-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 21

Tarpukario Lietuvoje apsilankiusio amerikiečio nuotykiai: eksperimentas pasibaigė areštinėje

Lietuviai nepaprastai mėgsta silkę bei arbatą ir puikiai moka derėtis, bet yra per lėti amerikietiškam temperamentui. Tokį įspūdį apie Lietuvą susidarė amerikietis Abrahamas A. Sacksas, 1930 m. keliavęs po Lietuvą ir savo įspūdžius po to aprašęs 1934 m. pasirodžiusioje knygoje „Ekskursija į Lietuvą“ – tikėtina, pirmuose kada nors išleistuose amerikiečio kelionės po nepriklausomą Lietuvą atsiminimuose.
Knygos vidinis viršelis
Knygos vidinis viršelis

A.Sacksas gimė Žeimelio miestelyje Šiaurės Lietuvoje, bet dar būdamas vaiku emigravo į JAV.

Daugiau negu po 20 metų A.Sacksas, kurio galvoje dar buvo išlikusios minimalios lietuvių kalbos žinios, grįžo į savo gimtąjį kraštą. „Savo akimis norėjau išvysti tuos drąsius vyrus ir moteris, kurie karo metais per vargus išsikovojo Nepriklausomybę“, – rašė A.Sacksas.

A.Sackso knyga nėra įprastas kelionių gidas – ji nėra gausi miestų ir lankytinų vietų aprašymais, nežarsto daug pagyrų Lietuvos gamtai.

Autoriui įdomiausi patys lietuviai, jų gyvenimo būdas ir kasdienybė. Todėl jis nuolat bendrauja su vietiniais, lankosi turguje ir batų fabrike.. Portalas 15min suteikia unikalią galimybę susipažinti su Lietuva, kurią išvydo tarpukario turistas iš JAV.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius