Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 12 03

Su treneriu Los Andžele susitikęs Domantas Sabonis ruošiasi tritaškių lietui

„Indiana Pacers“ komanda ateinantį sezoną remsis daugiau tolimais metimais, o Domantas Sabonis rengiasi prisitaikyti prie naujos sistemos.
Domantas Sabonis su sužadėtine Shashana  atvyko į Lietuvą
Domantas Sabonis su sužadėtine Shashana atvyko į Lietuvą / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kairės pėdos trauma nukirpo Domanto Sabonio sezoną.

Tačiau metai vis tiek buvo įsimintini 24-erių krepšininkui, vasarį pirmąsyk karjeroje patekusiam į NBA „All-Star“ rungtynes, o praėjusį savaitgalį trečią kartą iš eilės išrinktam geriausiu Lietuvos krepšininku.

Dabar jis rengiasi 72 mačų NBA reguliariajam sezonui, kuris prasidės po trijų savaičių, o kontrolinės rungtynės bus žaidžiamos jau po savaitės.

„Indiana Pacers“ didieji ramsčiai vėl bus D.Sabonis ir Mylesas Turneris – du vidurio puolėjai, daugiausiai prisidėję praėjusį sezoną prie 45 pergalių.

Prie trenerio Nate'o McMillano jie abu ne visada buvo efektyvūs aikštėje, bet dabar prie „Pacers“ vairo stovi naujas strategas.

45 metų Nate'as Bjorkgrenas susitiko su D.Saboniu šio namuose Los Andžele, kur lietuvis su sužadėtine gyveno daugiausiai laiko per pandemiją ir kur gydėsi pėdos traumą.

„Mano kūnas jaučiasi gerai, – „Indystar“ sakė D.Sabonis. – Treneris nori, kad žaistume greičiau. Mes metėme daug dvitaškių kaip komanda praėjusį sezoną. O jis nori, kad kiekvienas mūsų mestų daugiau tritaškių ir tai darytų pasitikėdamas.“

Kiek tritaškių mes abu vidurio puolėjai?

Viskas prasidės nuo žaidėjų išsidėstymo, užtvarų ir kamuolio perdavimo vienas kitam.

D.Sabonis praėjusį sezoną metė tik 67 tritaškius, iš kurių pataikė ketvirtadalį – 25,4 proc. Nors metė nedažnai, vis tiek 13 bandymų daugiau nei per pirmuosius dvejus metus Indianapolyje.

Vis dėlto pataikymo procentas nebuvo aukštas, varžovai nelėkdavo jo dengti prie tritaškio linijos.

211 cm ūgio lietuvio stiprybės buvo kitur. D.Sabonis buvo vienintelis „Pacers“ žaidėjas, patekęs į NBA „All-Star“ rungtynes, o per sezoną jis rinko po 18,5 taško, atkovojo po 12,5 kamuolio bei atliko po 5 rezultatyvius perdavimus.

Kitas 211 cm ūgio priekinės linijos žaidėjas M.Turneris daugiau šaudė iš toli, nors taiklumas irgi nebuvo aukštas – 34 proc.

Veikiausiai jis gaus daugiau progų mesti iš toli nei D.Sabonis, nes ir žaidžiant du prieš du gali dažniau atšokti prie tritaškio linijos ir kelti grėsmę nuo ten.

Stilius bus panašus į „Raptors“

N.Bjorkgrenas į „Pacers“ atvyko iš „Toronto Raptors“, kur buvo trenerio asistentas.

Toronto komanda labiau rėmėsi atviru krepšiniu ir tritaškiais, kuriuos svaidė visi, tarp jų ir aukštaūgiai Marcas Gasolis ir Serge'as Ibaka, dabar jau palikę 2019 metais NBA čempione tapusią Kanados komandą.

„Jaučiu, kad žaisime panašiu į „Raptors“ stiliumi, – sakė D.Sabonis. – Jie žaidžia greitai. Daugiau tritaškių. Daugiau šiuolaikiško krepšinio.“

D.Sabonis nežaidė nuo kovo 10 dienos, kai NBA sezonas buvo sustabdytas dėl pandemijos ir kybojo nežinioje keturis mėnesius. Nors lietuvis buvo prisidėjęs prie komandos Orlando krepšinio burbule, ten nežaidė dėl pėdos traumos.

Be D.Sabonio „Pacers“ nepasipriešino „Miami Heat“ krepšininkams pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

Neaišku, kaip naujasis treneris bandys sutalpinti D.Sabonį ir M.Turnerį, kuris rezultatyviai sužaidė NBA atkrintamosiose varžybose (išskyrus pirmą mačą), rinkęs po 18 taškų su 63 proc. pataikymu, po 11,3 kamuolio ir 4,3 bloko.

Ar K.Bjorkgrenas galės panaudoti juos abu, ar atsižvelgs į varžovų penketą aikštėje? Kas iš jų žais paskutines rungtynių dvi minutes? O gal T.J.Warrenas suvalgys kažkurio iš jų minutes, išstumdamas iš sunkiojo puolėjo pozicijos M.Turnerį arba D.Sabonį?

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Mylesas Turneris

Per savo pirmąjį sezoną lygoje D.Sabonis buvo naudojamas „Oklahoma City Thunder“ tuometinio trenerio Billy Donovano 4-ojoje pozicijoje. Bet tai nelabai suveikė, D.Sabonis negalėjo panaudoti savo stipriausių savybių aikštėje.

„Aš žiūrėjau daug šios komandos rungtynių, – sakė K.Bjorkgrenas. – Yra daug dalykų, kuriais gali remtis.“

Iš K.Bjorkgreno tikimasi inovatyvių sprendimų, tam jis ir buvo pasamdytas.

Naujasis treneris jau kalbėjosi asmeniškai su žaidėjais. Daug komunikacijos, naujas krepšinio stilius, nesavanaudiškas kamuolio perdavimas, kad varžovas nespėtų susigaudyti. Taip nori žaisti „Pacers“.

„Jis turi daug idėjų, daug skirtingų dalykų, kuriuos nori išbandyti su mumis, – sakė D.Sabonis. – Jaučiu, kad visi tuo džiaugiasi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius