Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 10

Trenerio sprendimas nepaliko Donatui Motiejūnui daug vilčių Filadelfijoje

Po dviejų mėnesių pertraukos į aikštę sugrįžęs Donatas Motiejūnas po truputį po truputį įsibėgėjo, kol jo kelyje pasitaikė prasčiausia NBA komanda. Kai buvo galima tikėtis lietuvio proveržio, išvydome atvirkštinį scenarijų. „Houston Rockets“ išsivežė pergalę iš Filadelfijos 118:104 (20:27, 25:40, 27:32, 25:25), bet 25-erių puolėjas nepelnė nė taško ir beveik nežaidė.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.
NBA | „Philadelphia 76ers“(8-56) – „Houston Rockets“(32-32) 104:118 | Motiejūnas 0

Donato žaidimo laiką fatališkai apkarpė pražangos ir trenerio sprendimas. Nors rungtynes pradėjo starto penkete, aukštaūgis jau vos po trijų minučių atsidūrė ant suolo, nes užsidirbo dvi pražangas.

Dar sykį „Rockets“ treneris J.B.Bickerstaffas išleido jį į aikštę trečiojo kėlinio pradžioje, bet per keturias minutes D-Mo nieko doro nepademonstravo, skirtumas buvo nedidelis, todėl krepšininkas netrukus vėl prisėdo ant suolo, nuo kurio nebepakilo iki pat mačo pabaigos.

D.Motiejūnas baigė pasirodymą per 7 minutes nepelnydamas nė taško, pramesdamas vienintelį dvitaškį, atkovodamas kamuolį ir prasižengdamas 3 kartus.

„Rockets“ aikštėje naudojo žemą penketą – daugiau nei 10 minučių aikštėje nepraleido joks kitas sunkusis krašto puolėjas (Clintas Capela – 10 min., Montrezlas Harrellas – 7 min.). Šalia Dwighto Howardo daugiausiai žaidė lengvasis krašto puolėjas Trevoras Ariza, todėl D.Motiejūnui minučių tiesiog nebeliko.

„Kadangi „76ers“ žaidė labai žemu penketu, nenorėjome nužudyti savo žemų žaidėjų. O KJ McDanielsas puikiai atliko tą vaidmenį. Buvo proga žaisti žemu penketu ir mes juo pasinaudojome“, – po rungtynių sakė J.B.Bickerstaffas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Supykdyto D.Motiejūno užnugaris – svarsto teikti skundą NBA

VIDEO: Prasčiausios NBA komandos tvirtovėje D.Motiejūnas žaisti gavo minimaliai

Filadelfijoje „Rockets“ turėjo problemų. Nors „76ers“ tai buvo jau 13-oji nesėkmė iš eilės, o daugiau pralaimėjimų NBA nėra patyrusi jokia kita komanda, likus žaisti 4 minutes Hjustono krepšininkai pirmavo tik 105:103. Bet „Rockets“ išsikapstė.

„Rockets“ puolimo lyderiui Jamesui Hardenui „76ers“ gynyba buvo gardus kąsnelis. Per 6 pastarąsias dvikovas į „76ers“ krepšį jis metė vid. 34,7 taško, o lapkričio 27-ąją įsūdė net 50 – vienu mažiau nei asmeninis karjeros rekordas.

Tačiau nors ir buvo rezultatyviausias (29 tšk.), J.Hardenas Filadelfijoje pataikė tik 8 metimus iš 26, pramesdamas visus 8 tritaškius.

Kita vertus, barzdočius vis tiek pasiekė savo rezultatyvumo vidurkį, kuriuo NBA nusileildžia tik taškų mašinai Stephenui Curry. Tačiau ne šios lenktynės jam dabar svarbiausios.

„Liko tik 18 rungtynių, todėl kiekvienas mačas dabar gyvybiškai svarbus“, – pabrėžė J.Hardenas, akcentuodamas „Rockets“ kovą dėl vietos atkrintamosiose varžybose.

„Rockets“ Vakarų konferencijoje laviruoja ant ribos – rikiuojasi aštunti, bet po trijų pergalių per 4 pastarąsias rungtynes įtvirtina savo pozicijas. Nuo artimiausių persekiotojų „Utah Jazz“ D.Motiejūno ekipa atsiplėšė trimis pergalėmis, iki septintos vietos trūksta vienos, iki šeštos – dviejų pergalių.

„76ers“ penktąsias rungtynes iš eilės vertėsi be vieno lyderių Jahlilo Okaforo. Tiesa, po traumos į rikiuotę grįžo kitas aukštaūgis Nerlensas Noelis. ​

Rungtynes Filadelfijoje stebėjo buvusi NBA žvaigždė Allenas Iversonas.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 29 (0/8 trit., 9 atk. kam., 8 rez. perd.), Dwightas Howardas 21 (18 atk. kam.), Patrickas Beverley 16, Trevoras Ariza 15, K.J.McDanielsas 12, Jasonas Terry 10.

„76ers“: Ishas Smithas 21, Nerlensas Noelis (9 atk. kam.) ir Robertas Covingtonas po 17, Isaiah Canaanas 14, Jerami Grantas 13, Hollisas Thompsonas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius