-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 10 /12:50

Ukrainiečiai skelbia apie išvaduotą Pavlopolį ir kitas Ukrainos teritorijas

Ukrainiečių savanorių batalionas „Azov“ oraneša apie tai, kad išlaisvino Pavlopolį ir pradėjo Oktiabrio šturmą, skelbia unian.net.
Ukrainos kariai Horlivkoje
Ukrainos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokią informaciją batalionas paskelbė socialiniame tinkle „Vkontakte“. 

Anksčiau skelbta, kad „Azov“ atkovojo gyvenvietę Kominternovą. 

„Virš Kominternovo plevėsuoja Ukrainos vėliava. Už Širikino giname antrąjį kontrolės postą. „Azov“ pradeda platų puolimą. Visoje fronto linijoje vyksta žiaurūs mūšiai“, – praneša „Azov“.

Rusijos remiami teroristai atakuojami netoli Mariupolio

Ukrainos nacionalinė gvardija antradienį pradėjo puolimą prieš prorusiškus separatistus prie strategiškai svarbaus pietrytinio Mariupolio uostamiesčio.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos paskelbtame pareiškime rašoma, kad Tarybos sekretorius Oleksandras Turčynovas „yra netoli Mariupolio, kur Nacionalinės gvardijos daliniai pralaužė priešo gynybą ir perėjo į puolimą“.

Apie Mariupolio apylinkėse vykstančius susirėmimus praneša ir separatistai.

„Kalbant apie padėtį pietinėje pusėje, Ukrainos pajėgos – batalionas „Azov“ – atakuoja prie Širokinės (už 20 km nuo Mariupolio). Kovotojai savo pozicijų nepaliko, susirėmimai tęsiasi“, – žurnalistams sakė separatistų paskelbtos Donecko „liaudies respublikos“ Gynybos ministerijos atstovas Eduardas Basurinas.

Šeštadienį Kijevas nurodė, kad separatistai telkia pajėgas puolimui prieš vyriausybės pajėgų kontroliuojamus strategiškai svarbius miestus, įskaitant Mariupolį, kuris yra prie Azovo jūros tarp sukilėlių kontroliuojamos teritorijos ir pernai kovą Rusijos aneksuoto Krymo pusiasalio.

Miesto pažeidžiamumas atsiskleidė praeitą mėnesį, kai 30 civilių žuvo, dar daug žmonių buvo sužeisti per smarkų apšaudymą „Grad“ raketomis. Smurtas tame regione suintensyvėjo, kai sukilėliai atnaujino puolimą.

Separatistų laimėjimai susirėmimuose su Kijevo vyriausybės pajėgomis Ukrainos rytuose, ypač prie svarbaus geležinkelių mazgo Debalcevės į šiaurės rytus nuo Donecko, paskatino Prancūziją ir Vokietiją imtis naujos diplomatinės iniciatyvos ieškant taikaus šio konflikto sprendinio.

Trečiadienį Baltarusijoje planuojamas keturšalis susitikimas, kuriame dėl paliaubų Rytų Ukrainoje turėtų tartis Ukrainos, Rusijos, Prancūzijos ir Vokietijos lyderiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius