Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2016 03 29

Vaikiškas LeBrono Jameso elgesys: „Cavaliers“ pražūtis ar dėmesio trūkumas?

„Cleveland Cavaliers“ pirmauja NBA Rytų konferencijoje, bet komandos stovykloje daugiau nerimo nei džiaugsmo. NBA specialistus stebina keistas LeBrono Jameso elgesys. Iš šalies atrodo, kad „Cavaliers“ pasmerkti sugriūti lemiamų NBA kovų maratone atkrintamosiose varžybose. Bet gal LeBrono elgesys tėra vaikiškas dėmesio trūkumas?
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

L.Jameso požiūris į komandą sukėlė abejonių po virtinės keistų veiksmų. Pavyzdžiui, jis vis dažniau kvestionuoja bendraklubių kovingumo dvasią „Twitter“. Negana to, neseniai jis nustojo sekti „Cavaliers“ klubo „Twitter“ puslapį spustelėdamas „unfollow“.

Atrodo, menkniekis, bet kokio velnio taip elgtis, kai ir taip komandą purto įvairios negandos?

Pats LeBronas iš pradžių nekomentavo sprendimo, bet vėliau prasitarė, kad taip stengiasi atsiriboti nuo pašalinių trukdžių dėl artėjančių atkrintamųjų varžybų. Tik kaip tada paaiškinti L.Jameso sprendimą pradėti naudotis „Snapchat“?

LeBronas taip pat pasidalino nuotrauka, kurioje figūravo jis, Carmelo Anthony, Chrisas Paulas ir Dwyane'as Wade'as, pavadindamas ją „Super komanda“ ir užmindamas mįslę, kad nepatenkintas savo ginklanešiais jis ilgisi aukštesnio kalibro žaidėjų draugijos.

O kur dar vieši pasisakymai apie sunkiai pritampantį Keviną Love, gandai, jog „Cavaliers“ žaidėjai pyksta dėl kitos žvaigždės Kyrie Irvingo savanaudiškumo...

Geriau už tūkstančius žodžių apie LeBrono savijautą nusakė vaizdai iš „Cavaliers“ rungtynių Brukline, kur amerikietis demonstratyviai reiškė nepasitenkinimą komandos draugų gynyba.

VIDEO: L.Jamesas demonstratyviai liejo neviltį dėl komandos draugų gynybos

ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas savo straipsnyje „LeBrono vadovėlis: komplikuotas, bet to vertas“ paaiškino, ką gali reikšti tokie LeBrono veiksmai. 

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Jis pasakoja, kad yra kelios aplinkybės, kurios padės geriau perprasti LeBroną: jis pasižymi nenuspėjama nuotaikų kaita, yra vienturtis vaikas ir pastaraisiais mėnesiais demonstruoja dominuojantį krepšinį.

ESPN rašo, kad nevertėtų pamiršti, jog juoda katė perbėgdavo kelią ir tarp LeBrono bei jo gero bičiulio D.Wade'o.

Kartais jis būna toks laimingas, kad surengia netikėtą kostiumų vakarėlį komandos draugams ar ima kurti 10 veiksmų rankos paspaudimą. O kartais jis tiesiog interviu užsimena, kad vasarą gali palikti Klivlandą.

Kartais LeBronas agresyviai stumteli trenerį, o kartais jį apkabina. Kartais jam tenka skambinti Kobe Bryantui ir prašyti patarimo. O kartais su juo niekam neįmanoma susisiekti.

Kartais esi LeBronui įdomiausias žmogus pasaulyje, o kartais jis kalba su tavimi ir žiūri taip, lyg mintyse galvotų „eik velniop“.

Akylai LeBrono karjerą sekantis B.Windhorstas siūlo neteisti LeBrono už vieną žinutę „Twitter“, nepatenkintą mimiką ar keistą citatą, nes tai gali klaidinti. Pabandykite jį išbandyti kitą dieną, savaitę ar mėnesį, ir LeBronas bus visiškai kitoks.

Jis atsimins, ką padarė ir ką pasakė, bet galbūt jau nebeprisimins tuo metu turėtų motyvų.

Jeigu reikėtų vadovėlio, kaip reaguoti į LeBroną Jamesą, pagrindinė jo mintis skambėtų būtent taip.

ESPN teigia, kad LeBronas pastaruoju metu išgyvena sunkų laikotarpį – laikomas trenerių siaubu, tikruoju „Cavaliers“ direktoriumi ir t.t. Bet klaidinga manyti, kad „Cavaliers“ sugriuvo.

„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas pralaimėjimą stebėjo nuo suolo
„Scanpix“/AP nuotr./LeBronas Jamesas pralaimėjimą stebėjo nuo suolo

Į vadovėlį dar reikėtų įtraukti tai, kaip LeBronas mėgsta dėmesį. Dažniausiai jis ateina natūraliai, bet kartais LeBronas tiesiog nutrauks komandos draugo interviu televizijai, šūkaus tylioje rūbinėje repo eilutes, driokstels socialiniuose tinkluose taip, kad žinutė apskries milijonus. Tai – irgi LeBrono savybė.

ESPN teigimu, esminis skirtumas tas, kad LeBronas jau seniai nebuvo pratęs likti kitos žvaigždės šešėlyje. Dabar NBA pakvaišusi dėl Stepheno Curry. Kai LeBronas pirmą kartą pateko į NBA finalą 2007-aisiais, nuo to laiko NBA buvo jo lyga. Kobe Bryantas kartais sukeldavo abejonių, kas čia vadas, bet Kalėdų dieną NBA sirgaliai labiausiai norėdavo išvysti L.Jameso pasirodymą.

ESPN teigimu, esminis skirtumas tas, kad LeBronas jau seniai nebuvo pratęs likti kitos žvaigždės šešėlyje. Dabar NBA pakvaišusi dėl Stepheno Curry.

LeBrono sprendimai vasaros žaidėjų turguje sulaukdavo didžiausio ažiotažo, jo veidas puikuodavosi ant visų žurnalų viršelių, jam priklausė geriausias kontraktas su avalynės kompanija. Tai apie jį daugiausiai kalbėdavo „SportsCenter“ laidose.

Iki dabar. Iki magiško Stepheno Curry ir „Golden State Warriors“ sezono. Kai tą patį vakarą sužiba ir LeBronas, ir S.Curry, antraštėse aukščiausiai mirguliuoja „Warriors“ atstovas.

Dar kai devyniolikmetis LeBronas Jamesas nebuvo išrinktas į NBA Visų žvaigždžių rungtynes, jis taip užpyko, kad vėliau nepriėmė lygos kvietimo dalyvauti renginyje iškritus kitam mače turėjusiam dalyvauti žaidėjui.

„Aš esu vienintelis vaikas. Niekada nebūsiu pasirinktas kaip antras. Aš nebūnu antras“, – tada tėškė L.Jamesas.

Dabar jis taip nebekalbėtų, bet jo požiūris nepasikeitė. ESPN teigimu, LeBronas bando atsidurti dėmesio centre kitokiais būdais. Turėjote tai pastebėti keletą pastarųjų savaičių.

Jį supantiems žmonėms tą suvokti ir išgyventi turėtų būti labai sudėtinga. Kelias NBA sosto link yra toks sudėtingas, tad kodėl jį dar apsunkinti viešai skalbiant apatinius?

Todėl, kad LeBronas to vertas. Net ir po tų kelių savaičių, kurios priminė didžiulę turbulenciją.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

Lengva nepastebėti, kad LeBronas šešias pastarąsias savaites tiesiog dominuoja: nuo Visų žvaigždžių rungtynių krepšį atakuoja net 52 proc. tikslumu, šį mėnesį atkovoja 8,5 kamuolio (geriausias rezultatas per 4 pastaruosius metus), o iš naudingiausių NBA žaidėjų dešimtuko užribio šoktelėjo į ketvirtąją vietą.

LeBronas buvo NBA vasario mėnesio MVP ir turėtų gauti apdovanojimą ir už kovą.

O svarbiausia, kad šį sezoną jis dar nepraleido nė vienerių rungtynių dėl traumos, atrodo pailsėjęs ir niekur neprarado sprogstamo žaidimo stiliaus. Atsižvelgiant į tai, koks sunkus jam buvo praėjęs sezonas ir kad jam jau 31-eri, tai yra didelis pasiekimas.

Finišo tiesiojoje rūpės būtent tai, o visas tas šurmulys dėl jo veiksmų viskam pasibaigus tebus prisimenamas per miglą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius