Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 02

Trenerio pažadą gavęs Jonas Valančiūnas – apie 64 mln. spaudimą ir „centrų“ bėdą

„Vasarą pasakiau, kad kai galėsi gintis prieš 203-206 cm ūgio „centrus“, galėsi žaisti visą dieną“, – šypsojosi „Toronto Raptors“ treneris Dwane'as Casey. Pažadas tesėtas – Jonui Valančiūnui bus leista žaisti rungtynių pabaigas. Pats 23 metų 213 cm ūgio lietuvis pasakojo apie savo gynybą, tradicinių NBA „centrų“ retėjimą ir 64 milijonų JAV dolerių kontrakto spaudimą.
Jonas Valančiūnas, Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas
Jonas Valančiūnas, Kyle'as Lowry ir DeMaras DeRozanas

– Treneris minėjo, kad leis jums žaisti lemiamomis minutėmis. Ar esate pasirengęs?

– Reikia įgyti trenerio pasitikėjimą. Sunkiai dirbu, kalbu su treneriu. Kartais varžovai žaidžia žemu penketu, todėl mes irgi turime prisitaikyti. Bet manau, kad viskas gerai.

– Su „Raptors“ sudarėte 64 milijonų JAV dolerių kontraktą. Kokie jūsų lūkesčiai kitą sezoną?

– Mano lūkesčiai yra dideli. Esu pasiruošęs žaisti. Manau, turime gerą komandą. Visi kovoja iš visų jėgų. Manau, esame geri.

– Kur labiausiai jums reikėtų patobulėti?

– Dirbau su Jacku Sikma, todėl gerai padirbėjome su puolimo technika, kojų darbu, žaidimu veidu į krepšį. Taip pat dirbu gynyboje.

– Žaisti žemu penketu NBA darosi populiaru. Kaip jaučiatės būdamas tas tradicinis NBA „centras“, kurių lygoje reikšmė dabar mažėja?

– Problema ne puolimas, o gynyba. Turiu žaisti greičiau, būti staigesnis, kad stabdyčiau žemesnius varžovus. Manau, kad einame gera linkme.

– Ką galėtumėte įnešti į „Raptors“ kaip vienas lyderių?

– Pirmiausia, savo lyderystę turiu parodyti aikštėje. Turiu daryti viską, kad komanda laimėtų. Kad sustabdytume varžovus, kad atkovotume kamuolį. Mano darbas – apsaugoti baudos aikštelę. Padarysiu viską.

– Akcentuojamas jūsų žaidimas gynyboje, be to, „Raptors“ taip pat subūrė geriau besiginančią sudėtį. Ar ir jūs esate pasiruošę gintis geriau?

– Aš jaučiu, kad galiu gintis geriau. Kitą sezoną gynyboje darysiu sau artimesnius dalykus. Dėl to jaučiuosi gerai. Reikia tik žaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius