Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 04 17

Vicečempionai sulaukė pasipriešinimo: gynėjų šou ir beprotiški D.Greeno blokai

O mes juokėmės, kai Damianas Lillardas pasakė, kad „Portland Trail Blazers“ įveiks „Golden State Warriors“ per 6 rungtynes. Fantastiškai žaidusi gynėjų linija gerokai pasvilino padus NBA vicečempionams, tačiau „Golden State Warriors“ išsikapstė su pergale 121:109 (31:27, 25:29, 32:32, 33:21).
Draymondas Greenas
Draymondas Greenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Trail Blazers“ gynėjai CJ McCollumas (27 tšk.) ir Damianas Lillardas (21 tšk.) tiesiog pašėlo – iki pertraukos pelnė 48 iš 58 visos komandos taškų ir žengė koja kojon su „Warriors“.

Joks kitas „Trail Blazers“ žaidėjas dar nebuvo pelnęs tiek taškų per pirmuosius du kėlinius, kaip CJ McCollumas.

„Matome neįtikėtiną krepšinį“, – aikčiojo rungtynių komentatoriai.

Tai buvo fantastiškos atkrintamųjų varžybų kautynės. Trečiajame kėlinyje žaidėjai kaip koldūnai verdančiame vandenyje vartėsi ant parketo bandydami sugauti kamuolį.

Po pertraukos „Warriors“ gynyba pristabė CJ McCollumo ir D.Lillardo duetą, nors rezultatas po trijų kėlinių vis tiek išliko lygus 88:88.

Pergalingą darbą „Warriors“ ketvirtajame kėlinyje padarė tada, kai Kevinas Durantas ant suolo gėrė „Gatorade“, o Stephenas Curry mosavo rankšluosčiu.

Iš pradžių gynybą sucementavo JaVale'as McGee, savo antžmogiško ilgio rankomis blokavęs vieną „Trail Blazers“ metimą po kito ir graibstęs kamuolius puolime.

O ketvirtajame kėlinyje estafetę perėmė Ianas Clarkas, 5 taškais iš eilės inicijavęs spurtą 15:2, po kurio „Warriors“nutolo 103:90.

„Trail Blazers“ dar bandė spardytis (99:105), bet pateko į Draymondo Greeno blokų vakarėlį. Jis išniekino Damiano Lillardo bei Noah Vonleh bandymus įdėti į krepšį gniuždančiais blokais.

VIDEO: Negailestingas D.Greeno blokas N.Vonleh
VIDEO: D.Greeno gniuždantis blokas D.Lillardui

Gynybos demonu pramintas puolėjas tik patvirtino paraišką į geriausiai besiginančio NBA žaidėjo titulą.

D.Greeno skaičiai buvo įspūdingi – 19 taškų, 12 atkovotų kamuolių, 9 rezultatyvūs perdavimai, 5 blokuoti metimai ir 3 perimti kamuoliai.

Nors „Warriors“ lyderiai vis tiek padarė savo darbą – Kevinas Durantas ir Stephenas Curry surinko atitinkamai 32 ir 29 taškus, pagrindiniai pergalės faktoriai buvo „X faktoriai“.

Beje, CJ McCollumas ir D.Lillardas rungtynes baigė su atitinkamai 41 ir 34 taškais.

Serijoje iki 4 pergalių „Warriors“ pirmauja 1-0. Antrosios rungtynės Ouklande vyks trečiadienio rytą 5 val. 30 min. Lietuvos laiku.

„Warriors“: K.Durantas 32 (10 atk. kam.), S.Curry 29, D.Greenas 19 (12 atk. kam., 9 rez. perd., 5 blk.), K.Thompsonas 15, I.Clarkas 12.

„Trail Blazers“: CJ McCollumas 41, D.Lillardas 34, E.Turneris 12 (10 atk. kam.), M.Harklessas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius