Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 17

Su 9 NBA komandomis bendravęs Ignas Brazdeikis neketina keisti savo sprendimo

Beveik 70 potencialių NBA naujokų susirinko į Čikagą, kurioje šiomis dienomis vyks NBA naujokų stovykla. Tai bus svarbus etapas ir vienam lietuviui – 20-mečiui Ignui Brazdeikiui. Lietuvoje gimęs, bet Kanados pilietybę turintis krepšininkas artimiausiu metu ketina paskelbti savo galutinį sprendimą, bet linksta dėl dalyvavimo šių metų NBA naujokų biržoje.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / „Twitter“ nuotr.

„Aš jau beveik esu apsisprendęs, tačiau galutinį sprendimą pranešiu po Čikagos stovyklos. Tačiau esu linkęs likti naujokų biržoje“, – būriui JAV žurnalistų pranešė Mičigano universiteto auklėtinis.

Nors I.Brazdeikis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje, pagal NBA taisykles, NCAA žaidėjai dar turi galimybę atsisakyti savo ketinimų ir grįžti į universitetą praėjus 10 dienų nuo NBA naujokų stovyklos Čikagoje pabaigos.

Būsimų NBA talentų susirinkimas Čikagoje vyks gegužės 15-19 d. Tai reiškia, kad I.Brazdeikis turės apsispręsti iki gegužės 29 d.

ESPN naujokų biržos specialistas Jonathanas Givony I.Brazdeikiui prognozuoja 40-ąjį šaukimą.

„NBA Draft“ prognozėje Iggy Amerikoje vadinamas žaidėjas yra 48-as, „Sports Illustrated“ – 51-as, „The Athletic“ – 57-as.

Savo debiutiniame sezone NBA I.Brazdeikis vilkėdamas „Michigan Wolverines“ aprangą rinko vid. 14,8 taško, atkovojo 5,4 kamuolio ir tapo „Big Ten“ konferencijos metų naujoku.

„Jaučiuosi pasiruošęs kitam žingsniui. Manau, kad atsiradus tinkamai galimybei, galiu patriukšmauti“, – drąsiai į savo perspektyvas stipriausioje krepšinio lygoje žvelgia I.Brazdeikis.

Nebegrįžti į NCAA jį greičiausiai paskatins ir pastarosios naujienos.

12 metų Mičigano universiteto vyr. treneriu dirbęs Johnas Beileinas buvo paskirtas naujuoju „Cleveland Cavaliers“ vedliu. Tai reiškia, kad atsigręžęs atgal I.Brazdeikis mato universiteto komandą be pagrindinio jos architekto.

Tai dar viena priežastis likti NBA naujokų biržoje.

„Beileinas yra pagrindinė priežastis, kodėl pasirinkau Mičiganą ir jis yra didžiulė priežastis, kodėl dabar esu toks žaidėjas, koks esu, – prieš savo buvusį trenerį nukėlė kepurę lietuvis. – Jis mane užgrūdino ir padėjo pasirinkti geriausius sprendimus. Jis man buvo puikus treneris.“

„Scanpix“ nuotr./Johnas Beileinas
„Scanpix“ nuotr./Johnas Beileinas

I.Brazdeikis jau bendravo su 9 NBA komandomis ir naujokų stovyklos Čikagoje metu ketina pabendrauti su dar bent keturiomis.

Pokalbių metu jis sulaukė nemažai atsiliepimų apie savo žaidimą ir galimybes, bet puolėjas pabrėžė, kad pagrindinis tų susitikimų akcentas yra susipažinimas ir kontaktų mezgimas.

Beje, I.Brazdeikio dar laukia susitikimas ir su „Cavaliers“, nors su naujuoju jos treneriu J.Beileinu lietuvis jau buvo susitikęs po didžiojo karjeros posūkio.

„Jis apkabino mane gal penkis kartus ir pasakė, kad labai džiaugiasi, jog taip gerai baigiau metus universitete“, – tikino I.Brazdeikis.

I.Brazdeikis jau dalyvavo kai kuriose Čikagos naujokų stovyklos pratybose.

Pavyzdžiui, jau paskaičiuota, kad 6 proc. I.Brazdeikio kūno masės sudaro riebalai. Tai yra 41 rezultatas tarp 68 tikrintų stovyklos žaidėjų.

Jo rankų ilgis – 205 cm, o tai 44 rezultatas tarp 69 patikrintųjų. Ūgis be batų – 197 cm, su batais – 200 cm. 100 kg sveriantis krepšininkas pagal šį rodiklį yra 22 iš 69 tikrintųjų.

Be tokių fizinių duomenų ir fizinių pajėgumų matavimų, Čikagoje krepšininkai dar dalyvaus individualiose ir komandinėse treniruotėse.

NBA naujokų birža vyks birželio 20-ąją Brukline. Joje turėtų dalyvauti dar vienas lietuvis – Vilniaus „Ryto“ talentas Deividas Sirvydis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius