Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 05

Trumpas, bet gilus JV pėdsakas Memfyje: lietuvis – tarp geriausių dvidešimtmečio „grizlių“

„Memphis Grizzlies“ klubas švenčia 20-ąjį jubiliejų nuo tada, kai persikėlė į Tenesio valstijos miestą iš Vankuverio, kur „grizliai“ pradėjo savo egzistavimą 1995 metais. Šia proga „Daily Memphian“ žurnalistas Chrisas Herringtonas sudarė geriausių „Grizzlies“ krepšininkų dvidešimtuką, į kurį pateko ir dabartinis komandos bokštas Jonas Valančiūnas.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Prieš ketvirtį amžiaus įkurti „grizliai“ iš pradžių riaumojo Kanadoje, tačiau nesėkmingą laikotarpį išgyvenusi ir vietinių sirgalių dėmesio nesulaukusi komanda jau po šešerių metų, 2001 m. vasarą, buvo perkelta į Memfį.

Nors per beveik 20 metų „Grizzlies“ neiškovojo NBA čempionų žiedų ir nė sykio nežaidė finale, ši komanda jau spėjo pasižymėti kaip kietakakčių būrys, pridaręs nemalonumų ir stipriausiems Vakarų konferencijos klubams.

Per 20 metų „Grizzlies“ marškinėlius vilkėjo ir ne viena iškili NBA asmenybė, tarp kurių – abu broliai Gasoliai, Zachas Randolphas, Mike'as Conley ir kiti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marcas Gasolis

Vertindamas geriausius „Grizzlies“ žaidėjus per laikotarpį Memfyje. Ch.Herringtonas išskyrė šiuos tris kriterijus:

  • Bendras karjeros lygis ir pasiekimai;
  • Aukščiausias karjeros taškas – kuris žaidėjas pasiekė aukščiausią lygį savo pike?
  • Kiek svarbus šis žaidėjas buvo rašant komandos ir miesto istoriją?

Prieš beveik dvejus metus, 2019 m. vasarį, kai mainų būdu į Memfį persikėlė iš „Toronto Raptors“ klubo, „grizliu“ tapęs J.Valančiūnas geriausiųjų dvidešimtuke užėmė 17-ąją vietą.

Ch.Herringtonas išskyrė ne tik dvigubais dubliais išmargintą JV statistiką, bet ir jo šmaikščias citatas, dėl kurių jis tapo „Grizzlies“ sirgalių numylėtiniu.

„Tapęs pagrindine grąža Marco Gasolio mainuose, Valančiūnas pristatė save „FedExForum“ arenos publikai savo riksmais, aidinčiais toli už aikštelės ribų. Dvigubų dublių mašina, kurios arsenale galime sutikti ir šmaikščias citatas po rungtynių bei nuolat pakeltus antakius. Valančiūno 11,2 atkovotų kamuolių vidurkis „Grizzlies“ gretose šiuo metu yra geriausias klubo istorijoje. Ar jis taps tiltu į kitą komandos erą?“, – vaizdžiai apie lietuvį rašo „Grizzlies“ gyvenimą aprašantis žurnalistas.

Dvigubų dublių mašina, kurios arsenale galime sutikti ir šmaikščias citatas po rungtynių bei nuolat pakeltus antakius.

J.Valančiūnas Memfio komandoje yra sužaidęs 95 mačus. Per juos uteniškio vidurkiai siekia 15,9 taško, 11,2 atkovoto kamuolio, 1,9 rezultatyvaus perdavimo ir 1,2 bloko.

Su „Grizzlies“ apranga JV pasiekė ir daugelį savo karjeros rekordų – pelnė 34 taškus, atkovojo net 25 kamuolius, išdalino 12 rezultatyvių perdavimų ir pasiekė pirmąjį karjeros trigubą dublį.

Geriausiu „Grizzlies“ dvidešimtmečio žaidėju „Daily Memphian“ žurnalistas išrinko Zachą Randolphą, Memfyje praleidusį aštuonerius metus (2009-2017 m.) ir septynis kartus iš eilės atvedusį „grizlius“ į atkrintamąsias varžybas.

„Scanpix“ nuotr./Zachas Randolphas
„Scanpix“ nuotr./Zachas Randolphas

Į pirmąjį trejetą pateko kiti du „Grit'n'Grind“ eros žaidėjai – Marcas Gasolis (2008-2019 m.) liko antras, o Mike'as Conley (2007-2019 m.) – trečias.

Šio tūkstantmečio pradžioje (2001-2008 m.) „grizliams“ atstovavęs Pau Gasolis užėmė ketvirtąją vietą, o penketuką užbaigė gynybos specialistas Tony Allenas (2010-2017 m.).

Visas geriausių „Grizzlies“ žaidėjų dvidešimtukas:

  1. Zachas Randolphas
  2. Marcas Gasolis
  3. Mike'as Conley
  4. Pau Gasolis
  5. Tony Allenas
  6. Ja Morantas
  7. Shane'as Battieras
  8. Mike'as Milleris
  9. Rudy Gay
  10. Lorenzenas Wrightas
  11. Jasonas Williamsas
  12. Jamesas Posey
  13. OJ Mayo
  14. Jarenas Jacksonas
  15. Stromile'as Swiftas
  16. Courtney Lee
  17. Jonas Valančiūnas
  18. Darrellas Arthuras
  19. JaMychalas Greenas
  20. Dillonas Brooksas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius