-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 03

Vasaros prognozė: kas taps naudingiausiu artėjančio sezono NBA krepšininku?

ESPN komanda pateikė savo spėjimus apie artėjančių metų NBA lygos naudingiausiojo žaidėjo prizo laimėtoją. Pateikiame penkis krepšininkus, kurie surinko daugiausiai balų. Pasak sporto naujienų giganto, praėjusių dviejų sezonų MVP Stephenas Curry užims vos penktąją vietą šiuose rinkimuose.
Lebronas Jamesas
Lebronas Jamesas / „Scanpix“/AP nuotr.

5. Stephenas Curry, „Golden State Warriors“

„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Curry
„Scanpix“/AP nuotr./Stephenas Curry

37 ESPN balai.

402 tritaškius praėjusį sezoną įmetęs S.Curry šiuose rinkimuose liko tik penktoje vietoje. Pastaruosius du metus šį prizą nusinešęs įžaidėjas turėtų likti Kevino Duranto šešėlyje. Snaiperiui nebereikės nešti tiek daug naštos puolime, o jis niekada negaili kamuolio komandos draugams.

Laimėti dar vieną MVP apdovanojimą jam gali sutrukdyti ir 2016-ųjų pasirodymas NBA finale. Jis nebuvo itin svarbus faktorius šioje serijoje. Sporto žurnalistai pagaliau pamatė, kad S.Curry yra tik paprastas mirtingasis, o šiuo metu geriausiu pasaulyje reikia laikyti kitą krepšininką. Tačiau, apie tai šiek tiek vėliau.

S.Curry 2015 metais laimėjo savo pirmąjį MVP apdovanojimą, o 2016-aisiais jį pirmą kartą istorijoje laimėjo vienbalsiai. Tačiau pastarajame sezone jis smarkiai patobulėjo. Nežinia kiek dar į viršų gali kilti S.Curry žaidimas, kad jis ir vėl taptų geriausiu lygoje.

Verta priminti, kad į Ouklandą atvyko K.Durantas.

4. Kawhi Leonardas, „San Antonio Spurs“

„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“/AP nuotr./Kawhi Leonardas

41 ESPN balas.

Timas Duncanas baigė savo šlovingą NBA karjerą, todėl „Spurs“ nuo šiol priklauso K.Leonardui. Šiam žaidėjui būtinas puikus sezonas, jeigu jie nori bent kažkiek pasipriešinti naujajai Ouklando superkomandai.

Praėjusiais metais K.Leonardas sužaidė savo geriausią sezoną ir vidutiniškai rinko po 21 tašką, atkovojo 7 kamuolius, perėmė 1,8 ir uždėjo 1 bloką. Jis antrus metus iš eilės tapo geriausiai besiginančiu lygos žaidėju, o MVP rinkimuose liko antroje vietoje.

K.Duranto atvykimas jam turėtų tik pagelbėti, nes jis gali tapti absoliučiu savo komandos lyderiu ir pagaliau pralenkti S.Curry šiuose rinkimuose.

K.Leonardui labai padės tai, kad „Spurs“ gretose rungtyniaus Pau Gasolis ir LaMarcusas Aldridge'as. Tai bus viena geriausių priekinių linijų NBA, o tai reikš, kad puolėjas turės erdvės ir galės rungtyniauti laisviau. Verta paminėti, kad „pentinus“ taip pat papildė ir Davidas Lee, kuris taps puikiu pagrindinės rotacijos aukštaūgiu.

3. Kevinas Durantas, „Golden State Warriors“

USA Today Sports/Kevinas Durantas
USA Today Sports/Kevinas Durantas

50 ESPN balų.

KD potencialiai gali tapti geriausiu žaidėju, geriausioje NBA komandoje. MVP rinkimuose vienas svarbiausių faktorių yra krepšininko ekipos sėkmė. Spaudimas jam bus milžiniškas, tačiau tai sportininkas, kuris su juo turėtų susitvarkyti puikiai.

K.Durantas jau daug metų skundėsi, kad yra priverstas atakuoti iš sudėtingų situacijų, nes „Thunder“ puolimas yra itin neoriginalus ir paremtas vien individualiu žaidimu. „Warriors“ gretose viskas turėtų būti priešingai, todėl baisu net pagalvoti kokius skaičius artėjantį sezoną rinks 2014-ųjų naudingiausias lygos žaidėjas.

„Mirties penketas“ turėtų būti itin grėsmingas, nes K.Duranto „uždengti“ bus praktiškai neįmanoma. Jis yra itin aukštas, turi ilgas rankas, todėl net ir padvigubinus gynybą jis skubiai suras atsilaisvinusį savo komandos draugą.

Jeigu tai bus vienas iš „mirties penketo“ narių, tai beveik neabejotina, kad tai pasibaigs lengvais taškais.

2. Russellas Westbrookas, „Oklahoma City Thunder“

„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas
„Scanpix“/AP nuotr./Russellas Westbrookas

112 ESPN balų.

R.Westbrookas yra piktas. O, kai šis žaidėjas yra piktas, tai likę NBA krepšininkai turėtų pasisaugoti. Šią vasarą jį paliko ilgametis kolega K.Durantas, o be jo įžaidėjas turėtų pradėti „siausti“.

Naujasis „Thunder“ lyderis šalia K.Duranto sugebėjo atlikti 18 trigubų dublių vien per praėjusį sezoną. Vargu, ar kas nors nustebtų, jeigu 2016-2017 metais jis vidutiniškai per rungtynes rinktų trigubą dublį.

Tačiau, sutrukdyti iškovoti MVP apdovanojimą jam gali prastas komandos pasirodymas. Žinoma, statistika bus fenomenali. Išvengus traumų tai yra neabejotina. Bet jeigu „Thunder“ liks 4-8 Vakarų konferencijos vietoje, tuomet žurnalistai renkantys nugalėtoją geriau pasirinks pirmoje vietoje esančios komandos lyderį. O juo greičiausiai taps S.Curry arba K.Durantas.

1. LeBronas Jamesas, „Cleveland Cavaliers“

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas

145 ESPN balai.

„Karalius“ Jamesas naudingiausiu NBA reguliariojo sezono žaidėju tapo keturis kartus. Tai jam pavyko padaryti 2009, 2010, 2012 ir 2013 metais. Jis vis dar yra geriausias krepšininkas visame pasaulyje, tačiau kyla klaustukas dėl reguliariojo sezono.

Jame L.Jamesas nežaidžia savo geriausio krepšinio. Puolėjui gruodžio 30 d. sueis jau 32 metai, todėl beveik neabejotina, kad savo sveikatą ir geriausius pasirodymus jis taupys atkrintamosioms.

Žinoma, „karalius“ gali sugalvoti laimėti dar vieną MVP prizą. Žinome, kad „Cavaliers“ neturi rimtos konkurencijos Rytų konferencijoje, todėl greičiausiai užims pirmąją vietą rytuose.

Įdomu tai, kad iki Michaelo Jordano laimėtų MVP apdovanojimų skaičiaus L.Jamesui trūksta tik vieno. Visą savo karjerą šie žaidėjai buvo lyginami tarpusavyje, todėl labai nenustebintų, jeigu šį faktą žino ir pats „karalius“.

Paskutinį kartą naudingiausiojo reguliariojo sezono žaidėjo apdovanojimą M.Jordanas laimėjo, kai jam buvo 34-eri. Nuojauta kužda, kad netolimoje ateityje link savo penktojo trofėjaus gali kelionę pradėti ir L.Jamesas. O kodėl ne šiais metais?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius