Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 03 11

„NY Times“: nerimas dėl Rusijoje suimtos JAV krepšinio žvaigždės – kas jos laukia?

Kai Brittney Griner žengia į krepšinio aikštelę, visi ją pamato. Būdama 206 cm ūgio, ji išsiskiria iš daugelio žaidėjų. Ji griebia atkovotus kamuolius nuo ištiestų varžovių rankų, o komandos draugės žino, kad ji reiškia beveik garantuotus taškus: tereikia jai pristatyti kamuolį.
Brittney Griner (kairėje)
Brittney Griner (kairėje) / Cooper Neill/The New York Times nuotr.

Nuo tada, kai „Phoenix Mercury“ pašaukė ją pirmuoju šaukimu 2013 m. naujokių biržoje, ji tapo viena labiausiai dominuojančių žaidėjų istorijoje: septynis kartus žaidė „All-Star“ rungtynėse, tapo WNBA čempione ir du kartus laimėjo olimpinius aukso medalius.

Bet dabar 31-erių B.Griner įsipainiojo į painią geopolitinę situaciją. Vietoje to, kad ruoštųsi WNBA sezonui, kai iki jo liko mažiau nei du mėnesiai, ji buvo suimta Rusijoje, kai muitinės pareigūnai rado pas ją narkotikų. Dabar apie ją ir jos būklę beveik nieko negirdėti, o greta Rusijos Ukrainoje vyksta karas.

„Ar įvertinus visas Rusijos problemas ir jų ataką prieš Ukrainą, Brittney jiems tapo derybiniu žetonu? – klausė B.Griner vidurinės mokyklos trenerė Debbie Jackson. – Ar tai dalis politikos? Tai atrodo visiškai nelogiška ir sunku patikėti, kad tai iš tikrųjų vyksta.“

B.Griner atstovas Colinas Allredas ESPN trečiadienį sakė, kad krepšininkė buvo suimta vasario 17 dieną ir kad jis, išvien su Valstybės saugumo departamentu, dirba ties jos paleidimu. Kongreso atstovai tai patvirtino.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Brittney Griner
AFP/„Scanpix“ nuotr./Brittney Griner

B.Griner buvo Rusijoje, kur žaidė per WNBA tarpsezonį, kaip ir daugelis WNBA žaidėjų, gaunančių Europoje kur kas didesnius atlyginimus nei iš JAV komandų. WNBA neseniai pranešė, kad visos žaidėjos, išskyrus B.Griner, paliko Rusiją dar iki praėjusio šeštadienio.

Pranešama, kad B.Griner pripažinus kalta dėl narkotikų gabenimo, jai gresia iki 10 metų įkalinimo bausmė. Rusijos pareigūnai praėjusį šeštadienį pranešė, kad suėmė JAV sportininkę dėl narkotikų, tačiau neįvardijo, jog tai yra B.Griner. Šią žinią atskleidė naujienų agentūra TASS.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius