teko pėsčiomis. Kai tai pavyko padaryti, paaiškėjo, kad išgyvenusių nėra.

Los Andželo apygardos priešgaisrinės tarnybos vadovas Darylas Osby sakė, kad ugniagesiams teko pėsčiomis kopti į nelaimės vietą ir neštis medicinos bei gaisrų gesinimo įrangą, kad po aviakatastrofos kilusio krūmynų gaisro liepsnos būtų numalšintos.

Tarp žuvusiųjų yra ir Kobe dukra Gianna Maria Onore (GiGi). Jai tebuvo trylika. Ji laikyta perspektyvia krepšininke. Kartu su ja Kobe dažnai stebėdavo NBA rungtynes.

„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas su dukra Gianna
„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas su dukra Gianna
VIDEO: Kobe su dukra stebi NBA rungtynes

Los Anželo meras Ericas Garcetti patvirtino, kad tarp aukų yra K.Bryanto duktė Gianna.

Miestas „gedi kartu su Bryantų šeima dėl Giannos netekties. Ji žuvo kartu su tėvu ir draugais per šiandienos tragediją“, per „Twitter“ parašė E.Garcetti.

Gianna buvo viena iš keturių K.Bryanto ir jo žmonos Vanessos vaikų.

Karjerą baigęs 41-erių krepšininkas ir Gianna žuvo skrisdami į rungtynes, kuriose turėjo žaisti mergaitė, sakoma JAV žiniasklaidos pranešimuose.

Vietos žiniasklaida nurodė, kad taip pat žuvo dar viena žaidėja ir kažkuris iš tėvų.

Orindž Kousto koledžas patvirtino, kad sraigtasparnyje taip pat buvo beisbolo treneris – 56 metų Johnas Altobelli.

Televizija CNN pranešė, kad orlaiviu skrido J.Altobelli žmona Keri ir viena iš jųdviejų dukterų – Alyssa.

Kai kurie šaltiniai spekuliavo, jog tarp keleivių galėjo būti ir kitas žinomas „Lakers“ krepšininkas Rickas Foxas, bet jo advokatas šią informaciją paneigė.

Teigiama, kad krepšininko žmonos Vanessos nelaimės metu sraigtasparnyje nebuvo.

Avarijos aplinkybės vis dar tiriamos, incidento priežastys nenustatytos. Nežinia ir tai, ar pilotas spėjo pranešti apie nelaimę.

Netrukus po incidento apie K.Bryanto žūtį pranešė vietos nuovada.

Tuoj pat apie tai paskelbė ir visi svarbiausi JAV žiniasklaidos kanalai – CNN, NBC, ESPN.

Marcas Lamontas Hillas savo tviteryje informavo, jog kalbėjosi su šeimos nariais. Jie patvirtino, jog K.Bryantas avarijos metu buvo sraigtasparnyje.

2016-aisiais karjerą baigęs K.Bryantas sraigtasparniu keliaudavo labai dažnai. Taip jis taupydavo laiką įveikdamas ilgus atstumus.

Su žmona legendinis „Los Angeles Lakers“ krepšininkas susilaukė keturių dukterų – Giannos, Natalios, Biancos ir Capri.

K.Bryantas penkis kartus tapo NBA čempionu (2000–2002, 2009, 2010), du sykius (2008 ir 2012) laimėjo olimpinių žaidynių auksą.

NBA lygoje atstovaudamas vienintelei „Lakers“ komandai K.Bryantas žaidė 20 sezonų. 18 iš jų jis buvo renkamas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes.

Trečioje vietoje NBA visų laikų rezultatyviausių žaidėjų sąraše buvusį K.Bryantą tik sekmadienio rytą aplenkė geras jo bičiulis LeBronas Jamesas.

Jam Kobe paskyrė atskirą įrašą tviteryje. Tai buvo paskutinis jo įrašas.

Baigęs profesionalo karjerą, K.Bryantas sugebėjo sužibėti ir kino pasaulyje. 2018-aisiais jis net laimėjo „Oskarą“ už trumpametražį filmą „Dear Basketball“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius