Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 03

Luką Dončičių visais būdais stabdęs „Žalgirio“ naujokas atostogas planuoja Kaune

Tokijas–Berlynas–Kaunas. Tokį maršrutą artimiausiomis savaitėmis planuoja Kauno „Žalgirio“ naujokas Nielsas Giffey, antradienio rytą su Vokietijos rinktine užbaigęs pasirodymą Tokijo olimpinėse žaidynėse.
Lukos Dončičiaus ir Nielso Giffey susidūrimas
Lukos Dončičiaus ir Nielso Giffey susidūrimas / „Scanpix“ nuotr.

„Numanau, iš kurios šalies atvykote“, – išvydęs 15min žurnalistą, pasipuošusį Lietuvos vėliavos spalvų apsaugine kauke, nusišypsojo Nielsas Giffey.

Vokietijos rinktinės snaiperis daug progų šypsotis ankstyvą antradienio rytą neturėjo.

Nors jis pats buvo vienas iš dviejų vokiečių, surinkusių dviženklį taškų skaičių, jo komandai kelionė Tokijo olimpinėse žaidynėse baigėsi.

Vokiečiai ketvirtfinalyje prieš Slovėniją laikėsi du kėlinius, bet po ilgosios pertraukos paleido viską šluojančius varžovus į priekį ir pralaimėję 70:94 užbaigė savo kelionę Japonijos sostinėje.

„Neišpildėme kelių dalykų, kuriuos buvome nusimatę rungtynių plane. Leidome slovėnams atsikovoti daug kamuolių puolime ir bėgti į greitas atakas. Jie sumetė daug lengvų taškų ankstyvose atakų stadijose ir taip mus baudė ypač skaudžiai“, – pralaimėjimo priežastis vardijo 10 taškų pelnęs, bet rungtynių dėl išnaudoto pražangų limito nebaigęs N.Giffey.

Jam ketvirtfinalyje svarbesnes užduotis teko atlikti ne puolime, o gynyboje.

Vokiečių treneris Henrikas Rodlis nuo rungtynių pradžios patikėjo N.Giffey gintis prieš slovėnų vunderkindą Luką Dončičių.

„Scanpix“ nuotr./Nielsas Giffey prieš Luką Dončičių
„Scanpix“ nuotr./Nielsas Giffey prieš Luką Dončičių

Nors prisirinko pražangų, N.Giffey darė neblogą darbą savo aikštės pusėje – iki tol po 28,3 taško rinkęs Luka šįkart rungtynes užbaigė su 20 taškų.

„Jis – aukštas įžaidėjas. Labai sunku prieš jį gintis. Nesu pratęs gintis prieš įžaidėjus, ypač prieš tokio lygio, – apie iššūkius ginantis prieš Slovėnijos žvaigždę kalbėjo N.Giffey. – Jis puikiai valdo kamuolį, kelia didelę grėsmę prie tritaškio linijos ir, svarbiausia, yra labai kantrus ir ramus. Negali tiesiog atimti iš jo vieno žaidimo aspekto ir taip jį sustabdyti – jis vis tiek ves savo komandą į priekį. Labiau tikiesi jį apriboti, o ne sustabdyti.“

Būsimasis žalgirietis stabdyti varžovų lyderį stengėsi visais būdais. Antrajame kėlinyje jis užvažiavo Lukai alkūne į veidą, o tą patį pakartojo ir trečiajame kėlinyje, kai savo komandos žvaigždės puolęs ginti Jaka Blažičius įsivėlė į konfliktą su „Žalgirio“ naujoku ir buvo nubaustas nesportine pražanga.

„Scanpix“ nuotr./Nielso Giffey konfliktas su Slovėnijos krepšininkais
„Scanpix“ nuotr./Nielso Giffey konfliktas su Slovėnijos krepšininkais

„Buvo fiziškos rungtynės. Nebandžiau nieko padaryti tyčia, tiesiog šokome kovoti dėl kamuolio ir taip nutiko. Taip jau nutinka rungtynėse – neturėjau jokių blogų ketinimų“, – daug emocijų sukėlusius epizodus prisiminė vokietis.

Jo komandai pasirodymas Tokijuje baigėsi, bet apskritai šią olimpinę vasarą jis vertina teigiamai.

Nielso Giffey statistika Tokijo olimpinėse žaidynėse

  • 4 rungtynės, vid. 22,7 min., 7,3 taško, 1,8 atk. kam., 5,3 naud. bal., 38,5 proc. tritaškių.

Vokiečiai bilietą į Tokiją iškovojo Splite (Kroatija) vykusiame olimpiniame atrankos turnyre, o olimpinėse žaidynėse įveikė Nigeriją bei nusileido Italijai, Australijai ir Slovėnijai.

„Manau, kad pasirodėme neblogai. Splite žaidėme prieš kitokias komandas, buvome įgavę geresnį ritmą, laimėjome rungtynes. Didžiuojamės, kad esame čia, Tokijuje, manau, kad tai didelis pasiekimas Vokietijos rinktinei. Laimėjome tik vienerias rungtynes, tačiau tai vis tiek reiškia daug Vokietijos krepšiniui“, – sakė N.Giffey.

„Scanpix“ nuotr./Nielsas Giffey
„Scanpix“ nuotr./Nielsas Giffey

Iš Tokijo jis keliaus į Berlyną, kurio ALBA ekipai atstovavo pastaruosius septynis sezonus, bet jau greitai Nielso lauks skrydis į Kauną.

Sutartį pagal formulę „1+1“ su „Žalgiriu“ pasirašęs vokietis Martino Schillerio komandoje užims lengvojo krašto puolėjo poziciją ir pradės legionieriaus karjerą – iki šiol profesionaliai N.Giffey žaidė tik ALBA gretose.

„Manau, kad greitai, – paklaustas, kada atvyks į Kauną, juokėsi vokietis. – Pradėsime pasiruošimą sezonui po kelių savaičių. Dabar vyksiu į Berlyną, kur praleisiu kelias dienas, o paskui keliausiu į Kauną. Abejoju, kad turėsiu daug laiko atostogoms, bet galbūt paatostogausiu Kaune (juokiasi).“

Galbūt paatostogausiu Kaune.

„Žalgirio“ komplektacija jau beveik baigta – trūksta tik įžaidėjo, kuriuo pretenduoja tapti NBA penkis sezonus praleidęs Emmanuelis Mudiay.

Vis dėlto N.Giffey daug pasakyti apie būsimus komandos draugus negalėjo – pastarosiomis savaitėmis visos jo mintys buvo su Vokietijos rinktine.

„Šiek tiek seku „Žalgirio“ naujienas, bet ne per daugiausiai. Daug nesikalbėjau su treneriais, buvau užsiėmęs olimpinėmis žaidynėmis, bet labai laukiu, kol atvyksiu į Kauną ir susipažinsiu su lietuviais. Žinau, kad jie puikūs vyrukai – laukiu, kol juos sutiksiu“, – sakė N.Giffey.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius