Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2000 Ukrainos karių Kryme palikti likimo valiai: neturi nei stogo virš galvos, nei pinigų išvykti

Jie neturi nei transporto, nei pinigų išvykti, o kai kurie apskritai liko be stogo virš galvos ir glaudžiasi prie savo buvusių dalinių. Taip gyvena apie 2000 Kryme likusių Ukrainos karių.
Ukrainos ir Rusijos pasienio punktas
Ukrainos ir Rusijos pasienio punktas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ukrainos Chersono srities pasienio punkto pasieniečiai kasdien sveikina iš Rusijos aneksuoto Krymo ateinančius Ukrainos karius. Kryme jiems nebeliko vietos, praneša TSN.ua.

Šiomis dienomis per šį punktą iš Krymo išvažiavo apie dvi dešimtys lengvųjų automobilių bei didžiulis krovininis sunkvežimis, prikimštas buities rakandų. Taip Krymą paliko 26-osios pakrantės gynybos brigados, kuri dislokuota Pervalnojė, 47 kariai ir jų šeimos.

Jie išsivežė ir Ukrainos karinio jūrų laivyno vėliavą, kurios neatidavė okupantams. Kariai išvažiavo patys, nes Ukrainos gynybos ministerija nepasirūpino jų organizuotai išvesti iš Krymo.

Jie nusprendė išvažiuoti, nes nematė jokių galimybių likti. Tačiau apie 40 proc. brigados karių vis dėlto nusprendė likti Kryme.

Jie tiesiog neturi nei kuo, neu už ką išvažiuoti. Kai kurie net neturi pinigų nusipirkti maisto. Yra ir tokių, kurie jau kelias paras nakvoja kur papuola.

Skaičiuojama, kad apie 2000 Ukrainos karių negali palikti Krymo, nors dauguma norėtų. Jie tiesiog neturi nei kuo, neu už ką išvažiuoti. Kai kurie net neturi pinigų nusipirkti maisto. Yra ir tokių, kurie jau kelias paras nakvoja kur papuola, savo buvusių dalinių, iš kurių juos išvarė rusai, patvoriuose.

Savanoriai, kurie bando padėti iš Krymo varomiems Ukrainos kariškiams ir jų šeimoms, renka pinigus, kad pasamdytų transportą ir juos išvežtų. Pinigų kol kas katastrofiškai trūksta.

Ukrainos gynybos ministerija tikina, kad kariams pervesti pinigai už du mėnesius tarnybos. Tačiau kariams šie pinigai nepasiekiami – jų bankų kortelės Kryme blokuotos, iš Kryme veikiančių bankų sąskaitų negalima išsiimti pinigų net Ukrainos teritorijoje.

Simferopolyje ir Sevastopolyje likę ukrainiečių karininkai prašo išvežti bent jų žmonas ir vaikus, o patys pasiryžę laukti ir kentėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius