Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką besikuriančiam Lietuvos liaudies buities muziejui padovanojo A.Brazauskas?

Lietuvai atsisveikinant su šeštadienį po sunkios ligos užgesusiu pirmuoju Lietuvos tautos išrinktu prezidentu Algirdu Mykolu Brazausku prisimenami jo nuveikti darbai ne tik politikos srityje.
Kaimiška aplinka.
Lankytojų mėgstamas Lietuvos liaudies buities muziejus patiko ir prezidentui A.M.Brazauskui. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Mažai kam žinoma, jog šio politiko iniciatyva Kaišiadorių rajone, Rumšiškėse, iki šiol veikiantis Lietuvos liaudies buities muziejus tapo „civilizuotu“ – jame nutiesti ir išasfaltuoti keliai.

Didžiausia etnografinė ekspozicija po atviru dangumi pradėta kurti 1966 metais. O pirmieji pastatai muziejaus teritorijoje pradėti statyti po metų, 1967-aisiais.

„Tuo metu buvo labai sudėtinga gauti lėšų geriems keliams ir takams įrengti. O ką jau kalbėti apie muziejų, kuris dar tik kuriamas. Tačiau įsikišo a.a. A.M.Brazauskas, tuo metu buvęs Statybinių medžiagų pramonės ministru, ir reikalai pajudėjo. Galima sakyti, kad jo dėka muziejus gavo kelius“, – sakė Lietuvos liaudies buities muziejaus direktoriaus pavaduotojas muziejininkystei ir informacijai Eligijus Juvencijus Morkūnas.

Pasak ilgamečio muziejaus darbuotojo, netrukus visoje Tarybų Sąjungoje pavyzdiniu tapusiame Lietuvos liaudies buities muziejuje velionis A.M.Brazauskas vėliau lankėsi ne kartą. Ir ne tik su oficialiomis delegacijomis, bet ir su artimaisiais.

Rumšiškėse esantis muziejus lankytojus priima nuo 1974 metų. Tuo metu jame jau buvo iš įvairių Lietuvos regionų perkelti 57 pastatai, įrengtos 6 sodybos. Vėliau muziejus buvo plečiamas, statomi nauji pastatai. Nauji eksponatai muziejų papildo iki šiol.

SPECIALI A.M.BRAZAUSKUI SKIRTA RUBRIKA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius