Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 09

Vienerių rungtynių kaina Donatui Motiejūnui – milijonas dolerių

Donatas Motiejūnas su „Houston Rockets“ komanda kovoja ne tik dėl vietos NBA atkrintamosiose varžybose. Finišo tiesiojoje 25 metų puolėjas žaibiškai gali pakelti savo vertę net 1 milijonu JAV dolerių. Langstonas Galloway'us, Isaiah Cananas ir D.Motiejūnas yra per sprindį nuo įvykdyto NBA „pradedančiojo“ žaidėjo kriterijaus. Įvykdę jį, krepšininkai gerokai pakeltų kvalifikacinio pasiūlymo vertę.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Kas yra kvalifikacinis pasiūlymas?

D.Motiejūnas yra apribotas laisvasis agentas, nes 2015-aisiais „Rockets“ su juo nepasirašė naujo ilgalaikio kontrakto. Todėl vasarą lietuvis galės pasirašyti sutartį su bet kuria kita komanda, tačiau pirmenybę turės „Rockets“.

Apriboto laisvojo agento statusas toks, kad jei, pavyzdžiui, „Golden State Warriors“ norės įsigyti D-Mo ir jam pasiūlys trejų metų 30 mln. JAV dolerių kontraktą, analogišką pasiūlymą pateikę „Rockets“ dėl pirmumo teisės išlaikys puolėją.

Tiesa, D.Motiejūnas su „Rockets“ gali sudaryti nebūtinai ilgalaikį kontraktą. Iki birželio 30 d. Hjustono klubas gali parengti aukštaūgiui kvalifikacinį pasiūlymą – vienerių metų kontraktą, nustatytą pagal NBA taisykles. Sutikęs su kvalifikaciniu pasiūlymu, dar po metų Donatas jau bus laisvasis agentas ir „Rockets“ neteks pirmumo teisės.

Lietuvos krepšininkui tai būtų savotiškas atsarginis planas. Po traumų pažymėtų sezonų ir „Detroit Pistons“ anuliuotų mainų dėl jo sveikatos, D.Motiejūno vertė NBA rinkoje krito. Sutikęs su kvalifikaciniu pasiūlymu D-Mo uždirbtų mažiau, bet turėtų galimybę pasikelti savo vertę per 2016-2017 metų sezoną.

Ką reikia padaryti Donatui Motiejūnui?

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas

D.Motiejūno situacija unikali tuo, kad jam trūksta vienerių rungtynių starto penkete, kad kvalifikacinio pasiūlymo vertę nuo 3,3 mln. JAV dolerių pakeltų iki 4,4 mln.

Jei per du sezonus lietuvis starto penkete bus sužaidęs 82 rungtynes, patenkins „pradedančiojo žaidėjo“ statusą ir pakels kvalifikacinio pasiūlymo vertę. Aukštaūgis rungtynes starto penkete pradėjo 81 kartą.

„Rockets“ iki reguliariojo sezono pabaigos liko sužaisti 3 rungtynes. Įdomu, kad starto penkete D-Mo žaidė nuo kovo mėnesio, išskyrus mačą Dalase, kai dėl trenerio strategijos praleido susitikimą.

Šiuo metu „raketos“ Vakarų konferencijoje užima devintąja vietą ir nuo aštuntoje esančių „Utah Jazz“ atsilieka viena pergale. Šeštadienio naktį Jutos klubas galėjo padidinti atstumą, tačiau jį pratęsime palaidojo taiklus Jamalo Crawfordo tritaškis paskutinėmis sekundėmis.

Šį sezoną D.Motiejūnas NBA pelno vidutiniškai 6,2 taško, atkovoja 2,8 kamuolio ir atlieka po 1 rezultatyvų perdavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius