Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 25

Praeityje žaidė Lietuvoje, dabar susiviliojo rusų pinigais: „Turime išmaitinti šeimas“

JAV krepšininkėms vengiant rungtyniauti Rusijoje, tuzinai amerikiečių vyrų medžioja kosminius rusų siūlomus pinigus. Tarp tokių žaidėjų – ir praeityje Lietuvoje rungtyniavę KC Riversas ir Jermaine'as Love'as, atsidūrę „New York Times“ žurnalisto Jonathano Abramso akiratyje.
Praeityje Lietuvoje rungtyniavę amerikiečiai KC Riversas ir Jermaine'as Love'as dabar uždarbiauja Rusijoje
Paulius Jankūnas ir KC Riversas / 15min nuotr.

Vladimiro Putino pradėtas karas Ukrainoje ir JAV moterų krepšinio žvaigždės Brittney Griner įkalinimas Maskvoje sujaukė geopolitiką ir visiškai uždarė amerikietėms krepšininkėms kelią į Rusijos lygas, kuriose jos galėtų uždirbti kur kas daugiau pinigų nei gimtinėje.

Vis dėlto krepšinio aikštelėse rusai ir toliau gali išvysti krepšininkus iš JAV, įskaitant keletą NBA patirties turinčių žaidėjų, kurie pro pirštus žiūri į šį tarptautinį konfliktą ir ramia sąžine sudarinėja kontraktus su agresorės šalies klubais.

Jie teigia, kad karjeras ir uždarbius reikėtų atskirti nuo politikos.

Rusijoje vis dar rungtyniauja ir viena krepšininkė, atstovaujanti tam pačiam B.Griner buvusiam klubui Jekaterinburgo UMMC.

„Rusija nebuvo pirmasis mano pasirinkimas, – sakė 29-erių metų Joe Thomassonas, amerikietis krepšininkas, šiuo metu rungtyniaujantis Rusijos klube Sankt Peterburgo „Zenit“. – Dėl Brittney Griner situacijos Rusija nė vienam amerikiečiui nebūtų prioritetinė vieta.“

Net keli krepšinio agentai atsisakė bendrauti su žiniasklaida apie Rusijoje rungtyniaujančius klientus. Šiuo metu Rusijoje rungtyniaujančių ar ketinančių rungtyniauti amerikiečių yra apie 30. Tai yra dvigubai daugiau nei įprastu metu.

Pasak „New York Times“, šie krepšininkai gali uždirbti apie 1 milijoną dolerių, o klubas dar suteikia būstą ir automobilį.

Vienas tokių žaidėjų – Kauno „Žalgiryje“ prieš dvejus metus rungtyniavęs KC Riversas.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Paulius Jankūnas ir KC Riversas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Paulius Jankūnas ir KC Riversas

„Visi sakys, kodėl tu žaidi Rusijoje, bet galiausiai aš turiu šeimą, kurią reikia išmaitinti. Aš turiu išlaikyti savo šeimą. Kartais reikia priimti sunkius sprendimus, bet turi daryti tai, kas tau yra geriausia. Aš negaliu daryti sprendimus remdamasis tuo, ką sako didžioji dalis visuomenės“, – aiškino pats 35-erių metų krepšininkas.

Bent keturi KC Riverso komandos draugai Samaroje yra amerikiečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius