Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 01 23

Žaidėjas-direktorius: kaip LeBronas Jamesas iš Klivlando išspyrė Davidą Blattą

Prieš Davidui Blattui perimant „Cleveland Cavaliers“ komandos vadeles į savo rankas 2014-ųjų metų lapkritį, klubo žvaigždė LeBronas Jamesas ir jo agentas Richis Paulas jau rezgė valdžios perėmimo planą, kurio priešakyje buvo ir buvęs „Golden State Warriors“ trenerio asistentas Markas Jacksonas. Apie tai praneša „Yahoo Sports“.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Tam, kad taptų geriausiu visų laikų NBA krepšininku tituluojamo žaidėjo – ir de facto „Cavaliers“ – generaliniu vadovu, M.Jacksonas gerai suprato, ką turi padaryti: į sąmokslą kaip savo sąjungininkus įvelti L.Jameso ir R.Paulo „Klutch Sport“ agentūrą bei juos pačius. Anot „Yahoo Sports“, D.Blatto likimas Klivlando ekipoje buvo aiškus seniai – jis niekada neturėjo pasipriešinimo galimybių.

Nuo pat pradžių „Klutch Sports“ kampanija buvo vedama prieš D.Blattą. L.Jamesas komandai vadovavo taip, kaip norėjo pats, ir visiškai nekreipė dėmesio į tuometinį „kavalierių“ trenerį.


Galiausiai LeBrono kampanija pasiekė savo – „Cleveland Cavaliers“ vadovybė penktadienį atleido praėjusio sezono Rytų konferencijos čempionų trenerį. Daugiau nei pusantro sezono D.Blattui patarinėjęs Tyronnas Lue tapo vyriausiuoju ekipos strategu.

Tačiau „Klutch Sports“ komandos planas iki galo neišdegė – komandos vadovybė atsisakė į D.Blatto vietą pastatyti M.Jacksoną. Anot „Yahoo Sports“, „Cavaliers“ generalinis vadovas Davidas Griffinas per gerai pažinojo M.Jacksoną, kad leistų tam nutikti.

Vos LeBrono sąjungininkams suvokus, jog M.Jacksonas neturi jokių galimybių tapti „kavalierių“ treneriu, jie akis nutaikė į T.Lue. „Klutch Sports“ agentūra jau praėjusiame sezone pradėjo spausti vadovybę, kad iš D.Blatto rankų komandos vadeles perimtų būtent T.Lue.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Davidas Blattas

Komandos savininkas dabartinį „Cavaliers“ strategą padarė daugiausiai uždirbančiu treneriu NBA lygoje – T.Lue kišenėn už vieno sezono darbą nukris kiek daugiau nei 2 milijonai dolerių. D.Blattas visos savo įtakos neteko, nes L.Jameso jo nušalinimą pavertė būtina priemone. D.Blatto sėdynei vis labiau svylant, nuo trenerio nusigręžti pradėjo ir kiti komandos lyderiai.

Nors „Cleveland Cavaliers“ klubas iš pastarųjų trylikos dvikovų pralaimėjo tik dvi rungtynes (nusileista „San Antonio Spurs“ ir „Golden State Warriors“), akistatose ir komandos treniruotėse LeBronas vis dažniau ignoruodavo D.Blattą ir žaidimo schemas braižė taip, kaip jam pačiam atrodė teisingiausia. Pastaruoju metu pačioje ekipoje kalbos sklandė tik apie tai, koks neryžtingas yra D.Blattas.

Penktadienį atleistas treneris ir pats privėlė klaidų. Užuot žaidėjams rodęs, kad čia vadovauja jis, D.Blattas kaskart sąlygas diktuoti leisdavo L.Jamesui. Beveik du dešimtmečius Europoje dirbęs amerikietis turėjo susidoroti su turtingiausios pasaulio lygos komandų vadovais, nauja komanda ir didžiosiomis NBA žvaigždėmis. Su šia užduotimi D.Blattui susitvarkyti paprasčiausiai nepavyko.

Dabar, kai naujuoju treneriu tapo T.Lue, jis turi pasistengti padaryti tai, ko L.Jamesas nenorėjo jau nuo paskutinio sezono "Miami Heat" komandoje - būti vadovaujamas kažko kito. Jei T.Lue, to padaryti nepavyks, amerikietis gali tikėtis tokio pat likimo kaip D.Blattas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius