Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 30

„Thunder“ veteranas sužavėtas: „D.Sabonis – neįtikėtinas. Jis bus labai geras žaidėjas“

„Apgailestauju, bičiuli. Bet parašyk viską, kas geriausia. Aš jį dievinu“, – „Madison Square Garden“ rūbinėje tespėjo leptelėti „Oklahoma City Thunder“ vidurio puolėjas Stevenas Adamsas, kai griežtas klubo atstovas spaudai uždraudė jam duoti dar vieną interviu. 24sek norėjo pasiteirauti, kaip Oklahomoje įsibėgėja Domantas Sabonis. Bet apie Domantą daug gerų žodžių turėjo vyriausias komandos narys.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

36-erių Nickas Collisonas vienas pirmųjų ištrūko iš ankštos svečių komandos rūbinės. Krepšininkas suprakaitavo tik per apšilimą, nes nežaidė jau septintose rungtynėse iš eilės.

Pagal „Thunder“ politiką, šis interviu turėjo neįvykti, nes klubo atstovai draudžia bendrauti su nerungtyniavusiais žaidėjais.

Su susidomėjimu nužvelgęs vaišių stalą, N.Collisonas nespėjo išsirinkti užkandžio, kai 24sek pasiteiravo NBA veterano apie D.Sabonį.

Išalkęs aukštaūgis galėjo atsišaudyti banaliomis frazėmis, bet amerikiečio atsakymai buvo išsamūs ir labai pozityvūs. Nickas Oklahomoje užima ir D.Sabonio mentoriaus funkcijas, treniruotėse geriausiai matydamas lietuvio pažangą, kai pačiam tenka su juo pasistumdyti.

VIDEO: Domantas Sabonis: su Lietuvos rinktine noriu žaisti kiekvieną vasarą

Per 13 metų karjerą NBA „Thunder“ klube jis matė daugybę naujokų. Bet tokio kaip Domantas jis arba neprisimena sutikęs, arba su tokiu iš tikrųjų dar nežaidė.

„Domas atlieka neįtikėtiną darbą. Jo branda ir krepšinio suvokimas tokiame amžiuje yra neįtikėtinas. Jis jau dabar yra profas. O sezonui įsibėgėjant jis tik dar labiau mokosi. Domo požiūris į krepšinį labai profesionalus. O tą pamatysi toli gražu ne pas kiekvieną naujoką“, – 24sek pasakojo N.Collisonas, akies krašteliu žvilgtelėjęs į užkandžius šalia „Thunder“ rūbinės.

Aš sužavėtas. Domas bus labai geras žaidėjas.

N.Collisono teigimu, daugelis NBA naujokų sezono metu išsibalansuoja. Bet aukštaūgis pastebi, kad lietuvis dirba stabiliai kiekvieną mielą dieną.

„Jie nebūna tokie susikaupę kaip Domas. Jie nestabilūs. Juos lengva paveikti. O Domas rodo stabilumą ir mokydamasis bus tik dar geresnis. Aš sužavėtas. Jis bus labai geras žaidėjas“, – neabejoja N.Collisonas.

N.Collisonas su D.Saboniu turi nemažai panašumų. Abu jie gali žaisti sunkiojo krašto ir vidurio puolėjo pozicijoje. N.Collisonas 2003-iaisiais į NBA pateko 12-uoju šaukimu, D.Sabonis – 11-uoju.

„Scanpix“/AP nuotr./Nickas Collisonas
„Scanpix“/AP nuotr./Nickas Collisonas

Abu jie turi gerą uoslę atšokusiems kamuoliams, kuria kompensuoja savo ribotą atletiškumą. Bet kitaip nei N.Collisonas, D.Sabonis gali pataikyti iš toli. Tai gerokai praplėčia 20-mečio lietuvio potencialą.

„Kitas žingsnis jo tobulėjimo kelyje būtų užtikrintesnis žaidimas. Jam tiesiog reikia laiko geriau perprasti NBA krepšinį. Juk savo puolimo galimybes NBA ir tokius priešininkus jis mato pirmą kartą. Bet vėliau jis prie visko pripras. Domas yra labai protingas vyrukas, todėl ateityje ras paprastesnių būdų pelnyti taškus“, – tikino N.Collisonas.

Daug kas priklausys nuo paties D.Sabonio, bet akivaizdu, kad lietuvis – patikimose rankose. „Thunder“ talento atsidavimas krepšiniui paliko įspūdį vienai ryškiausių NBA žvaigždžių Russellui Westbrookui, kuris puolėjui rodo didžiulį dėmesį.

„Russas rūpinasi Domu ir bando jam padėti“, – tikino N.Collisonas.

VIDEO: M.Kuzminskas: kad Domantas Sabonis žais NBA, tai tada jau galvojau, bet nebuvau visai tikras dėl savęs

Įlipęs į dviejų ar trijų varžovų gynyboje išaugintą medį R.Westbrookas ima žvalgytis į šalis. O ten dažniausiai laisvą prie tritaškio linijos pastebi D.Sabonį.

Kol vid. 6,7 taško renkantis Domantas pataiko 44,9 proc. tritaškių, akivaizdu, kad R.Westbrooko akys ieškos lietuvio aikštės kraštuose ir toliau.

O Oklahoma kol kas trina rankomis, nepabijojusi surizikuoti ir mainais pačiupti 11-uoju šaukimu į NBA patekusį D.Sabonį. Jį liaupsino ir su „Thunder“ keliaujantis komandos reporteris: „Jis puikiai įsilieja į komandą. Domas dar labai jaunas, bet greitai mokosi ir tobulėja. Jį labai palaiko ir Russellas Westbrookas, skatinantis mesti kiekvieną tritaškį. Domantui sekasi tikrai gerai.“

VIDEO: Mindaugo Kuzminsko gyvenimas Niujorke: žvaigždžių pamokos ir brangi vakarienė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius