-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 18

Degalų kainos: ar jų kilimas dar tęsis, ar su pavasariu ateis geresnės žinios?

Pastaruoju metu degalų kainos daugelį vairuotojų priverčia atsidusti iš nevilties. Kas lemia degalų kainų kilimą? Kiek šansų, kad kainos nukris? Apie tai portalo 15min videolaidoje „15/15“ jos vedėja Aistė Čiučiurkaitė kalbėjosi su Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentu, finansų analitiku Mariumi Dubnikovu.

– Naftos kaina buvo pasiekusi 87 dolerius už barelį, buvo nusileidusi iki 82. Ar galima manyti, kad pikas jau buvo pasiektas?

– Jeigu būtų klausimas užduotas prieš gerą mėnesį, tai sakyčiau, kad turime visus šansus pasiekti 100 dolerių už barelį, kas reikštų, kad degalų kaina švieslentėje turėtų pakilti iki beveik 1,6 euro. Tačiau dabar matome tam tikrą korekciją.

Manyčiau, kad tai yra vis tik korekcija, bet ne kainos apsisukimas, nes iš tiesų paskutinis kainos dryktelėjimas buvo nuo 65 iki 87 dolerių, kas yra 30 proc. kainos šuolis. Natūralu, kad po tokių šuolių kaina šiek tiek sustoja, nueina pailsėti.

Dabar (apie tai), kokie faktoriai gali lemti tolimesnį kainos augimą arba jos neaugimą. Manyčiau, kad tai labai stipriai priklausys nuo ekonomikos augimo, nuo infliacijos ir nuo žiemos, kurią turėsime. Ekonominiai augimai, ko gero, šiuo atveju prasitęs, infliacija taip pat, o tai reiškia, kad paklausa prekėms ir įvairiems daiktams turėtų didėti, nes žmonės norės iškeisti pinigus į kažką. O dėl žiemos – turbūt geriausi mūsų prognozuotojai sinoptikai galėtų atsakyti į šitą klausimą, nes jeigu bus šalta žiema, tai naftos kaina turėtų augti ir atvirkščiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius