Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 17

M.Buzeliui – išskirtinis prizas ir JAV krepšinio dėmesys: „Tikiu, kad jis pasirinks Lietuvą“

Lietuvą? Ar JAV? Vis dar neaišku, ką pasirinks vienas didžiausių krepšinio talentų – Matas Buzelis. 17-metį vunderkindą toliau aktyviai vilioja ir Lietuvos, ir JAV krepšinio federacijos. „Su JAV konkuruoti sunku“, – pripažįsta LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.
Matas Buzelis
Matas Buzelis / „Brewster“ mokyklos nuotr.

„Bet aš tikrai tikiu, kad jis pasirinks Lietuvą“, – netrukus priduria jis.

M.Balčiūno teigimu, jau kitą savaitę pas M.Buzelį už Atlanto keliaus Lietuvos vyrų rinktinės treneris Kazys Maksvytis. 17-metis jau yra pakviestas ir į Lietuvos jaunių (iki 18 metų), ir vyrų krepšinio rinktines.

Tačiau dėmesį didina ir JAV. Trečiadienį M.Buzeliui įteiktas prestižinis apdovanojimas. „Brewster Academy“ auklėtinis pripažintas geriausiu 2021-2022 metų Naujojo Hempšyro valstijos jaunuoju krepšininku.

„Šis apdovanojimas skiriamas ne tik už ypatingus sportinius sugebėjimus, bet ir aukštus mokslo pasiekimus bei pavyzdinį charakterį aikštėje ir už jos ribų“, – giriamas M.Buzelis.

Ilgamečio Lietuvos rinktinės masažuotojo Aido Buzelio sūnus pretenduoja tapti geriausiu mokyklų krepšininku ir visose JAV.

Kartu su „Brewster Academy“ jis šiemet tapo „Class AAA“ mokyklų čempionu, finale įmetęs 18 taškų, gavęs MVP titulą ir padėjęs savo komandai 79:61 sutriuškinti „Northfield Mount Hermon“ mokyklą.

Trečiadienį 203 cm ūgio gynėjas buvo pakviestas ir į JAV jaunių krepšinio stovyklą, kuri susirinks jau balandžio 1-3 dienomis. Savo amžiaus grupėje M.Buzelis yra vienas iš 26-ių kandidatų.

Ar tai reiškia, kad M.Buzelis linksta prie sprendimo atstovauti JAV?

„Žinote, visų jo planų mes nežinome, – 15min ketvirtadienį sakė M.Balčiūnas. – Tai, kad jį kviečia JAV – čia nieko naujo. Gal ir jam pačiam įdomu pasibandyti. Faktas įvyksta tada, kai sužaidžiamos rungtynės. Tai, kad jis treniruojasi, pasibando – dėl to nematau jokios tragedijos. Jis vis tiek yra žmogus, kuris gyvena JAV ir gal nori pasibandyti.“

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LKF gen. sekretorius Mindaugas Balčiūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LKF gen. sekretorius Mindaugas Balčiūnas

„Užvakar su jo tėčiu (Aidu) bendravome. Kontaktas su jo aplinka yra nuolatinis. Kitą savaitę į JAV keliaus K.Maksvytis. Esame nusiuntę M.Buzeliui visus mūsų planus, kvietimus“, – tęsė M.Balčiūnas.

„Reikia suprasti, kad ir JAV krepšinio federacija intensyviai dirba. Žinau tai. Jie tikrai moka parodyti dėmesį. Nėra visiškai paprasta – ir mums konkuruoti su jais, ir jaunam žaidėjui atsispirti tokiam dėmesiui.

Mes iš savo pusės irgi viską maksimaliai turime padaryti, bet galiausiai, manau, vis tiek nuspręs pats Matas, kuri perspektyva jam yra daugiau žadanti. Yra variantas, kad jaunimo krepšinyje jis sužaistų JAV rinktinėje, o vyrų – atstovautų Lietuvai, bet labai norėtųsi, kad jau šią vasarą jis žaistų Lietuvos jaunimo rinktinėje“, – vylėsi M.Balčiūnas.

VIDEO: V. Chomičius apie M. Buzelį: „Jis padaro krepšinį gražesnį“

„Darysime viską, kad taip ir įvyktų. Tai – labai svarbu. Labai. Jau kitą savaitę K.Maksvytis aplankys ten visus“, – pokalbį užbaigė LKF generalinis sekretorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius