Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 15

Tašką karjeroje padėjęs M.Ginobili pirmą kartą atvirai prabilo apie pasitraukimą

23 metai profesionalaus žaidimo, 16 sezonų atiduotų San Antonijaus „Spurs“ organizacijai bei daugybė įspūdingų pasiekimų – taip trumpai galėtume apibūdinti dabar jau legendinį Argentinos krepšininką Emanuelį Ginobili.
Emanuelis Ginobili
Emanuelis Ginobili / „Scanpix“/AP nuotr.

Šią vasarą argentiniečio galvoje sukosi vienas milžiniškos svarbos klausimas – ar žaisti 17-ąjį sezoną Teksaso komandoje, ar visgi kabinti sportinius batelius ant vinies?

Atsakymą krepšininkas bandė rasti diskutuodamas su šeima bei „Spurs“ vyriausiuoju treneriu Greggu Popovichiumi.

„Tėti, aš nenoriu, jog tu pasitrauktum!“, – veteranas citavo savo sūnaus Niko žodžius.

Tačiau pirmą kartą atviraudamas su žiniasklaida, 198 cm ūgio gynėjas buvo tvirtas: „Esu visiškai tikras dėl savo pasirinkimo, nors tai ir nemalonu. Mano rankos labai drebėjo prieš priimant sprendimą“.

„Tiesiog nebemačiau savęs darant to, ką atlikdavau anksčiau. Kuomet sugrįžau sportuoti, pamačiau kaip dirba jaunieji klubo žaidėjai – Bryan'as Forbesas, Dejounte Murray'us bei kiti, ir supratau, jog aš esu labai toli. Tada ir pasakiau sau – tai yra viskas. Mažas plyšelis į sugrįžimą dar buvo paliktas, tačiau galiausiai jis užsivėrė labai greitai.“

Prieš priimant galutinį sprendimą, Manu konsultavosi su ne tik savo vyriausiuoju treneriu, bet ir tikru draugu už aikštelės ribų – Greggu Popovichiumi.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Manu Ginobili ir Greggas Popovichius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Manu Ginobili ir Greggas Popovichius

„Tai, ką mes kalbėjome, yra privatu. Žinoma, Greggas bandė mane įkalbėti sužaisti dar sezoną. Visgi pamatęs, jog aš esu tikras, jis gerbė mano apsisprendimą“, – teigė argentinietis.

Praradus tokį žaidėją, sunku bus ne tik G.Popovichiui. 23 metus krepšiniui atidavusio Ginobilio laukia kiek kitoks gyvenimo būdas.

„Visus šiuos metus aš rūpinausi savo kūnu, ruošiausi Olimpinėms žaidynėms, pasaulio čempionatams, tuomet klubiniam sezonui. Teko gydytis traumas, tačiau dabar atsiradę pokyčiai man labai patinka. Aš galiu bet kada nueiti į sporto salę, nuvežti vaikus į mokyklą. Žinoma, jog aš krepšinio pasiilgsiu. Tą jau esu sakęs tūkstančius kartų, bet aš tikrai mylėjau savo darbą“, – atviravo visų krepšinio aistruolių simpatijas užkariavęs Ginobili.

Paskutiniajame sezone NBA, gynėjas rinko po 8,9 taško, atkovodavo po 2,2 kamuolio ir atlikdavo po 2,5 rezultatyvaus perdavimo. Visi šie rodikliai buvo fiksuojami per vidutiniškai 20 žaidimo laiko minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius