Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 09 07

V.Kariniauskui ranką paspausiantis R.Jokubaitis užjautė slovėnų centrą

Lietuvos rinktinė atsitiesė po skaudaus serbiško dūrio ir kovą dėl penktos vietos pasaulio čempionate pradėjo pergale prieš po ketvirtfinalio dar neišsipaipaliojusią Slovėniją. „Tikrai gerai sužaidėme, kaip ir viso čempionato metu, tik ne prieš serbus“, – konstatavo lyg tikras generolas sužaidęs Rokas Jokubaitis.

Prieš rungtynes tiek sirgaliai, tiek žurnalistai spėliojo, kiek minučių ant parketo praleis vakar sunkias rungtynes žaidęs ir iš aikštės išvarytas Luka Dončičius, bet visos spėlionės dužo į šipulius rungtynėms jau prasidėjus.

Slovėnų superžvaigždė be keitimų pražaidė 17 minučių ir 7 sekundes nuo mačo starto, o antrojoje mačo dalyje apskritai beveik nepaliko aikštelės ir susitikimą užbaigė ilsėjęsis mažiau nei tris minutes.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Luka Dončičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Luka Dončičius

Vis dėlto jo žvaigždė ryškiai spindėjo tik susitikimo pradžioje, kai Luka smeigė tris tritaškius ir kelis sykius apsuko galvą jį gynusiems Tomui Dimšai ir Tadui Sedekerskiui.

Nors rungtynes jis užbaigė su 29 taškais, tačiau vienu metu prametė net devynis tritaškius iš eilės, o naudingumo balų pririnko tik 17.

Tuo tarpu lietuvių puolimo mechanizmas veikė neužsikirsdamas.

Mūsiškiai per pirmuosius du kėlinius pelnė 53 taškus, pataikydami 9 tritaškius ir suklysdami tik du kartus, o neskaitant kelių duobelių, savo galingą žaidimą pratęsė ir po ilgosios pertraukos.

Mačą lietuviai užbaigė antrą sykį šiame turnyre pasiekę triženklį taškų skaičių, atlikę net 28 rezultatyvius perdavimus ir suklydę vos 10 kartų.

Įspūdingai komandą kontroliavo abu įžaidėjai – Rokas Jokubaitis ir Vaidas Kariniauskas kartu atliko net 18 rezultatyvių perdavimų bei nepadarė nė vienos klaidos.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Didžioji dalis tų perdavimų baigėsi lengvais taškais baudos aikštelėje – pagal juos lietuviai slovėnus pranoko net 46:10.

„Faktas, kad saldi pergalė, – po 100:84 laimėto mačo sakė R.Jokubaitis, pats įmetęs 8 taškus ir išskirstęs 8 rezultatyvius perdavimus. – Rungtynės šiek tiek lemia, nes norime pabaigti turnyrą būdami kuo aukščiau pasaulyje. Žaisime su latviais, bus įdomus ir smagus mačas.

Kalbant apie šiandienos rungtynes, jas kontroliavome beveik visą laiką. Gal tik per savo nesusikaupimą padarėme klaidų gynyboje. Tačiau tikrai gerai sužaidėme, kaip ir viso čempionato metu, tik ne prieš serbus. Labai gerai atrodėme ir padarėme reikalus, kaip ir turėjome.“

– Ar komandos draugams prieš L.Dončičių reikėjo stengtis taip pat kaip pernai?

– Jis susimetė savo metimus, bet manau, kad šiandien neblogai jį sustabdėme. Jis vienas žaidė. Aišku, sukūrė komandos draugams, bet manau, kad gerai dirbome su juo. Jis įmetė savo taškus, pasiekė vidurkį, bet manau, kad geriau susitvarkėme.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

– Ar išmokstate prieš jį žaisti, o galbūt jis pavargęs?

– Gali būti ir dėl poilsio, nes jie vakar žaidė prieš Kanadą. Bet mes žiūrime savo rezultatus, savo formą.

– Ar nustebino, kad L.Dončičius žaidė beveik be keitimų?

– Tokiose rungtynėse tikrai negalvojau, kad jis žais tiek minučių. Mes net spėliojome, kad gal išvis nežais, kai nelabai ką lemia. Matėsi, kad buvo pavargęs, bet mums tik geriau.

Tikrai negalvojau, kad jis žais tiek minučių.

– Jūs su Vaidu Kariniausku atlikote net 18 rezultatyvių perdavimų ir nepadarėte nė vienos klaidos. Ar tai geriausiai įžaidėjų sukontroliuotos rungtynės šiame čempionate?

– Manau, kad taip, ypač dėl to, kad be klaidų. Treneriai visada akcentuoja, kad jų vengtume. Kai jų išvengiame, labai geri rezultatai – kaip ir šiandien. Smagu ir už Vaidą. Paspausime vienas kitam ranką, gerai sudirbome.

– Slovėniškos kepurėlės būna su Alpių kalnais. Ar tiktų ant Vaido?

– (Šypsosi) Tiktų, gal reikės paimti jam vieną.

– Ar laukiate rungtynių su Latvija?

– Bus įdomu. Po mūsų pastarųjų draugiškų rungtynių (lietuviai jas laimėjo 94:57 – aut. past.) latviai atrodo kitas žvėris. Atrodė, kad juos prižadinome ta pergale. Labai gerai žaidžia. Laukiu rungtynių, daug pažįstamų veidų ir geros emocijos, bet jas reikės pamiršti rungtynėse ir iškovoti tą penktą vietą.

– Ateidamas čia kalbėjaisi su buvusiu komandos draugu Mike'u Tobey. Ar labai skundėsi dėl Jono Valančiūno dominavimo?

– Ne, nelabai (šypsosi). Aš pats Jonui sakiau, kad tikrai labai solidžiai sužaidė. Nors ir rungtynėse, kurios nieko nelemia, bet tikrai dominavo. Nepavydžiu Tobey, nes Jonas dominavo. Bet smagu su Mike'u susitikti. Labai fainas bičas, labai gerai sutariame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius