Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2023 08 30

Latvių treneris pirštu dūrė į teisėjų tautybes: „Neskamba teisingai“

Latvijos rinktinės treneris iš Italijos Luca Banchi po skaudaus pralaimėjimo Kanadai svarstė, kad FIBA taisyklės galioja ne visiems.

75:101 latviai krito prieš Kanadą, tačiau finišavo antri grupėje, nugalėję Libaną ir Prancūziją.

„Visų pirma, noriu pasveikinti varžovus, kurie žaidė fantastiškai. Statistika pasakoja visą istoriją apie jų puikų pasirodymą, pataikymą, potencialą. Didžiuojuosi mūsų žaidimu, požiūriu, susikaupimu, energija. Buvo sunku varžovams prilygti fiziškumu, talentu... Mums trūko energijos, o žaidėme prieš komandą, kuri jos turi daug“, – dėstė L.Banchi ir pridūrė, kad jo ekipa nusipelnė sirgalių plojimų.

Bet tuomet specialistas iš Italijos pirštu bedė į teisėjų paskyrimus. Šioms rungtynėms teisėjavo arbitrai iš JAV, Argentinos ir Puerto Riko.

„Techninės pražangos yra žaidimo dalis, bet aš turiu nuojautą, kad pražangų fiksavimo kriterijai nebuvo tolygūs nuo mačo pradžios. Ateini žaisti prieš Kanadą, o ten trys teisėjai iš Amerikų žemynų... Tai neskamba teisingai. Nežiūrėkime į pavardes, mes nekalbame apie atlyginimus, populiarumą, amžių... Elkimės su visais vienodai. Jei kalbame apie techninių pražangų kriterijus, varžovų treneris kelių nusipelnė. Atrodo, FIBA taisyklės galioja vieniems, kitiems – ne.

Mes priimame varžovų pajėgumo faktą, rungtynės buvo aukšto lygio. Sužaidėme neblogai. Mano diržas plyšo vienu metu, tačiau aš visad turiu planą B. Smagu matyti, kad komanda žaidžia su charakteriu, išskyrus trečio kėlinio pradžią. Noriu, kad žaistume aukščiausiame lygyje, žinau, kad tai sunku, kalbant apie energiją, tačiau to aš noriu. Tikiuosi, turėsime laiko atsigauti ir pasiruošti kitam etapui.

Norime kautis tame lygyje. Mūsų kitos dvejos rungtynės yra prieš Ispaniją ir Braziliją.“

VIDEO: Canada ?? vs Latvia ?? | J9 Highlights | FIBA Basketball World Cup 2023

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius