Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 07 05

„Thunder“ gyvenimas be Kevino Duranto: kas laukia Oklahomos ir Domanto Sabonio?

„Oklahoma City Thunder“ be Kevino Duranto: ar tai pasaulio pabaiga? Į „Thunder“ ekipą patekęs Domantas Sabonis džiaugėsi galimybe žaisti su K.Durantu, tačiau NBA superžvaigždė netikėtai Oklahomą iškeitė į „Golden State Warriors“. Kas po šio grandiozinio NBA ėjimo laukia D.Sabonio ir „Thunder“?
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / instagram nuotr.

„Tai – katastrofa, – konstatuoja „CBS Sports“. – Puiki krepšinio bendruomenė prarado savo žvaigždę. Samas Presti konstravo komandą taip, kad įtiktų Durantui, bet jis išvyksta. Oklahomoje liko žvaigždė, kurios ateitis komandoje nenuspėjama ir klubas nebeturi jokio aiškaus kelio į priekį“.

K.Durantas savo sprendimą žaisti Oklande paskelbė pačiu Oklahomai nedėkingiausiu metu – kai išgraibstytos ryškiausios laisvųjų agentų turguje dalyvavusios NBA žvaigždės.

„Nujaučiau, kad gali taip nutikti. Bet Kevinas pasielgė kaip tikras profesionalas. Dar nepasklidus žiniai, jis man paskambino ir trumpai šnektelėjome. Esu jam dėkingas už tuos 9 metus kartu“, – sakė „Thunder“ direktorius Samas Presti.

Jeigu atsisakytų Anthony Morrow ir Diono Waiterso paslaugų, klubas KD pamainai galėtų skirti 23 milijonų JAV dolerių metinį atlyginimą. Bet rinkoje nebeliko tokių pinigų vertų žaidėjų.

Taigi, labiausiai tikėtina, kad „Thunder“ išlaikys tiek A.Morrow, tiek D.Waitersą ir likusius 7 milijonus skirs naujam lengvajam krašto puolėjui.

Su esama sudėtimi „Thunder“ prognozuojamos 47 pergalės 2016-2017 metų NBA reguliariajame sezone. Pakankamai graudu, palyginus, kad su K.Durantu „Thunder“ buvo viena iš trijų pagrindinių pretendenčių tapti NBA čempione.

Su 47 pergalėmis „Thunder“ toliausiai nukeliautų iki antrojo atkrintamųjų varžybų etapo. Toks komandos potencialas neįtikintų kitos likusios ryškiausios Oklahomos ekipos žvaigždės Russello Westbrooko.

Iš favorito „Thunder“ virto vidutinioku.

„Thunder“ sudėtis po Duranto sprendimo
Įžaidėjai: Russellas Westbrookas
Atakuojantys gynėjai: Victoras Oladipo, Dionas Waitersas, Anthony Morrow, Cameronas Payne'as
Lengvieji krašto puolėjai: Andre Robersonas, Kyle'as Singleris, Joshas Huestis
Sunkieji krašto puolėjai Ersanas Ilyasova, Domantas Sabonis, Nickas Collisonas, Mitchas McGary
„Centrai“ Stevenas Adamsas, Enesas Kanteris

Bėgs ir kita žvaigždė?

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas ir Kevinas Durantas

Kad iš Oklahomos nepabėgtų ir kita žvaigždė, „Thunder“ jau šią vasarą siekia pratęsti sutartį su R.Westbrooku. Tiesa, kadangi gynėjas turi dar metus galiojančią sutartį, „Thunder“ daugiausiai gali pasiūlyti trejų metų kontraktą, kurio metinė vertė siektų 27,5 mln. JAV dolerių.

Akivaizdu, kad kitą vasarą R.Westbrookas uždirbtų gerokai daugiau, kadangi NBA algų kepurė dar didės ir žaidėjų atlyginimai išsipūs dar labiau. Be to, 27-erių R.Westbrookas galės sudaryti jau penkerių metų trukmės sutartį. R.Westbrookui pratęsti sutartį su „Thunder“ jau dabar tiesiog neapsimoka.

Todėl tikėtina, kad R.Westbrookas nepratęs sutarties su „Thunder“ ir kitą vasarą gali pabėgti iš Oklahomos visai kaip K.Durantas. „Thunder“ gali nelikti nieko kito, kaip tik iškeisti vid. 23,5 taško ir 10,4 rezultatyvaus perdavimo praėjusį sezoną rinkusį krepšininką.

Susidomėjusiųjų R.Westbrooku netrūksta. Tokio kalibro žaidėjo norėtų „Los Angeles Lakers“, o mainais galėtų pasiūlyti antrąjį pernykštės NBA naujokų biržos šaukimą D'Angelo Russellą.

„Boston Celtics“ galėtų įpiršti Isaiah Thomasą ir krūvą NBA naujokų biržos šaukimų. R.Westbrookas nepakenktų ir „Orlando Magic“ bei „Phoenix Suns“ ekipoms.

Tačiau „Thunder“ direktorius patikino, kad komanda nesielgs impulsyviai ir keletą dienų apgalvos galimus ėjimus.

„Kai elgiesi impulsyviai, esi labai ribotas. O mes susėsime ir analizuosime situaciją, – teigė S.Presti, matantis R.Westbrooką „Thunder“ lyderiu. – Westbrookas yra didžiulė jėga. Jis tikras lyderis, kuris gali prisiimti komandą ant savo pečių. Tikiu, kad jis prisitaikys prie pasikeitusios situacijos“.

Ar permainos turi įtakos Saboniui?

„Twitter“ nuotr./Domantas Sabonis
„Twitter“ nuotr./Domantas Sabonis

Kadangi D.Saboniui numatyta sunkiojo krašto puolėjo ir vidurio puolėjo pozicija, K.Duranto išėjimas neturės lietuviui didelės įtakos. Vienintelis kabliukas – K.Duranto gebėjimas žaisti sunkiuoju krašto puolėju prie žemo penketo, tačiau tokį vaizdelį Oklahomoje matėme retai.

Taigi, D.Sabonio situacija pernelyg nesikeičia. ESPN prognozuoja, kad Domantas „Thunder“ rotacijoje turėtų būti maždaug 9-as žmogus komandoje.

„Man vis tiek patinka Oklahomos situacija. Jie vis vien geresni už maždaug 20 NBA komandų, – tikino ESPN apžvalgininkas Jeremiah Engelmannas. – Jie turi elitinį žaidėją Westbrooką, vieną geresnių NBA vidurio puolėjų Steveną Adamsą, vieną perspektyvesnių jaunųjų gynėjų Victorą Oladipo ir Domantą Sabonį. Viskas vis tiek atrodo pakankamai gražiai“.

„Thunder“ permainoms pasiruošė geriausiai, kaip tik galėjo, – rašo ESPN žurnalistas Zachas Lowe. – Naujoji Oklahomos komanda turėtų statytis apie Steveną Adamsą ir Victorą Oladipo. Ko gero, klubas daugiau investuos į Dioną Waitersą. O skautai tiesiog dievina Sabonį, kuris buvo dar viena didžiulė mainų su „Orlando Magic“ dalis“.

D.Sabonis dar prieš NBA naujokų biržą minėjo, kad svajoja tapti pirmuoju lietuviu, tapusiu NBA čempionu. Kai naujokų biržos naktį mainai nubloškė 20-metį lietuvį į Oklahomą, atrodė, kad ta svajonė greitai gali tapti realybe.

Tačiau kai klubo pajėgumas pasikeitė iš esmės, dabar D.Sabonio ir „Thunder“ ekipos likimas nenuspėjamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius