-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 07 25

Emigrantų vasara Anglijoje: su šašlykais, gamta ir jėgos aitvarais

Vasara gerais orais Didžiosios Britanijos gyventojų nelepina. Šiame salyne dažnai susiduriama su kraštutinumais – svilinančiu karščiu arba pliaupiančiu lietumi. Londone gyvenantys lietuviai laisvomis dienomis ieško pramogų ne tik mieste. Didelė dalis tautiečių būtent vasaromis keliauja į Lietuvą ar egzotiškus kraštus pasimėgauti saule. Kiti laisvadienius leidžia parkuose, prie vandens telkinių ar namų sodeliuose, ilgesingai čirškindami mėsą ir plepėdami.
Londono lietuviai mėgaujasi gamtos teikiamais malonumais.
Londono lietuviai mėgaujasi gamtos teikiamais malonumais. / Aldas Ten

Keletą metų Londone gyvenančiam Aldui ramus laisvalaikis ne prie širdies. Jaunas vyras nuotykių ieško visoje Didžiojoje Britanijoje, laipioja į aukščiausius kalnus, plaukioja srauniose upėse bei gaudo jūros bangas. Aktyvų poilsį mėgstantis lietuvis stengiasi, kad kiekvienas savaitgalis būtų išskirtinis ir kuo nors įdomus.

„Esu didelis jėgos aitvarų mėgėjas, tad mano laisvalaikis dažnai susijęs su šiuo sportu. Jei tik pučia vėjas, visi keliai veda prie jūros. Kartais net darbas gali palaukti. Be abejo, kokia vasara be žygių baidarėmis, kelionių dviračiais, pasivaikščiojimo kalnuose, miegojimo palapinėse? Tiesa, Velso upės neprilygsta Lietuvos Ūlai, bet smagus laikas tikrai garantuotas“, – džiaugsmingai pasakojo meiliai „kaitioru“ save vadinantis pašnekovas.

Lyg iš filmų apie banglentininkus, visą savaitę vyras teigia stebintis orų portalus ir ieškantis, kuriame Anglijos paplūdimyje savaitgalį pūs pakankamai stiprus vėjas.

Leičesteryje gyvenantis Vytautas taip pat neslepia, kad jam vienas iš smagiausių užsiėmimų vasarą – jėgos aitvarai.

Lyg iš filmų apie banglentininkus, visą savaitę vyras teigia stebintis orų portalus ir ieškantis, kuriame Anglijos paplūdimyje savaitgalį pūs pakankamai stiprus vėjas, kuriuo bus galima pasimėgauti.

Tiesa, pašnekovas neslepia, kad jo artimieji ne visada noriai vyksta kartu, tad reikia skirti laiko ir jiems: „Gyvenu Anglijos viduryje, tad iki jūros mažiausiai 3 valandos kelio. Kartais važiuojame visam savaitgaliui ir apsistojame kempinge arba kokiame pajūrio miestelio viešbutėlyje. O kartais ryte nuvažiuojame ir vakare grįžtame, nes reikia skirti laiko ir kitiems šeimos nariams, kurie ne visada nori važiuoti ten, kur šalta ir pučia stiprus vėjas.“

Vytautas Žibikas.
Vytautas Žibikas.

Laisvalaikis parkuose – ne visiems

Būtent dėl šeimos tolimesnių kelionių ir nuotykių išsižada trijų vaikų mama Margarita. Trisdešimtmetė londonietė tvirtina, kad išvykti už miesto net ir savaitgaliui penkių asmenų šeimai – itin sudėtinga.

Tačiau moteris su vyru ir atžalomis nesibodi pasižvalgyti po viešąsias sostinės erdves, įmerkti kojas į švarių telkinių vandenį ar nuvesti vaikus į vieną iš gausybės miesto parkų.

Aldas Ten/Emigrantų vasara Didžiojoje Britanijoje
Aldas Ten/Emigrantų vasara Didžiojoje Britanijoje

„Vasarą Londone pilna užsiėmimų, tad nebūtina keliauti toli. Smagu su vaikais nueiti į miesto paplūdimius, jų yra keliolika, tad pasirenkame tokį, kuriame dar nebuvome ir pirmyn. Vyras žavisi laukine gamta, tad kartais apsilankome parkuose, kuriuose galima pamatyti žvėrelių. Pavyzdžiui, Ričmondo parke gyvena elniai. Batersy parke laksto surikatos, Grynvičiaus ekologijos parke galima pasigrožėti ryškiaspalvėmis varlėmis“, – gamtos mylėtojams skirtas vietas vardijo pašnekovė.

Londono parkuose vyksta nuostabių susitikimų, pavyzdžiui, lietuvių organizuojamas, kas antrą pirmadienį vykstantis „Burbuliatorius“.

Aktyvų laisvalaikį propaguojantis Aldas taip pat neslėpė kartais pramogaujantis miesto parkuose. Jaunas vyras tvirtino, kad viskas priklauso nuo to, kokiam tikslui susirenkama tame parke.

„Nuolatinis sėdėjimas parke – tikrai ne man, bet būna labai įdomių susibėgimų.

Neįžvelgiu nieko blogo, jei žmonėms tai patinka. Londono parkuose vyksta nuostabių susitikimų, pavyzdžiui, lietuvių organizuojamas, kas antrą pirmadienį vykstantis „Burbuliatorius“, – patirtimi dalijosi aktyvus Londono lietuvis.

Vienas iš mėgstamiausių Aldo užsiėmimų vasarą - jėgos aitvarai.
Vienas iš mėgstamiausių Aldo užsiėmimų vasarą - jėgos aitvarai.

Vytautas tikino, kad jo draugai formuoja kitokį požiūrį, tad parkuose apsilankyti tenka tuomet, kai treniruojasi radijo bangomis valdyti lėktuvus. Pašnekovas sakė nesmerkiantis žmonių, mėgstančių ramiai poilsiauti žaliose miesto erdvėse, tačiau pritarė Aldui kalbėdamas apie tikslo svarbą pasirinkimui.

„Žmonės jau taip sukurti, kad nuo seniausių laikų linkę burtis į bendruomenes, tai yra – sukurti atitinkamą draugų ratą. Kai kurie turi šeimas, vaikus ir save teisina, kad sunku kitaip leisti laisvalaikį. Kiti teisinasi mažu atlyginimu, už kurį niekur negali keliauti ar veikti tai, ką norėtų veikti. Dar kiti turi (patys nesuprasdami ir nepripažindami) priklausomybę nuo alkoholio, tad ir laisvalaikis tik su juo“, – žodžių į vatą nevyniojo jaunas vyras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius