Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skolos administravimo mokestis: mokėti, ar nemokėti?

Ar teisėtas man atsiųstas TEO skolos 40 L t administravimo mokestis ? Manau, jis nustatomas savavališkai.
Senas telefonas
Senas telefonas / 123RF.com nuotr.

Siekiant įvertinti nurodyto mokesčio teisėtumą reikėtų nustatyti kokiu teisiniu pagrindu minėtas mokestis yra skaičiuojamas, ar jis yra nurodytas sutartyje, ar paslaugų teikėjo yra nustatytas vienašališkai. Jeigu Jūsų su TEO LT, AB, sudarytoje sutartyje nėra numatytas joks skolos administravimo mokestis, tuomet manome, kad šio mokesčio vienašalis nustatymas iš TEO LT, AB pusės turėtų būti pripažintas neteisėtu. Tačiau, remdamiesi savo turima praktika, manome, kad vis dėlto šis mokestis tikriausiai kažkokiu būdu yra aptartas Jūsų sudarytoje sutartyje ir todėl, neįvertinus konkrečių sutarties nuostatų, negalime daryti vienareikšmės išvados dėl jo teisėtumo ar neteisėtumo.

Atsižvelgdami į aukščiau nurodytas aplinkybes siūlome kreiptis į Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybą, kuri išankstine ne teismine tvarka nagrinėjama ginčus dėl elektroninių ryšių paslaugų kokybės reikalavimų, apskaitos ir apmokėjimo už suteiktas paslaugas pažeidimų. Ryšių reguliavimo tarnybos adresas yra Algirdo g. 27A, LT-03219 Vilnius. Reikia pažymėti, kad prašymą išspręsti kilusį ginčą Ryšių reguliavimo tarnybai reikia pateikti raštu, šio prašymo forma yra skelbiama minėtos institucijos interneto svetainėje www.rrt.lt (skiltyje „Vartotojui“, „Skundai“, „Formos“). Prie šio prašymo reikėtų pridėti visus dokumentus, pagrindžiančius Jūsų išdėstytas aplinkybes (PVM sąskaitą faktūrą, sutartį ir kt.)

Remiantis Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnybos direktoriaus 2005 m. gruodžio 23 d. įsakymu Nr. 1V-1160 patvirtintų Elektroninių ryšių paslaugų teikimo taisyklių 45 p., paslaugų gavėjas turi teisę pareikalauti paslaugų teikėjo (šiuo atveju TEO) pateikti detalią sąskaitą ir papildomas sąskaitos detales apie visas jam suteiktas paslaugas. Todėl nagrinėjamu atveju Jūs turite teisę reikalauti pateikti detalią ataskaitą apie visas Jums suteiktas paslaugas.

Į šį klausimą atsakė advokatų kontoros „Borenius“ teisininkai. Šioje konsultacijoje yra pateikiama tik bendro pobūdžio teisinė informacija ir ji jokiu atžvilgiu negali būti vertinama kaip išsami ir galutinė. Dėl išsamios teisinės konsultacijos siūlome kreiptis į teisininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius