-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 09 10

Tarp kandidatų perimti „Pacers“ vairą – buvusi NBA žvaigždė ir čempionas

Domantui Saboniui kitą sezoną vadovauti gali žmogus, kuris žino, kaip reikia laimėti NBA čempionų titulą. NBA apžvalgininkas Adrianas Wojnarowskis praneša, jog „Indiana Pacers“ vadovybė susidomėjo Chauncey Billupso kandidatūra.
Chauncey Billupsas
Chauncey Billupsas / „Scanpix“ nuotr.

Su Nate'u McMillanu atsisveikinusi Indianapolio ekipa ieško naujo vairininko, o kandidatų sąraše yra bent 10 pavardžių, tarp kurių – dabartinis „Houston Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni, Dave'as Joergeris iš „Memphis Grizzlies“ ar „San Antonio Spurs“ ekipos trenerių štabe dirbanti Becky Hammon.

Pranešama, jog „Pacers“ ir Ch.Billupso derybos yra pasistūmėjusios į priekį.

A.Wojnarowskis prideda, jog 43-ejų buvęs krepšininkas puikiai atitinka istorinį „Pacers“ trenerių paieškų profilį, kokį su savimi į Indianą savo laiku atsinešė Larry Birdas ar Isiah Thomasas – NBA finalų MVP, lyderiai, kurie buvo pasamdyti nepaisant neturėtos patirties šioje pozicijoje.

Trenerio darbo patirties neturėjo ir Steve'as Nashas, praėjusią savaitę tapęs „Brooklyn Nets“ vyriausiuoju strategu.

JAV žiniasklaidoje buvo pranešimų, jog darbo ieškantis Tyronnas Lue tikisi atsivesti Ch.Billupsą kaip asistentą, tačiau buvęs „Detroit Pistons“ lyderis iškart nori šokti į vyriausiojo trenerio roges.

2014-aisiais karjerą baigęs atakų organizatorius 2017-aisiais kandidatavo į „Cleveland Cavaliers“ generalinio vadybininko poziciją.

Pridedama, jog didžioji dalis komandos draugų į Ch.Billupsą žiūrėdavo kaip į žaidžiantį trenerį. Lyderio savybės ir svarbūs metimai šį atletą pavertė lygos ikona. Tarp žaidėjų ir trenerių jis visada buvo labai gerbiamas.

NBA pirmenybėse Ch.Billupsas rungtyniavo 17 sezonų, vidutiniškai rinko po 15,2 taško bei 5,4 rezultatyvaus perdavimo.

Jis 2004-aisiais su „Detroit Pistons“ tapo čempionu, kai finale pranoko žvaigždėmis nusėtą „Los Angeles Lakers“. Penkiskart žaidė „Visų žvaigždžių“ mače, triskart pateko į simbolines NBA sezono komandas (vieną kartą į antrą, dukart – į trečią), dukart buvo išrinktas į geriausiai besiginančių žaidėjų antrąjį penketą.

Domanto Sabonio neturėjusi „Pacers“ atkrintamosiose 0-4 nusileido „Miami Heat“ krepšininkams ir baigė pasirodymą jau pirmajame etape.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius