-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Buvęs Donbaso teroristų vadeiva Igoris Girkinas: „Su V.Putinu atsidursime Hagos tribunole“

Teroristinės Donecko liaudies respublikos (DLR) vadeiva Igoris Girkinas (Strelkovas) mano, kad jo ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino laukia Hagos tribunolas, jeigu Rusijos vadovybė nuspręs konfliktą Ukrainoje spręsti taikiai, praneša tvrain.ru.
Igoris Strelkovas-Girkinas
Igoris Strelkovas-Girkinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Per šią žiemą sankcijos turi rimtai susilpninti Rusijos visuomenės norą ginti rusišką pasaulį, – mano I.Girkinas.

Jo manymu, paskelbtų paliaubų metu Ukraina didžiuliais tempais stiprina kariuomenę, kad jokie atostogaujantys Rusijos kariai jai priešintis negalėtų. Teroristinės DLR premjeras Aleksandras Zacharčenko yra pareiškęs, kad Ukrainoje nėra Rusijos kariuomenės, o ten žūvantys rusų kariai į šalį atvyko atostogų metu.

„Per šią žiemą sankcijos turi rimtai susilpninti Rusijos visuomenės norą ginti „rusišką pasaulį“. Ypač susilpnės ir taip labai abejotinas valdininkų lojalumas. NATO per tą laiką savo šalių piliečius įtikins, kad Ukrainai būtina suteikti karinę paramą, o gal net į konfliktą įsikišti tiesiogiai“, – mano I.Girkinas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip Rusija reaguos į JAV Kongreso leidimą parduoti ginklų Ukrainai?

Jo nuomone, artėjant pavasariui sugriauto Donbaso gyventojai ims nekęsti V.Putino, šimtais tūkstančių padidės pabėgėlių srautai, o Ukrainos kariuomenė ims atakuoti. Be tiesioginio Rusijos įsikišimo penkis kartus mažesnės prorusiškų teroristų pajėgos bus sutriuškintos.

„Scanpix“/AP nuotr./Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
„Scanpix“/AP nuotr./Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas

I.Girkinas taip pat perspėjo, kad Maskvoje gali kilti vietinis Maidanas, kuris prasidės ekonominio kracho fone. „Jei V.Putinas ir toliau elgsis, kaip elgiasi dabar, tai mums teks tapti kaimynais Hagos kamerose, jeigu mus ten gyvus nuveš“, – kalbėjo jis.

Rugpjūčio viduryje I.Girkinas buvo pašalintas iš DLR vadovo posto. Vėliau Maskvoje įvyko I.Girkino spaudos konferencija, kurioje jis kritikavo paliaubas Ukrainoje. Taip pat jis pareiškė, kad vienintelis V.Putinas yra teisėtas kariuomenės vadas, todėl jis paklus jo valiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius