Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2015 11 09

Emigrantai Šiaurės Airijoje santykius aiškinosi „vyriškai“ – mėsos kapokle ir peiliu

Tautietį išsiaiškinti santykius dėl merginos Šiaurės Airijoje pasikvietęs 28 metų Laisvydas Maleckas, kaip įtariama atėjo ne tuščiomis, o su peiliu ir virtuvine mėsos kapokle. Dabar dėl incidento lietuviui tenka aiškintis teisme – jis kaltinamas pasikėsinimu nužudyti, skelbia „Belfast Telegraph“.
Virtuvinis kirvukas
Virtuvinis kirvukas / Photobucket.com nuotr.

Incidentas įvyko lapkričio 1 dieną, Armoje. L.Maleckas čia atvyko iš Niūrio, prieš tai telefonu susitaręs su nukentėjusiuoju susitikti ir santykius išsiaiškinti „kaip vyras su vyru“. 

Prokurorai įtaria, kad konfliktas tarp vyrų kilo dėl moters, kuri anksčiau bendravo su L.Malecku, o pastaruoju metu pradėjo susitikinėti su nukentėjusiuoju. 

Jis sakė pajutęs, kaip peilis sminga į jo kūną, – sakė prokurorė.

Prokurorės Kate McKay teigimu, auka į susitikimą atvyko savo noru, tačiau nesitikėjo, kad opoenetas atsineš mėsos kapoklę ir peilį. 

Pirmiausia, kaip įtariama, L.Maleckas sudavė kirvuku į priešininko ranką. Šis pragriuvo, kėlėsi ir bandė pabegti, kai pajuto, kad į nugarą sminga peilis.

„Jis sakė pajutęs, kaip peilis sminga į jo kūną“, – teisme sakė prokurorė.

Sužalotas vyras smarkiai kraujavo, tačiau L.Maleckas pagalbos jam neiškvietė, o pabėgo. Pagalbą nukentėjusiajam suteikė vietos gyventojai, jis iškart išvežtas į ligoninę. Šią versiją, pasak prokurorės, patvirtina ir su įvykiu nesusiję liudininkai.

Tačiau kaltinamojo advokatas tikino, kad viskas buvo kitaip. Pasak jo, tai nukentėjusysis provokavo konfliktą skambindamas L.Maleckui ir keikdamas. 

Be to, gynėjas tvirtina, kad lietuvis į susitikimą nesinešė jokių ginklų. „Jie trumpai apsistumdė ir jis nuėjo“, – sakė advokatas, tvirtindamas, kad lietuvį sužeidė ne L.Maleckas. 

Kaltinamasis iki incidento Šiaurės Airijoje buvo praleidęs apie penkerius metus. Po to, kai policija paskelbė jo paiešką, jis pats prisistatė pareigūnams.

Todėl bylos nagrinėjimo L.Maleckas lauks laivėje. Jam uždrausta tik artintis prie aukos, liudininkų ir vykti į Armą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius