Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2015 06 08

Varžovų nekenčiamas australas Matthew Dellavedova neįtikėtinai sustabdė geriausią NBA metiką

Naudingiausias NBA sezono žaidėjas Stephenas Curry seniai turėjo tokį košmarišką vakarą. „Golden State Warriors“ lyderis pelnė 19 taškų, bet „iš žaidimo“ pataikė vos 5 metimus iš 23 (21,7 proc.), o jo komanda 93:95 nusileido „Cleveland Cavaliers” krepšininkams. S.Curry keršto taikiniu tapo priešininkų dėl savo žaidimo stiliaus labai nemėgstamas įžaidėjas iš Australijos Matthew Dellavedova.
Rungtynių akimirka.
Rungtynių akimirka.

Kai M.Dellavedova dengė S.Curry, pastrasis per 12 atakų nepelnė nė vieno taško, prametė visus aštuonis metimus ir suklydo 4 kartus.

„Nepataikiau metimų, kuriuos paprasčiausiai pataikau. Nežinau, tiesiog nepagavau ritmo. Dar paleisdamas metimą iškart žinojau, kad pramesiu“, – sunkiai paaiškinimą 18-ai pramestų metimų rado S.Curry.

ESPN paskaičiavimais, kai M.Dellavedova dengė S.Curry, pastrasis per 12 atakų nepelnė nė vieno taško, prametė visus aštuonis metimus ir suklydo 4 kartus.

Traumuotą Kyrie Irvingą starto penkete pakeitęs 24-erių 193 cm ūgio australas „išjungė“ iš žaidimo pavojingiausią NBA krepšininką.

S.Curry pataikė vos 2 tritaškius iš 15 – dar niekas NBA finalų istorijoje nebuvo prametę 13 tolimų metimų.

„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka.
„Scanpix“ nuotr./Rungtynių akimirka.

Be to, S.Curry dar niekada taip prastai neatakavo atkrintamosiose varžybose ir per visas 97-ias šio sezono rungtynes.

S.Curry bejėgiškumą puolime atskleidė priešpaskutinė „Warriors“ ataka pratęsimo pabaigoje, kai snaiperis per rankas paleido metimą, kuris nė nelietė lanko.

„Tai – unikalus žaidėjas, – australą gyrė LeBronas Jamesas. – Žmonės sako, kad jis per lėtas, per žemas ir neturi metimo. Bet jis mums jau padėjo tiek daug kartų. M.Dellavedova privertė Stephą dirbti. Gynyboje jis buvo nuostabus.“

„Cavaliers“ treneris Davidas Blattas gyrė nešvariu žaidimu pagarsėjusį auklėtinį.

„Matthew žaidžia kietą, agresyvų krepšinį ir visada labai stengiasi. Jis sužaidė labai gerai. Beprasmiškai kalbama apie nešvarų jo žaidimą“, – tikino D.Blattas.

Po nesėkmės panikos „Warriors“ stovykloje nebuvo. Tiek Oklando klubo treneris Steve'as Kerras, tiek pats S.Curry žino, kad kaip žaibas du kartus netrenkia į tą pačią vietą, taip ir jis neturėtų sužaisti dviejų tokių tragiškų rungtynių iš eilės.

„Esu matęs, kad tokiose situacijose buvo ir Michaelas Jordanas, ir Timas Duncanas. Tiesiog pasitaiko vakarų, kai niekas nekrenta. Niekas neapsaugotas nuo tokių rungtynių“, – sakė S.Kerras.

Tuo tarpu M.Dellavedovos indėlio gynyboje nesureikšminęs S.Curry nusiteikęs karingai.

„Tikrai neleisiu, kad vienerios rungtynės atimtų iš manęs pasitikėjimą ir mūsų komandos tikėjimą triumfuoti finale. Tikiu, kad laimėsime seriją“, – pareiškė S.Curry.

VIDEO: Antrųjų NBA superfinalo serijos rungtynių apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius