-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 25

Su kritika ir liaupsėmis: Domantas Sabonis – didžiausių NBA vilčių reitinge

Domantui Saboniui – NBA apžvalgininkų įvertinimas. „The Athletic“ sureitingavo 50 geriausių pagal NBA naujokų kontraktą rungtyniaujančių krepšininkų ir išrikiavo ryškiausias ateities žvaigždes. Į garbingą kategoriją pateko ir 24 metų 211 cm ūgio lietuvis.

S.Vecenie lietuvį „The Athletic“ reitinge įvertino 18 vietoje.

Jis priskyrė D.Sabonį ketvirtai pagal pajėgumą kategorijai – aukšto lygio starto penketo krepšininkams, su potencialu tapti stabiliais NBA Visų žvaigždžių rungtynių dalyviais.

Tarp kitko, D.Sabonis vasarį kaip tik pirmą kartą debiutavo NBA Visų žvaigždžių rungtynėse, o atstovaudamas „Indiana Pacers“ žaidė geriausią savo sezoną lygoje – rinko vid. 18,5 taško, 12,4 atkovoto kamuolio ir po 5 rezultatyvius perdavimus.

S.Vecenie paaiškino savo pasirinkimą:

„Jau praėjusį sezoną Sabonis padarė didžiulį proveržį puolime, realizuodamas elitinį žaidimo pojūtį ir tapdamas vienu efektyviausių centrų visoje NBA skaičiuojant statistiką per vieną minutę.

Tuo, kaip sugeba sudraskyti gynybą tiek iš baudos aikštelės, tiek už jos ribų, puolime Domantas atrodo kaip Top 10 NBA vidurio puolėjas.

D.Sabonio gebėjimas žaisti du prieš du ir statyti užtvaras su unikaliu ryšiu su komandos gynėju yra vienas smagiausių dalykų NBA. Mažai NBA aukštaūgių šiose situacijose yra tokie universalūs kaip Sabonis.

Jo užtvaros yra elitinės, o gebėjimas kurti progas kitiems savo perdavimais ir taip pat renkant taškus iš baudos aikštelės, daro jį dominuojančiu tokių situacijų krepšininku.

Keisčiausia, kad D.Sabonis mažai kuo pasikeitė puolime. Jis tiesiog gavo daugiau galimybių išnaudoti savo sugebėjimus. Skaičiuojant statistiką per vieną minutę, jis netgi pelno mažiau taškų, atkovoja mažiau kamuolių ir nebėra tiek naudingas kiek anksčiau. Viena to priežasčių – daugiau minučių prieš elitinius starto penketo žaidėjus ir didesnis varžovų trenerių dėmesys, tad Sabonis tikrai nesuprastėjo.

Tačiau jo proveržis susijęs su didesniu minučių skaičiumi ir daugiau galimybių pasireikšti. Tik tai nereiškia, kad Sabonis nėra supernaudingas. Jis toks yra.

Mes visi puikiai žinome, kad jis vienas geriausiai kamuolį skirstančių ir du prieš du žaidžiančių aukštaūgių NBA. Savo žaidimu jis padaro gynėjus geresniais krepšininkais. Ir jis patobulėjo gynyboje.

Jo varžovai šį sezoną prieš jį pataiko 59,4 proc. metimų. Šis rezultatas yra vis dar žemiau bendro NBA centrų vidurkio, bet šis skaičius nebe toks katastrofiškas, koks buvo praėjusį sezoną. Ir žinant, kad jis žaidžia šalia Myleso Turnerio, jam ir nereikia būti elitiniu lanko saugotoju.

Tiesa, aukštaūgiai, kurie gali pataikyti iš toli, šiek tiek jį pasvilino. Kevinas Love'as, Serge'as Ibaka, Brookas Lopezas ir Jarenas Jacksonas prieš jį pataikė 39 metimus iš 67 ir įmetė 10 tritaškių per 50 minučių. Komandos nuosekliai atakavo Sabonį, jeigu tik turėdavo aukštaūgių, kurie gali atšokti ir mesti iš distancijos.

Dėl savo puolimo Sabonis patenka į šio reitingo Top 20. Tačiau aš šiek tiek nerimauju dėl jo potencialo, kurį riboja gynybinio gebėjimo polinkis jo pozicijoje. Suprantu, kad Jonathano Isaaco vardas priešais Visų žvaigždžių rungtynių dalyvį Sabonį pakels keletą antakių. Tačiau aš linkęs statyti ant to, kad Isaacas išsiaiškins, kaip geriau užpulti, nei Sabonis tą padarys gynyboje.“

VIDEO: „urBONUSas“: Darius Songaila – stebinantis Greggas Popovichius ir kaip dirbama „Spurs“

S.Vecenie sureitingavo geriausius krepšininkus, kurie vis dar rungtyniauja pagal NBA naujoko kontraktą.

Pavyzdžiui, D.Sabonis pagal naujoko sutartį žaidžia paskutinį sezoną – naujas jo ketverių metų 75 milijonų JAV dolerių kontraktas įsigalios nuo 2020-2021 m.

VIDEO: D.Sabonis: apie intriguojantį šansą, pokalbį su L.Dončičiumi ir K.Bryanto netektį

S.Vecenie bandė įvertinti šio sąrašo krepšininkų gabumus kartu projektuojant jų potencialą ir talentą atsiskleisti ateityje.

Pavyzdžiui, į pirmą kategoriją, skirtą vedantiems klubų žaidėjams, kurie gali būti NBA titulo komandų lyderiais, S.Vecenie eilės tvarka priskyrė Luka Dončičių, Zioną Williamsoną ir Jaysoną Tatumą.

Antroje kategorijoje, kurioje surikiuoti NBA Šlovės muziejaus potencialo žaidėjai, eilės tvarka buvo Benas Simmonsas, Trae Youngas, Brandonas Ingramas, Ja Morantas, Pascalis Siakamas ir Donovanas Mitchellas.

VIDEO: Domantas Sabonis: apie pirmą kartą „All-Star“ rungtynėse ir didžiausią gerbėją šeimoje

Trečiajai „daugkartinių Visų žvaigždžių rungtynių dalyvių“ kategorijai priskirti Bamas Adebayo, Shai'us Gilgeous-Alexanderis, Jarenas Jacksonas, Jaylenas Brownas, DeAndre Aytonas ir De'Aaronas Foxas.

Aukščiau D.Sabonio, ketvirtoje „aukšto lygio starto penketo žaidėjų su Visų žvaigždžių rungtynių dalyvio potencialu“ krepšininkų kategorijoje buvo Jamalas Murray ir Jonathanas Isaacas. D.Sabonis šioje kategorijoje pralenkė Caris LeVertą ir Johną Collinsą.

Lietuvis „The Athletic“ sąraše taip pat buvo aukščiau už tokius NBA talentus kaip Lonzo Ballas, Collinas Sextonas, Buddy Hieldas, Marvinas Bagley, Devonte Grahamas, RJ Barrettas ir kitus.

VIDEO: Domanto Sabono įspūdžiai po NBA „All-Star“ rungtynių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius