Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 16

Svarbiausios NBA datos: kas jau aišku dėl kito sezono?

NBA sezonas baigėsi, bet įprasto aiškumo, kas laukia toliau, kol kas nėra. 15min supažindina savo skaitytojus su svarbiausiomis NBA kito sezono datomis, kurių dalis dar nėra aiškios.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

„Los Angeles Lakers“ ir LeBrono Jameso karūnavimu pasibaigęs 2019-2020 m. sezonas buvo ilgiausias istorijoje – nuo ikisezoninių pasiruošimo stovyklų pradžios iki NBA finalo kulminacijos praėjo daugiau nei 13 mėnesių.

COVID-19 paveiktas ir užsitęsęs sezonas lėmė ir sujauktą 2020-2021 m. sezoną – jau dabar aišku, kad jis prasidės mažiausiai trimis mėnesiais vėliau, negu įprastai.

Suprasti akimirksniu

  • NBA naujokų birža vyks lapkričio 18-ąją;
  • NBA laisvųjų agentų rinka greičiausiai atsivers gruodžio 1-ąją;
  • NBA Vasaros (rudens) lyga šiemet greičiausiai nebus rengiama;
  • Treniruočių stovyklos veikiausiai prasidės sausį ir bus trumpesnės negu įprastai, kai vyksta 4-6 savaites;
  • Naujas NBA sezonas greičiausiai prasidės ne anksčiau kaip sausio 18-ąją, realiausia – kad startas bus duotas vasarį.

Pateikiame svarbiausias datas, kurias jums reikia žinoti, bei atsakymą, kodėl NBA siekia pradėti sezoną sausio 18 dieną.

Naujokų birža

NBA naujokų birža šiemet turėtų įvyks lapkričio 18 dieną – tai jau patvirtinta oficialiai.

Pagal pirminį planą svarstyta biržą surengti jau spalio 16-ąją, bet galiausiai nuspręsta pavėlinti ne tik šį renginį, bet ir skirti mėnesį komandoms, norinčioms išsibandyti galimus savo šaukimus.

Nuo spalio 16 iki lapkričio 16 dienos ekipos galės kviestis jaunuosius krepšininkus į peržiūras ir įvertinti jų galimybes.

Tarp itin aktyviai veiksiančių klubų bus ir „Chicago Bulls“, vadovaujamas Artūro Karnišovo, kuriam naujokų biržoje priklausys ketvirtasis šaukimas.

„Twitter“ nuotr./Artūras Karnišovas
„Twitter“ nuotr./Artūras Karnišovas

Naujokų birža vyks Bristolyje, Konektikuto valstijoje esančiose ESPN televizijos patalpose ir bus vykdoma vaizdo konferencijos būdu.

Laisvųjų agentų rinka

NBA laisvųjų agentų rinkos durys įprastai atveriamos liepos 1-ąją, tačiau šiemet jos greičiausiai atsidarys pirmąją žiemos dieną gruodžio 1-ąją.

Būtent tada komandos galės pasirašinėti sutartis su žaidėjais – tiek jau esančiais komandoje, tiek ieškančiais naujo klubo laisvųjų agentų turguje.

Tiesa, minėtoji data gali būti ir pavėlinta, o pagrindine to priežastimi gali tapti neaiški „algų kepurės“ situacija. NBA atsižvelgs į tai, ar kitą sezoną bus įmanoma žaisti su žiūrovais, o nuo to priklausys, kiek kis komandoms leidžiamų išleisti finansų limitas.

Vasaros (rudens) lyga

Tradiciškai Las Vegase liepą rengiamos Vasaros lygos šįkart greičiausiai teks atsisakyti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Grizzlies“ triumfavo NBA vasaros lygoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Grizzlies“ triumfavo NBA vasaros lygoje

Nors NBA to dar nepatvirtino, praktiškai neabejojama, jog norėdami išvengti papildomų rizikų NBA vadovai ryšis nerengti naujokams ir atsarginiams krepšininkams pasitarnaujančios lygos ir pereis iš karto prieš treniruočių stovyklos.

Treniruočių stovyklų pradžia

Data, kada komandoms bus leista rinktis į treniruotes, kol kas nėra aiški.

Ji labai priklausys nuo to, kuri diena bus pasirinkta NBA sezono startui. Įprastai komandos į oficialias treniruočių stovyklas renkasi likus maždaug 4-6 savaitėms iki pirmųjų reguliariojo sezono rungtynių.

Tikėtina, jog šįkart šis laikas bus sutrumpintas ir klubai žaidėjus sukvies pirmosiomis 2021 m. dienomis.

Naujo sezono startas

Sezono starto diena taip pat vis dar neaiški.

Vasaros pradžioje NBA vadovai tikėjosi pradėti sezoną gruodžio 1-ąją, vėliau ėmė kalbėti apie Kalėdas, o dabar svarstomi jau tik sausio-vasario mėnesiai.

„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris
„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris

Labai daug priklausys nuo to, kada bus įmanoma į arenas sukviesti sirgalius.

NBA ir klubų vadovai nesvarsto galimybes komandas suvežti į dar vieną „burbulą“, o tam, kad po COVID-19 arenose galėtų vėl krykštauti sirgaliai, turi praeiti nemažai laiko.

NBA užkulisiuose kalbama, kad NBA visais būdais norėtų sezoną pradėti Martino Lutherio Kingo dieną, kuri Jungtinėse Valstijose švenčiama kiekvienų metų trečiąjį sausio pirmadienį (šiemet tai – sausio 18-oji).

MLK vadinamas žmogaus teisių aktyvistas savo gyvenimą paskyrė kovai už juodaodžių lygiateisiškumą JAV, o atsižvelgiant į dabartinę situaciją šiose šalyje, sezoną pradėti jo dieną būtų labai simboliškas NBA gestas.

Vis dėlto optimizmo, kad taip ir gali nutikti, nedaug, nes COVID-19 situacija už Atlanto praktiškai negerėja. Net ir pats NBA komisaras Adamas Silveris užsiminė, jog sezono pradžia gali nusikelti iki vasario, tad tikėtina, jog kitų NBA rungtynių aistruoliams teks laukti kone keturis mėnesius.

Data, kada prasidės naujas NBA sezonas, paaiškės iš anksto – NBA ir NBA žaidėjų asociacija (NBPA) susitarė, kad krepšininkams apie 2020-2021 m. sezono startą bus pranešta iki jo likus aštuonioms savaitėms.

Tai reiškia, kad nusprendus sezoną pradėti sausio 18-ąją, apie tai turėtume sužinoti iki lapkričio 23 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius