Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 09

K.Maksvytis – apie bundančią Baltiją, finalo favoritą ir naują „Žalgirio“ logotipą

Lietuvos rinktinės stovykloje prieš paskutinę pasaulio čempionato dieną – šypsenos, juokeliai ir metimų nuo vidurio aikštelės konkursas, kuriame šį kartą triumfavo vienas iš trenerių štabo narių.

Lietuvos rinktinės žaidėjai po kiekvienos treniruotės mėgsta pasivaržyti metimais nuo vidurio aikštelės, ant stalo mestelėdami po simbolinę 20 eurų kupiūrą, bet po paskutinės treniruotės Maniloje prie šio konkurso prisijungė ir trenerių štabo nariai, išskyrus vyriausiąjį vairininką Kazį Maksvytį.

Dalyvių nuostabai, lemiamą dūrį įsmeigė Vilniaus „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas, po pergalingo metimo džiugiai prabėgęs pro aikštelę.

„Visi turėjo dalyvauti šiame žaidime, įskaitant trenerių štabą. Laimėjo netikėtas favoritas, – sakė savanorių iš arenos pasišalinti skubintas, bet geros nuotaikos nestokojęs K.Maksvytis. – Kodėl aš nedalyvavau? Nenorėjau Giedriui gadinti dienos (juokiasi).“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės treniruotė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rinktinės treniruotė

Kovoje dėl penktos pasaulio čempionato vietos susikaus dvi kaimyninės šalys – vos vieną, bet itin skaudų pralaimėjimą turnyre patyrusi Lietuva bei daugeliui didžiausia turnyro staigmena tapusi ir vos dvi nesėkmes savo sąskaitoje turinti Latvija.

Šios komandos dar prieš pasaulio taurę varžėsi draugiškame turnyre Taivane. Tuomet K.Maksvyčio komanda laimėjo 93:69 ir nutraukė net keturiolikos latvių pergalių seriją draugiškuose ir oficialiuose mačuose.

„Mes norime užbaigti turnyrą su pergale ir parodyti, jog tas vienas pralaimėjimas buvo atsitiktinumas. Apie tai su komanda ir kalbame“, – sakė K.Maksvytis.

– Kokia yra Latvijos komanda ir kaip ji pasikeitė nuo draugiškų rungtynių Taivane?

– Mes turbūt ją gerai pažadinome. Latvija net pakeitė savo žaidimo stilių, pradėjo labiau žaisti su pataikančiais aukštaūgiais, o tai atnešė rezultatą. Jie nusipelnė žaisti dėl penktos vietos, nes laimėjo prieš stiprias komandas Ispaniją ir Prancūziją. Gera ir įdomi komanda.

– Vienas labiausiai stebinančių Latvijos žaidėjų šiame turnyre yra aukštaūgis Andrejus Gražulis (vid. 14,7 tšk., 19,3 naud. bal.). Ką jis duoda komandai?

– Jis gali žaisti per dvi pozicijas, bet latviai jį pastūmė į vidurio puolėjo vaidmenį. Andrejus duoda mobilumą gynyboje, o puolime jis išplečia aikštelę. Jis pastato varžovus į neįprastą padėtį.

– Vokiečių žaidėjai po pergalės prieš JAV kalbėjo apie lietuvių parodytą pavyzdį. Ar stebėdamas šį pusfinalį pastebėjote žaidimo situacijų, kurias Vokietija galbūt pasiėmė iš jūsų?

– Jie bandė atakuoti tuos pačius taikinus, buvo ir nemažai žaidimo nugara situacijų. Galbūt kažką ir pasiėmė.

– Ar nustebino, jog „pasaulio čempionai“ amerikiečiai nežais pasaulio čempionato finale?

– Nenustebino. Jeigu mes įveikėme, vadinasi, kad gali įveikti ir kiti.

– Kokios nuotaikos komandoje, kai turnyras baigsis jau rytoj?

– Paskutiniai švilpukai, paskutinės treniruotės. Dar negaliu apibūdinti visų nuotaikų, bet norime čempionatą užbaigti geromis nuotaikomis.

– Kai dvi mažos pagal dydį ir populiaciją šalys Latvija ir Lietuva susitinka kovoje dėl penktos vietos pasaulio čempionate, ar galime teigti, jog bunda jau Baltija?

– Šiame čempionate abi komandos įrodė, kad yra stiprios ir demonstravo gerą krepšinį. Smagu.

– Kaip manote, kas iškovos pagrindinį titulą?

– Abi komandos yra to vertos. Vokietija žaidžia be pralaimėjimų, o Serbija labai gerai žaidžia paskutiniu metu. Aš šiek tiek daugiau statyčiau už Serbiją.

– Ką manote apie naująjį Kauno „Žalgirio“ logotipą?

– Geras logotipas. Aš ginu „Žalgirio“ spalvas, ginu ir logotipo spalvas, tad negaliu kitaip sakyti (šypteli).

VIDEO: „Krepšinio karštis“: Lietuvos pamoka Slovėnijai, (ne)broliškas derbis ir žvilgsnis į pusfinalius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius