Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 02

Tritaškių salvę paleidęs J.Valančiūnas po pertraukos buvo pamirštas

Jonas Valančiūnas galingai pradėjo rungtynes, o gerbėjai socialiniuose tinkluose jau juokais klausė, kodėl lietuvio nėra tarp tritaškių konkurso dalyvių. Tačiau po pertraukos JV indėlis sunyko, o „Toronto Raptors“ (34-16) išvykoje 119:122 (34:27, 28:28, 25:33, 32:34) krito prieš „Washington Wizards“ (29-22) ekipą.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

JV rungtynes pradėjo lyg ant sparnų ir baudė varžovus tiek iš dviejų, tiek ir iš trijų taškų zonos. Po pirmų dviejų kėlinių jo sąskaitoje buvo 16 taškų.

Bet vaizdas pakito po pertraukos. J.Valančiūnas susitikimą baigė savo sąskaitoje turėdamas 17 taškų, 6 atkovotus kamuolius ir 3 rezultatyvius perdavimus. Taip pat lietuvis 2 kartus suklydo ir triskart prasižengė.

Du iš dviejų – tokiu tritaškių taiklumu Vašingtono arenos lankus atakavo lietuvis.

Iškalbinga statistika: JV per paskutines keturias rungtynes iš toli yra pataikęs 5 kartus iš 6 bandymų.

Susitikimas „Wizards“ arenoje buvo pradėtas tylos minute, kuria pagerbtas autoavarijoje žuvęs buvęs NBA žaidėjas Rasualas Butleris. 38-erių vyras į nelaimingą atsitikimą pakliuvo kartu su savo žmona.

„Raptors“ šiose rungtynėse pražudė Bradley Bealas. Jis, atvirkščiai nei J.Valančiūnas, iššovė antroje mačo dalyje, kurioje surinko net 25 iš 27 savo taškų.

Nors didžiausia „Wizards“ žvaigždė Johnas Wallas negali rungtyniauti dėl neseniai atliktos kelio operacijos, jo komandos draugai netektį kompensuoja ir pergalė prieš „Raptors“ buvo jau trečia iš eilės.

Lemiamą spurtą Vašingtono ekipa surengė ketvirtajame kėlinyje, kai laimėjo atkarpą 9:0, o rezultatas tapo 115:110 šeimininkų naudai.

Kyle'as Lowry dar galėjo baudų metimais išlyginti rezultatą, kai iki mačo pabaigos buvo likę 11,6 sekundės, tačiau buvo netikslus.

„Wizards“:B.Bealas 27 (9/20 met.), O.Porteris 16 (11 atk. kam.), M.Morrisas 15 (7 atk. kam.), M.Scottas 14, T.Satoransky, I.Mahinmi ir J.Meeksas po 10.

„Raptors“: K.Lowry 29, D.DeRozanas 23, J.Valančiūnas 17, S.Ibaka 16, O.Anunoby 11.

VIDEO: Santrauka: „Wizards“ – „Raptors“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius