-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 09 26

„urBONUSas“, po kurio norėsis pakoreguoti feisbuką: lietuvio darbas NBA – ir asmeninė kova

Darbas prestižinėje NBA organizacijoje, kelionės, krepšinio žiūrėjimas ir bendravimas su elitinių organizacijų treneriais ar vadovais. Skamba, kaip svajonių darbas, ar ne? Bet tarptautinis „Boston Celtics“ skautas Benas Matkevičius krepšinio podkaste „urBONUSas“ pasakoja, su kokiais iššūkiais susiduria krepšinio klajonėse.
Krepšinio podkastas „urBONUSas“
Krepšinio podkastas „urBONUSas“ / 15min nuotr.

B.Matkevičius „Celtics“ tarptautiniu skautu tapo 2013-aisiais, kai gavo kvietimą dar plušėdamas Maskvos CSKA klube.

NBA skauto gyvenimas krepšiniui prijaučiantiems žmonėms atrodo kaip svajonių profesija, tačiau viskas yra gerokai komplikuočiau.

VIDEO: „urBONUSas“: lietuvio darbas istoriniame NBA klube – ir asmeninė kova su savimi

NBA krepšinis įsuko lietuvį į negailestingą darbų konvejerį. Lietuvoje B.Matkevičius neišbūna 3 mėnesių per metus. Jo dienos bėga skrydis-viešbutis-darbas kavinėje-rungtynės-susitikimai-viešbutis-skrydis režimu. B.Matkevičius pirmą kartą per 6 metus tik šių metų vasarą ištrūko atostogų. Dešimčiai dienų.

„Buvo sunkių laikotarpių. Pamenu, kai iš Maskvos perėjau į Bostono klubą. Susigalvojau išvažiuoti į Ispaniją, apsigyvenau už Barselonos. Keliaudavau vienas. Grįždavau namo vienas. Nebūdavo su kuo pasikalbėti. Tik susirašinėdavau su visais, kalbėdavau ir žiūrėdavau per televizorių, kaip žaidžia CSKA. Ir tada galvojau: ką aš dabar darau? Ką aš čia dabar veikiu?“ – „urBONUSe“ pasakojo B.Matkevičius.

Bet užuot skundęsis, B.Matkevičius ieško netradicinių sprendimų: bėga nuo feisbuko pagundų, į kasdienybę įtraukė efektyvius ritualus ir kaunasi su savimi ir asmeniniais iššūkiais.

Visa tai supa talentų, kurių Europoje tyko „Boston Celtics“, paieškas. Tos pačios feisbukų pagundos aktualios ir patiems geriausiems krepšininkams.

Bet apie tai plačiau – „urBONUSas“ su „Boston Celtics“ skautu ir Lietuvos rinktinės trenerio asistentu B.Matkevičiumi: kokiose vietos įprastai galima sutikti „Celtics“ skautą ir kokia lietuvio darbotvarkė NBA klube (00:40); kaip atskirti NBA talentus (20:30); pamoka, pakeitusi B.Matkevičiaus požiūrį į darbą (26:20); kaip blaškomi talentai (30:15); feisbuko įtaka krepšininkams (33:00); vienišo skauto gyvenimo kovos (46:20); kitas B.Matkevičiaus karjeros laiptelis (1:02:30).

Podkasto „urBONUSas“ ieškokite portale 15min ir 24sek, platformose „Podbean“, „SoundCloud“, „Spotify“.

Klausykite „urBONUSo“ kiekvieną savaitę. Šiame krepšinio podkaste girdėsite išsamius žurnalisto Donato Urbono pokalbius su savo sričių profesionalais, artimiau susipažinsite su spalvingomis krepšinio asmenybėmis ir jų darbo užkulisiais, klausysite diskusijas apie aktualiausius įvykius krepšinio pasaulyje.

Podkastai Lietuvoje yra dar neišplėtotas medijų žanras, tačiau pasaulyje jie yra labai populiarūs – vien JAV jų mažiausiai kartą per mėnesį klausosi 67 milijonai žmonių.

15min šiemet žada ir daugiau audionaujienų. Šiuo metu kuriama nauja audioplatforma, kurią finansuoja „Google“ valdomas „Digital News Initiative“ fondas. Mobiliojoje programėlėje ir portale 15min vartotojai galės klausytis profesionaliai įgarsintų straipsnių, podkastų, diskusijų ir kitokio turinio. Mobilioji programėlė startuos 2018 m. gruodį.

Portale 15min jau galite klausyti ir podkasto apie futbolą – „Skrieja kamuolys“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius